Автор Гілка: Як змусити Firefox не перевіряти зависання  (Прочитано 1671 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Проблема: часами фаєрфокс не запускається, і видає помилку:

Цитата
Firefox is already running, but is not responding. To open a new window, you must first close the existing Firefox process, or restart your system.

Іноді це трапляється, бо є процеси-зомбі від фаєрфокса, який «помер», і доводиться запускати killall firefox-bin. Але також це трапляється, коли я з дому залогінююсь через NX до робочого компа, а там паралельно запущена інша моя сесія з відкритим фаєрфоксом. У цьому випадку я б не хотів убивати фаєрфокс, що запустити його ще раз.

Питання: як змусити вогнелиса ігнорувати наявність своїх процесів-зомбі та запускатися завжди?
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
Якщо він таку перевірку робить, то мабуть на то є причини.  Якщо ти запускаєш дві окремі сесії Firefox для одного профілю, то обидві процеси, кожен самостійно, працюють з файлами цього профілю.  До цього кожен процес повністю впевнений, що він єдиний хто працює з цими файлами.  І тут вже не далеко до race condition.  Наприклад, що буде з bookmarks.html, якщо обидва процеси щось в цей файл запишуть?  Гадаю збережені будуть тільки зміни того процесу, що збереже файл останнім.  Це тільки мої здогадки, про причини перевірки, що робить Firefox, але впевнений, що десь так воно і є насправді.

Тому пропоную встановити якийсь інший браузер і користуватись ним з віддаленої машини.  Якщо потрібні закладки з Firefox, то просто зроби собі у іншому браузері закладку до bookmarks.html з твого Firefox-профілю.
Best regards,
nickat

Відсутній noddeat

• Кореспондент
мені все одно, чому він це робить, я питаю, як вимкнути ту перевірку? Я спробував видалити зі свого профілю файл .parentlock, але результати не дуже втішили: фактично, виявився недоступний увесь мій профіль + неактивні кнопки навігації. Довелось таки запускати killall firefox-bin, і тоді все пофіксилось.
Цитата
Тому пропоную встановити якийсь інший браузер і користуватись ним з віддаленої машини.  Якщо потрібні закладки з Firefox, то просто зроби собі у іншому браузері закладку до bookmarks.html з твого Firefox-профілю.
про інші бравзери мені відомо ,) однак я звик саме до фаєрфокса, і всі інші бравзери здаються мені незручними костилями.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
я для таких випадків (віддаленого доступу) зробив окремий профіль, і потім запускаю командою
firefox --no-remote -P "remoteProfile"
також при повільному з’єднанні, в іншому профілі можна вимкнути зображення, тощо
єдине, що автоматично не будуть синхронизуватися закладки, куки і т.п.
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
я для таких випадків (віддаленого доступу) зробив окремий профіль, і потім запускаю командою
firefox --no-remote -P "remoteProfile"
також при повільному з’єднанні, в іншому профілі можна вимкнути зображення, тощо
єдине, що автоматично не будуть синхронизуватися закладки, куки і т.п.
дякую, це хороше рішення