Автор Гілка: MS Word документи в OpenOffice 2.2.0  (Прочитано 2261 раз)

Відсутній ima80

• Новачок
  • *
  • дописів: 24
Можливо це питання вже десь було, але я як початківець чомусь не можу знайти відповідь

В мене OpenOffice 2.2.0 при видкриванні документів набраних у MS Word відображає їх некоректно (сторінка не вміщається на сторінку), по-моєму якась проблема з шрифтом TimesNewRoman - він якийсь неадекватний за розміром і виглядає кострубато.

Я поставив пакет з кириличними шрифтами, але це не допомогло. При заміні TimesNewRoman на Times в OpenOffice 2.2.0 документ виглядає значно краще, але все одно не вміщається на сторінку.

Можна звичайно переформатувати документ, але, як на мене це не вихід.

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
Re: MS Word документи в OpenOffice 2.2.0
« Відповідей #1 : 2007-07-03 11:34:39 »
Ну, по-перше, тут така біда, що якщо ви відкриєте той самий документ у тому ж самому ворді (навіть тої самої версії) на іншій машині, де буде встановлений інший принтер (бажано - геть зовсім інший; наприклад у вас лазерний НР, а на іншій машині - струменевий Canon) - ви маєте шанс бути (не)приємно враженим. А якщо ви ще й версію ворда поміняєте - ваші шанси суттєво зростуть :)
Це я до того, що у форматі .doc немає строгої прив'язки до розмітки - вона залежить від того, як програмери майкрософт розуміють внутрікорпоративні правила. І те, що сторінка "сунеться" при відкритті у ООо - це, на жаль, майже не дивує.

Звісно, що установка майрософтівських шрифтів (що ви й зробили) - msttcorefonts або щось наподобі - може вирішити проблему, але не завжди.

А щодо неадекватного вигляду і поведінки таймса - а що у вас за збірка (дистрибутив) і яким чином ви встановлювали шрифти МС?
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #2 : 2007-07-03 15:05:12 »
а rtf? в сенсі якщо вордівський док у ворді зберегти як rtf а потім відкрити в ОО, то буде краще чи то само?
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #3 : 2007-07-03 15:13:32 »
Мало би бути краще. А що вам заважає спробувати?

Тьфутиблін, не розгледів. що то noddead запропонував  ::)
« Змінено: 2007-07-03 15:14:59 від miwa »
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Campana

• Письменник
  • дописів: 795
  • Проходив мимо
« Відповідей #4 : 2007-07-05 22:44:06 »
Ну, по-перше, тут така біда, що якщо ви відкриєте той самий документ у тому ж самому ворді (навіть тої самої версії) на іншій машині, де буде встановлений інший принтер
Я вже якось писав, що достатньо досить великий файл відкрити на тій самій машині в тому самому Ворді одразу після його закриття, щоб в ньому все з'їхало. Для всіх, хто пише дисертації, це обертається першим серцевим нападом (бо кількість сторінок декларується у вступі; а тут при 200 сторінках може з'явитися або зникнути ~6 стор.).

З Таймсом теж нічого не зробиш: Ворд і ОО по-різному їх відмальовують (раструють), — як, правда, і будь-які інші гарнітури. Якщо критично, то треба в ОО вручну підігнати інтерліньяж (міжрядковий інтервал) та трекінг (міжсимвольний інтервал), після чого вивести pdf. Якщо ж це не критично, а просто не подобається, то звиняйте. Подивіться уважно на книжки, які виводили з Вордяки (а їх і за кілометр видно): там на різних сторінках знаки мають явно різну насиченість, відмінності в якій кидаються в очі вже в масштабі всієї сторінки. Повбивав би цих ламерів від дизайну, які вордівський набір як верстку використовують.  >:(

Відсутній ima80

• Новачок
  • *
  • дописів: 24
« Відповідей #5 : 2007-07-09 12:21:10 »
Я абсолютно згоден щодо верстки у Ворді, але нічого не поробиш коли у вимогах того ж таки ВАКу - дисертація повинна бути подана у Ворді, а форматування великого документу займає багато часу.

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #6 : 2007-07-09 17:19:17 »
Я абсолютно згоден щодо верстки у Ворді, але нічого не поробиш коли у вимогах того ж таки ВАКу - дисертація повинна бути подана у Ворді, а форматування великого документу займає багато часу.
Необов'язково :P - Дисертацію приймають в ЦЕІНТЕІ (здається так :-/)
Обов'язковим є подання автореферату у Ворді >:( (ООо в поміч ;))
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x