Автор Гілка: Гарячі клавіши в GNOME  (Прочитано 1813 раз)

Відсутній id

• Новачок
  • *
  • дописів: 7
  • Debian fan
Добрий всім день
Підкажіть, будь ласка, як створити в GNOME свою комбінацію клавиш? Я маю наувазі комбінацію крім тих, що там вже запропоновані. І як потім назначити для неї виконання команди, наприклад, gnome-terminal?
« Змінено: 2005-08-23 15:14:03 від id »
Не діліть рівних на добрих та поганих

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3820
  • Програміст
Re: Гарячі клавіши в GNOME
« Відповідей #1 : 2005-08-30 18:59:18 »
Скористатися окремою утилітою для цього.

Я рекомендував би скористатися http://freshmeat.net/projects/xbindkeys/ .
Я ще користуюся утилітою, яка дозволяє перевірити, чи існує вікно на екрані з вказаним заголовком, і якщо існує, то перемикнутися на нього, а якщо ні - то запустити програму, але я забувся, як вона точно називається. :-)
[Fedora Linux]

Відсутній diligent

• Кореспондент
  • дописів: 201
« Відповідей #2 : 2005-08-31 09:06:26 »
Також є ще одна дуже непогана утиліти, яка все більше стає схожею на "Punto Switcher" з оффтопіку - http://sven.linux.kiev.ua/.
Software is like sex: it's better when it's free.  (c) Linus Torvalds

Відсутній EarlGray

• Новачок
  • *
  • дописів: 46
« Відповідей #3 : 2009-04-04 10:13:36 »
Якщо у тебе Компіз (як у моїй Сюзі 11), то гарячі клавіші працюють саме від нього - у Менеджері параметрів Compiz Config у розділі "Загальні" є вкладка "Key Bindings", де можна прописати гарячі клавіші і відповідні команди. Принаймні гномівський обробник гарячих клавіш нічого не міняв  :(

Відсутній EarlGray

• Новачок
  • *
  • дописів: 46
« Відповідей #4 : 2009-04-04 10:17:13 »
З gnome-terminal я впорався саме таким чином, у Менеджері Компіза спеціальний пункт є для виклику емулятора консолі, де можна виставити і гарячі клавіші і навіть жести миші.
Якщо Компіза немає, а машина достатньо потужна, раджу поставити - лякати віндузятників )