Автор Гілка: Що обрати?  (Прочитано 1612 раз)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Що обрати?
« : 2008-01-19 09:14:48 »
Ситуація така: всі дистрибутиви з якими я зтикався мали KDE як робоче середовище за замовчуванням. Власне ним і користувався. Один раз трапився Гном коли пробував 5-ту Убунту - і той тоді не сподобався. Але, тим не менше, на форумі спостерігав учасників, мабуть не новачків у цій справі, які саме Гномом і користуються. То-ж мене цікавлять відмінності цих двох середовищ, тільки не у виглялі суб"єктивних "подобається-не подобається", а у вигляді об"єктивних фактів. Можливо спробую покористуватися. Дякую.
« Змінено: 2008-01-19 09:16:09 від Piktor »
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Praporshic

• Гість
Re: Що обрати?
« Відповідей #1 : 2008-01-19 10:22:05 »
Один з головних фактів, чому обирають гном - звичка. Досить довго він був стандартом. Другий - він базується на цілком вільній GTK, а QT (на якій базується KDE) має подвійну ліцензію.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #2 : 2008-01-19 10:54:44 »
Один з головних фактів, чому обирають гном - звичка. Досить довго він був стандартом. Другий - він базується на цілком вільній GTK, а QT (на якій базується KDE) має подвійну ліцензію.
Гм. Тобто поставивши KDE у повному комплекті можу ще-й порушити чиїсь авторські права на Qt?
----------
Пане Ктулху, а чому Ви користуєтеся Гномом?
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #3 : 2008-01-19 13:01:16 »
Пане Ктулху, а чому Ви користуєтеся Гномом?
Я гномом не користуюсь. Вже давно - xfce. У флеймах GvsK, я захищаю не конкретну реалізацію, а загальний підхід до дизайну інтерфейсу. HIG, коротше кажучи.

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #4 : 2008-01-19 19:36:08 »
Гм. Тобто поставивши KDE у повному комплекті можу ще-й порушити чиїсь авторські права на Qt?
ви порушите авторські права лише, якщо використаєте відкриту версію Qt (під GPL) в закритій програмі. Якщо Ви пишете закриту програму і хочете використовувати Qt прийдеться заплатити гроші. Але це не стосується жодної відкритої програми KDE так що не думаю, що Вам є сенс хвилюватися з цього приводу.
Fedora 35 (x86-64)