Автор Гілка: Вставити малюнок в PDF  (Прочитано 2331 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
власне, задача проста: вставити малюнок (типу jpg) в pdf-файл, при цьому щоб на папері А4 все виглядало так само гарно, як в оригінальному pdf-і.

що пробував:
— Gimp. він, звісно, растеризує PDF, і кожну сторінку треба зберігати як окремий файл. Скільки б ви порекомендували DPI при імпорті pdf до ґімпа? На 300 наче нічого виглядає, але ще не мав змоги перевірити на принтері.
— pdfedit та flpsed — хороші штуки, але дозволяють тільки вставити текст, не малюнок.

щось іще може існує для редагування pdf (крім Adobe Acrobat за 400 баксів)? хтось юзав ОО3 для цього? як воно?

Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній funtik

• Кореспондент
  • дописів: 138
  • Linux... because life is too short for reboots!
Re: Вставити малюнок в PDF
« Відповідей #1 : 2009-01-26 22:50:15 »
Існує багато програм для створення та редагування PDF. Чому б не скористатися ними?
(pdfedit, pdftk, qpdf, xpdf)

Відсутній cadca

• Письменник
  • дописів: 955
  • free like beer
« Відповідей #2 : 2009-01-26 22:51:15 »
1) convert -write outfile.pdf -append infile.jpg /dev/null потім з допомогою pdftk вставляємо як сторінку, де потрібно;
2) pdftk вживаємо з опцією uncompress і далі можна улюбленим тестовим редактором спробувати поміняти існуючий малюнок на свій;
3) kword трохи вміє редагувати pdf.
« Змінено: 2009-01-26 22:51:54 від cadca »
Ubuntu 20.04/18.04; CentOS 7.x

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #3 : 2009-01-26 23:26:34 »
pdftk зараз спробую покурити.

kword щось страшне робить: витягує текст з pdf і форматує як йому заманеться. краще вже gimp.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Praporshic

• Гість
« Відповідей #4 : 2009-01-26 23:30:40 »
OpenOffice.org 3 має додаток, що доволі непогано імпортує PDF у Draw. Вже користувався - сподобалось.
« Змінено: 2009-01-26 23:31:05 від Praporshic »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #5 : 2009-01-26 23:30:42 »
Існує багато програм для створення та редагування PDF. Чому б не скористатися ними?
(pdfedit, pdftk, qpdf, xpdf)
pdfedit не вміє малюнки вставляти, xpdf — це набір конвертерів з/на pdf, qpdf судячи з опису на сторінці проекту просто може додати в pdf якісь фічі типу захисту паролем чи закладки.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #6 : 2009-01-26 23:31:55 »
OpenOffice.org 3 має додаток, що доволі непогано імпортує PDF.
так, я чув, тільки от наскільки непогано? варто заради нього ОО3 встановлювати?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #7 : 2009-01-26 23:40:51 »
Мені дууууже сподобалось. Не дуже зручно, бо отримуємо малюнок, але текст лишається текстом.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #8 : 2009-01-27 00:42:49 »
Мені дууууже сподобалось. Не дуже зручно, бо отримуємо малюнок, але текст лишається текстом.
спробував. не підходить мені це, він по суті робить конверсію pdf -> odf, при цьому псується суттєво форматування. але на майбутнє дуже хороша штука.

pdftk вміє робити малюнок фоном, але ставить його на всіх сторінках і розтягує. напевно, заюзаю ґімп і не паритимусь.