Автор Гілка: Обновлення OpenOffice 2.4 до версії 3.0  (Прочитано 3068 раз)

Відсутній kuz.ihor

• Новачок
  • *
  • дописів: 22
Прошу дати коротку підказочку щодо обновлення OOo з версії 2.4 до новішої - 3.0.0. Пробував "Ґуґлити" - щось нічого конкретного. Дякую. Ігор, Львів

Praporshic

• Гість
Re: Обновлення OpenOffice 2.4 до версії 3.0
« Відповідей #1 : 2009-02-07 13:19:13 »
Вирішується залежно від дистрибутива. Якщо ставите версію офіційну - треба видалити дистрибутивний, і встановити новіший. Все. На цьому проблеми закінчуються.

Відсутній kuz.ihor

• Новачок
  • *
« Відповідей #2 : 2009-02-07 13:46:30 »
Користуюсь OpenOffice версії 2.4 - при видаленні як вона називається (для більшої ясності додам, наприклад - прога Partition Editor вводиться як GParted). Це мав на увазі, а не рядок видалення. І взагалі - вибачайте всі, кому на форумі трішки стою "поперек горла" своїми запитаннячками. Дуже вже часу обміль - діти, турботи... То ж вибачайте ще раз. Ігор, Львів

Відсутній kuz.ihor

• Новачок
  • *
« Відповідей #3 : 2009-02-08 16:27:57 »
Доброго дня !
Стягнув на стільницю файл .gz третьої версії Офісу від Sun - OOo_3.0.0_LinuxIntel_install_it_deb.tar. Допоможіть зі встановленням (після видалення старого офісу версії 2.4.6). На Windi все пройшло "на ура", чого не можу сказати про мою Ubuntu 8.10. Пробував різними способами (aptitude, dpkg, apt-get тощо). Знаючи, що командою apt-get переглядається папка /etc/apt/sources.list - як мені "занести" туди зі стільниці стягнений з нету файл OOo_3.0.0_LinuxIntel_install_it_deb.tar.gz ?
Дякую. Ігор, Львів

Відсутній funtik

• Кореспондент
  • дописів: 138
  • Linux... because life is too short for reboots!
« Відповідей #4 : 2009-02-08 16:50:55 »
Трохи не так. sources.list - це не папка, а файл, де прописані адреси репозиторіїв.
У вашому випадку потрібно розпакувати пакет:
tar -xvvzf OOo_3.0.0_LinuxIntel_install_it_deb.tar.gz Потім потрібно встановити пакет командою dpkg -i.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #5 : 2009-02-08 23:42:47 »
Доброго дня !
Стягнув на стільницю файл .gz третьої версії Офісу від Sun - OOo_3.0.0_LinuxIntel_install_it_deb.tar. Допоможіть зі встановленням (після видалення старого офісу версії 2.4.6). На Windi все пройшло "на ура", чого не можу сказати про мою Ubuntu 8.10. Пробував різними способами (aptitude, dpkg, apt-get тощо). Знаючи, що командою apt-get переглядається папка /etc/apt/sources.list - як мені "занести" туди зі стільниці стягнений з нету файл OOo_3.0.0_LinuxIntel_install_it_deb.tar.gz ?
Дякую. Ігор, Львів
зітріть цей файл. і слідуйте вказівкам тут: http://news.softpedia.com/news/How-To-Install-OpenOffice-org-3-0-in-Ubuntu-8-10-96449.shtml

там навіть зі скріншотами.

офіційну версію з сайту ОО не раджу, вона не інтеґрована з ДЕ.
« Змінено: 2009-02-08 23:44:23 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній kuz.ihor

• Новачок
  • *
« Відповідей #6 : 2009-02-09 22:25:30 »
....зітріть цей файл. і слідуйте вказівкам тут: http://news.softpedia.com/news/How-To-Install-OpenOffice-org-3-0-in-Ubuntu-8-10-...

