Автор Гілка: Nokia PC Suite і linux  (Прочитано 7734 раз)

Відсутній Konstantin

• Новачок
  • *
  • дописів: 4
  • Чого цікавого?
Nokia PC Suite і linux
« : 2007-03-31 23:08:55 »
А чи нема схожої програми для linux?
Щоб можна було працювати з файлами телефону як з локальним диском. Треба примонтувати його через bluetooth.
= thupriy =

Praporshic

• Гість
Re: Nokia PC Suite і linux
« Відповідей #1 : 2007-03-31 23:17:07 »
Дивіться у бік obexfs.
Наразі, єдине з чим в мене виникла проблема - синхронізація записника. Та й то, через відсутність бажання читати документацію.

8pool(Guest)

• Гість
« Відповідей #2 : 2007-11-28 12:04:43 »
а як використовувати модем мобілки нокіа в лінуксі (в віндовсі я піклячаюсь через пісі с'ют)?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #3 : 2007-11-28 12:25:15 »
а як використовувати модем мобілки нокіа в лінуксі (в віндовсі я піклячаюсь через пісі с'ют)?
Якщо використовується прямий USB-дріт, то треба використати у якості модема пристрій /dev/ttyACM0. Якщо такого немає - перевірити чи завантажився модуль ядра cdc_acm. Якщо такого модуля нема (modprobe лається на його відсутність) доведеться його зібрати з сирців.

Відсутній v.2.1

• Письменник
  • дописів: 639
« Відповідей #4 : 2008-11-02 12:38:13 »
Привіт.
Хочу під’єднати Нокію 5140 до Убунти через кабель CA-53 для операцій з файлами.
Знайшов декілька мануалів.
Встановив Xgnokii, яку тупо вилітає одразу після запуску.
Gnokii та ObexFS.

Поки нема ніякого просування, lsusb не видає ніякої інфи про мобільний телефон.

gnokii --identify :
GNOKII Version 0.6.22
Couldn't open PHONET device: Operation not permitted
Telephone interface init failed: Command failed.
Quitting.
Command failed.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #5 : 2009-01-17 02:25:26 »
А чи нема схожої програми для linux?
Щоб можна було працювати з файлами телефону як з локальним диском. Треба примонтувати його через bluetooth.
аналог Nokia PC Suite є.
Xgnokii, Wammu, gMobileMedia, KMobileTools. Телефони з Symbian 3rd Edition не підтримуються цими програмами наразі.

це була погана новина. хороша новина це те, що з синім зубом та інтернетом через кабель/блютус проблем нема. Картка пам’яті телефону визначається як флешка (режим передачі даних), натомість внутрішню пам’ять можна побачити через блютус.

Для цього встановіть усі пакунки blue*** (зокрема bluez-utils та gnome-bluetooth, а також nautilus-sendto). Запустіть bluetooth-applet та оберіть функцію «Browse Device». Далі після спарювання пристроїв з компом ви зможете подивитися вміст телефона через наутілус, а також скопіювати з нього файли.

upd: упс, на дату не подивився. ну добре, мо’ комусь знадобиться.
« Змінено: 2009-01-17 02:26:25 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"