Автор Гілка: Програма для спілкування в локальній мережі  (Прочитано 3390 раз)

Відсутній prinf

• Кореспондент
  • дописів: 119
Підскажіть, будь ласка, чи існує така програма, з допомогою якої можна було б спілкуватися (голос+повідомлення) через локальну мережу linux>windows і навпаки.
Якщо  є така програма, то що треба встановлювати на linux і windows?
Думаю ви зрозуміли моє питання. Чекаю відповідей :)

empty

• Гість
/me затягнувся man`ом

Варіант 1:
Для початку встановлюєте VoIP-сервер. Наприклад - Asterisk або OpenSIPS.
Потім заводите там користувачів. Потім встановлюєте будь-який клієнт що вміє SIP та спілкуєтесь.
Варіант 2:
Встановлюєте Jabber-сервер. Будь-який.
Обираєте клієнтів, що вміють Jingle. Реєструєте користувачів та спілкуєтесь.
Варіант 3:
Встановлюєте SDK для улюбленої мови та пишете  ::)

/me видихнув

Відсутній Сергій Лисовенко

• Літератор
  • дописів: 1489
/me вже давно користується віндузятним NetSpeakrPhone --- запускає його з-під вайна.
« Змінено: 2009-03-27 20:42:54 від serg_ik »
Якщо Лінукс написали студенти - нехай вони під ним і навчаються.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
юзайте кросплатформові VoIP-програми.

Наприклад, Ekiga (вже має бути версія для Windows), Gizmo, OpenWengo. Якщо виходу в інтернет нема, то, як написав empty, потрібно встановити у себе локально SIP-сервер, і створити акаунти для користувачів.

update: блін, шо я за маячню пишу. Не обов’язково, щоб програма була одна і та ж, бо протокол SIP є як email, універсальний. Просто пошукайте найзручніші клієнти для Linux і Windows.

« Змінено: 2009-03-26 22:19:14 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
Встановлюєте Jabber-сервер. Будь-який.
А от як зроблять підтримку xep0174 - то можна й без серверу обійтися.

Відсутній prinf

• Кореспондент
Дякую за відповіді.
Цитата
Captain Obvious вже давно користується віндузятним NetSpeakrPhone --- запускає його з-під вайна.
Найбільше мені сподобався цей варіант, так як раніше сам користувався ним під віндовс і сервер не потрібен. Тільки цікаво чи все в мене получиться...

• Літератор
типу за офтопік.
Холєра: я порадив цілком ефективне рішення, яким сам і користуюсь (типу потестив, а не лише теоретизую), а мене тут же й лають  >:(
Нагадую, вайно написано не під офтопік, а під Лінукс, Бздю... Якщо і є версії під офтопік - проблеми віндузятників. А я відповідав на конкретне питання: спілкування в мережі з віндузятниками, досвід показує: вдовбати класичному віндузятнику, що квіпа може й жабоклієнтом бути - не реально, тому фокуси типу жабо-сервера можете відкинути, адже це не рентабельно тримати цілого сервера (а головне - заради нього увімкненим компа) лише для парочки повідомлень, які можна швирнути і через net send (smbclient -M), щоправда, якщо віндузятники свої офтопіки поналаштовують.
Найбільше мені сподобався цей варіант, так як раніше сам користувався ним під віндовс і сервер не потрібен. Тільки цікаво чи все в мене получиться...
Дякую за моральну підтримку :)
Все вийде без проблем: спікерфон і на стареньких версіях вайна працював, та й інсталиться без вісіляких додаткових стрибків через голову (типу недружби з вайновими бібліотеками) він навіть балакати дозволяє :) --- вайно працює на славу.
« Змінено: 2009-03-27 10:41:00 від serg_ik »

Відсутній prinf

• Кореспондент
Програма працює, але не повноцінно. Я не можу передавати звук з свого мікрофону.
Так як я зрозумів, то мікрофон не налаштований в моїй ОС. Я не можу записати звук з нього через sound recorder. Допоможіть, будь ласка, налаштувати мікрофон, в kmix звук на мікрофон встановлений на всю.

• Літератор
Ну тут вже залежить від того яким демоном звуку ви користуєтесь: альсою чи пульсаудіом. Якщо альсою: alsamixer в консолі і виставляйте звук як треба. А якщо пульсаудіом - навіть не знаю чи вайно його вже підтримує. В мене - альса тому не знаю проблем.

Ну ще winecfg наберіть про сяк випадок і поколупайтесь у вкладці "аудіо" чи як там її.

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
Flame:
Альса - не демон, це скоріше святий дух
« Змінено: 2009-03-27 15:40:15 від ISBear »