Доброго вечора всім ! Поряди добродію noddeat за допомогу: все ОК, обновився до версії 3.0.0 за пару хвилинок (маю на увазі до OOo_3.0.0). Дякую також за прекрасну можливість запозичити досвіду на форумі від LOU !!! Щасти всім та здоров"ячка !!! Ігор, Львів
P.S. До сих пір маю ще багато "проблемочок та чорних плям" щодо освоєння Linux-а, зокрема, Ubuntu... Хотілось би останочно перейти на Linux-системи, але, на жаль, не готовий покинути Xp, оскільки там все набагато зрозуміліше та чіткіше. Можливо, глибоко помиляюсь, оскільки новачок в Linux-і. Попробую, мабуть змінити дистрибутив, наприклад на Suse 11.1 або Slackware 12.2 (лиш-но придбав DVD з дистрибутивами)....

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #7 : 2009-02-10 00:30:20 »
дистрибутив не варто змінювати, принаймні, якщо поточний у вас більш-менш нормально працює.

або якщо маєте кілька компів, тоді можу порадити встановити різні дистрибутиви на різні компи.

Slackware я ніколи не юзав, але мені здається, він не для новачків. Від SuSe неприємні враження, хоча дехто юзає і задоволений.
« Змінено: 2009-02-10 00:31:17 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній kuz.ihor

• Новачок
  • *
« Відповідей #8 : 2009-02-10 01:13:06 »
Для noddeat: як завше, вдячний за поради. Сліпо дотримуватимусь. А щодо другого РС, тут слід буде попробувати встановити інші дистрибутиви: маю ще Мандріву (теж з нових). Чесно кажучи, дуже несподівано-неприємним виявився перехідний процес (Xp--->Linux). Але є твердий намір та бажання штудіювати нову систему. Доречі, десь читав, що Слейк використовують переважно на середнього рівня серверах, а не вдома. Щодо мене: хотів би систему, чимось схожу на Xp (не на Vist-у), але щоб в середовищі Linux - це як "два пальці об асфальт". Звичайно, поточні проблеми трохи обескуражують, але є таке поняття, як проблема росту... Дякую, ще раз, Noddeat-е. Щасти.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #9 : 2009-02-11 23:58:50 »
Хотілось би останочно перейти на Linux-системи, але, на жаль, не готовий покинути Xp, оскільки там все набагато зрозуміліше та чіткіше.
Я теж не був готовий, поки повністю не зніс з комп'ютера будь-яку згадку про microsoft=)

А щодо другого РС, тут слід буде попробувати встановити інші дистрибутиви: маю ще Мандріву (теж з нових).
А це можна вже пробувати.

Відсутній sigito

• Кореспондент
  • дописів: 105
« Відповідей #10 : 2009-04-08 13:56:13 »
в мене виникла інша проблема:
при встановленні третього офісу методом dpkg -i *.deb не вистачає місця в корені(в мене /usr на окремому розділі).
Скажіть куди воно його ставить і як можливо вирішити дану проблему?
Debian/wheezy x86_64, lxde

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #11 : 2009-04-08 19:12:18 »
в мене виникла інша проблема:
при встановленні третього офісу методом dpkg -i *.deb не вистачає місця в корені(в мене /usr на окремому розділі).
Скажіть куди воно його ставить і як можливо вирішити дану проблему?
У /opt ? Спробуйте розпакувати і подивитися (наприклад, Krusader).
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній sigito

• Кореспондент
« Відповідей #12 : 2009-04-08 19:31:42 »
так не в тому прикол , в /opt в мене тільки для kde аплінки.
і ще одне: розпакуй: з tar чи dpkg?
і остнаннє: krusader не для мене, kde не для мене:)

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #13 : 2009-04-08 19:41:51 »
Звичайно, dpkg -x (можете просто скопіювати все розпаковане до /usr — LFS-way ;-) ). Якщо виникають труднощі, це, ймовірно, може зробити mc (не можу перевірити, Debian не для мене ;-))
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you

Відсутній sigito

• Кореспондент
« Відповідей #14 : 2009-04-09 12:16:33 »
Звичайно, dpkg -x (можете просто скопіювати все розпаковане до /usr — LFS-way ;-) ). Якщо виникають труднощі, це, ймовірно, може зробити mc (не можу перевірити, Debian не для мене ;-))
чесно кажучи міг би спробувати, але не хочу бруднить систему, за стабільність хвилююсь.