Автор Гілка: Ефективні дискові гальма.  (Прочитано 2419 раз)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
/me думав до якої гілки віднести це повідомлення, в кінці-кінців заніс сюди.
Бувають такі цікаві компакт-диски - ніби і не покоцані - але, при вставлянні в дисковод, коли система починає його розпізнавати, то починаються страшні гальма. (офтопік взагалі може зависнути). Сьогодні вставляв декілька таких - навіть ще не пробув відкривати, а музика з амароку почала грати з перебоями, в системі відчувалися гальма, індикатор дисководу показував що той трудиться, але диску він віддавати відразу не схотів. К3В показує або нерозпізнаний диск, або що-небуть, або взагалі відмовляється визначати що туди було вставлено.
Щодо мого приводу - їх два - старий CD-ROM Asus та новий Лижа-super-multi. Можливо, не самі кращі, проте на нормальних дисках не нарікаю.
Так ось - як воно відбувається і чи не можна якось заставити систему не витрачати багато ресурсів на спроби розпізнати погані диски?
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

TuxRoot

• Гість
Re: Ефективні дискові гальма.
« Відповідей #1 : 2007-12-28 01:30:53 »
Ой...Таке враження, що ви пане Олександре з рута його записуєте і то важко уявити. В мене на підвіконику спостерігалось щось подібне, але я перейшовши на лінуху з тим самим жилізом, цим ж чином все нормалізувалось. Такі процеси взагалі по ідеї не мають заглючувати систему, всі програми не мають ніякого зв'язку з іншими процесами. Думаю, що проблема в самих нутрощах вашого блоку.
Off-topic:
А можливо то йоперативної обмаль стало? Все ж приріотети річ хитра.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #2 : 2007-12-28 01:41:47 »
Ой...Таке враження, що ви пане Олександре з рута його записуєте і то важко уявити. В мене на підвіконику спостерігалось щось подібне, але я перейшовши на лінуху з тим самим жилізом, цим ж чином все нормалізувалось. Такі процеси взагалі по ідеї не мають заглючувати систему, всі програми не мають ніякого зв'язку з іншими процесами. Думаю, що проблема в самих нутрощах вашого блоку.
Off-topic:
Та не пишу, а читаю. Навіть. лише просто вставляю в дисковод і ще нічого не роблю.
Система не глючить - лише дещо підгальмовує. Заглючити міг саме підвіконник - зокрема взагалі зависнути.
Йоперативи - 1 ГБ, Для Лінуха такий обсяг, думаю, достатній, це-ж не Віста. Стільки-ж свапу.
Проблема в нутрощах - яких саме?
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

TuxRoot

• Гість
« Відповідей #3 : 2007-12-28 09:26:40 »
Без поняття, можливо з шлейфами там загон і Дисковод, там прімарі порівняно з хардом на якому система...Нічого іншого в голову не приходить, хіба попробуй на віртуальному поставити іншу ОС(бажано не оффтоп 8-)) і спробувати дисководом у ній попрацювати.
« Змінено: 2007-12-28 09:27:12 від TuxRoot »

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #4 : 2007-12-28 13:22:56 »
Без поняття, можливо з шлейфами там загон і Дисковод, там прімарі порівняно з хардом на якому система...Нічого іншого в голову не приходить, хіба попробуй на віртуальному поставити іншу ОС(бажано не оффтоп 8-)) і спробувати дисководом у ній попрацювати.
Я систему збирав сам. Ручками. Дисководи на окремому шлейфі, самі шлейфи недавно міняв. Хард з системою - сам на своєму шлейфі.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #5 : 2007-12-28 14:10:51 »
Off-topic:
Та не пишу, а читаю. Навіть. лише просто вставляю в дисковод і ще нічого не роблю.
Система не глючить - лише дещо підгальмовує. Заглючити міг саме підвіконник - зокрема взагалі зависнути.
Йоперативи - 1 ГБ, Для Лінуха такий обсяг, думаю, достатній, це-ж не Віста. Стільки-ж свапу.
Прочитайте, будь ласка, статті тут, тут і тут. Вибачте, не знайшов україномовних статей.
Коротко по суті: кривий алгоритм корекції помилок від LG (я так розумію, основний девіз цієї компанії: "Втюхав? — Тікай!") призводить до заниженої швидкості в купі з зайнятістю шини, яка і гальмує систему. Можете спробувати оновити прошивку DVD-ROM, але типовий цикл оновлення у LG 1-1,5 роки з дня випуску моделі.
У Linux має допомогти для дешевих програвачів, а ми з такими і маємо справу, примусове зниження швидкості обертання за допомогою команди hdparam з ключем -E <швидкість> або eject з ключем -x <швидкість>. За одно і не чутимете пилососного реву. ;)
« Змінено: 2007-12-28 14:17:20 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you