Автор Гілка: Друк однієї сторінки на кількох  (Прочитано 2277 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
є задача, обернена до «multiple pages per sheet». Чи то пак, є відсканована pdf-книга, у якій одна сторінка — це розворот. Хочеться кожну сторінку «розрізати». Які є засоби для цього? Щось драйвер pdf-принтера, що в мене встановлений, таку функцію не підтримує. Може, якийсь софт є, що це вміє?  
« Змінено: 2007-11-06 01:34:16 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
Re: Друк однієї сторінки на кількох
« Відповідей #1 : 2007-11-06 10:07:32 »
У властивостях віртуального pdf-принтера виставляєте "Друк плаката" і, відповідно, друк має вестись на сторінку, яка менша від початкової вдвічі.
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Praporshic

• Гість
« Відповідей #2 : 2007-11-06 12:09:30 »
Подібна функція є у параметрах друку у KDE. Цілком вірогідно що змусити друкувати у такому режимі можна й інші програми.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #3 : 2007-11-07 02:57:59 »
У властивостях віртуального pdf-принтера виставляєте "Друк плаката" і, відповідно, друк має вестись на сторінку, яка менша від початкової вдвічі.
таку штуку в першу чергу шукав — щось нема (принтер cups-pdf, пробував evince i kpdf), на федорі в KDE теж нема. А де конкретно то можна виставити?
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній cadca

• Письменник
  • free like beer
« Відповідей #4 : 2007-11-07 04:15:52 »
На прикладі KPDF:
Файл-> Друкувати-> Вибираємо принтер "Друк у файл (PDF)"-> Далі тикаємо пімпу "Властивості"-> Переходимо до табу "Плакат"-> далі, я думаю, все буде зрозумілим :)
Так між іншим: Ghostscript у системі є? ;)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #5 : 2007-11-07 14:50:25 »
На прикладі KPDF:
Файл-> Друкувати-> Вибираємо принтер "Друк у файл (PDF)"-> Далі тикаємо пімпу "Властивості"-> Переходимо до табу "Плакат"-> далі, я думаю, все буде зрозумілим :)
Так між іншим: Ghostscript у системі є? ;)
та в тому то й річ, що нема такого табу. Може, щось додаткове треба встановити? Є лише таби Print Format, Margins, Driver Settings, Printers. У налаштуваннях драйвера теж нічого нема такого.

ghostscript є.
« Змінено: 2007-11-07 14:52:37 від noddeat »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #6 : 2007-11-07 15:11:03 »
ок, вкладка з’явилась після встановлення пакету poster
однак ніфіга не друкує — видає файл з чистим листом. Та й надрукувати дозволяє лише в стандартні формати — А3, А0 і т.п., а мені просто сторінку тре «розрізати» по вертикалі на дві.

Відсутній cadca

• Письменник
  • free like beer
« Відповідей #7 : 2007-11-07 17:56:26 »
Тоді psutils в зуби і танцювати з бубном до повного просвітлення :)