Поставив всі необхідні пакети, відкрив документ в ОО, надрукував у postscript, відкрив через evince - а тепер що робити далі абсолютно не знаю
psbook -s(кількість сторінок у зошиті, кратна чотирьом) (вхідний файл) (вихідний файл)
Для прикладу підібрав документ на 7 сторінок, зробив все необхідне, сторінки в порядку [8] [1] [2] [7] [6] [3] [4] [5], відкрив evince, друкую прописавши в налаштуванні принтеру сторінки 1-4 (перша сторона) і брошура в мене не виходить ніяк. З таким алгоритмом брошура вийде лише тоді, якщо я буду по одному листочку друкувати, але це ніяк мене не влаштовуєТакож хочеться друкувати брошури по 16,32,40 сторінок, а так вийде лише брошюра на всі сторінки
pstops 2:0L@.7(21cm,0)+1L@.7(21cm,14.85cm) файл1.ps файл2.ps
Flame:надавали тут бухгалтерських порад...По-моєму, все виходить без усякого командного рядка. І без дуплекса.OpenOffice 3.0.0. Візьмемо документ зі сторінками формату А4, але надрукуємо їх парами на тому самому форматі, тобто зменшимо при друкові. Для цього:8<-----------------------------------------------------------Все. І ніяких impose та інших нічних жахіть.
Цитата: Campana від 2009-04-18 19:43:09Flame:надавали тут бухгалтерських порад...По-моєму, все виходить без усякого командного рядка. І без дуплекса.OpenOffice 3.0.0. Візьмемо документ зі сторінками формату А4, але надрукуємо їх парами на тому самому форматі, тобто зменшимо при друкові. Для цього:8<-----------------------------------------------------------Все. І ніяких impose та інших нічних жахіть.Ех, я намагався про це сказати минулого заходу, але topinambur88 сказав, що все одно нічого не вийде...
Flame:надавали тут бухгалтерських порад...По-моєму, все виходить без усякого командного рядка. І без дуплекса.OpenOffice 3.0.0. Візьмемо документ зі сторінками формату А4, але надрукуємо їх парами на тому самому форматі, тобто зменшимо при друкові. Для цього:1. Відкриваємо документ, який треба надрукувати брошурою. Йдемо в меню "Файл" —> "Попередній перегляд сторінки" (по-нормальному, на цей пункт треба тримати кнопку на панелі, якщо ще нема, або поставити клавіатурну комбінацію).2. Тиснемо на кнопку з двома сторінками "Попередній перегляд книги" зліва від масштаба (а якщо її немає, то клацаємо на панелі з кнопками правою кнопкою миші і шукаємо, де вона вмикається). Це розмістить першу сторінку документа справа на сторінці перегляду.3. Тиснемо на кнопку з принтером "Параметри друку: вид сторінки" і вибираємо там альбомну орієнтацію паперу; у вікні перегляду буде видно, що сторінки нашого документа друкуватимуться попарно на одному аркуші.4. Друкуємо (Ctrl+P). Йдемо в "Параметри" і ставимо галочку в середній колонці навпроти слова "брошурою". Друкуємо у файл (це буде .ps, тобто postscript), бо щось не видно, щоб можна було безпосередньо з ООо надрукувати тільки парні або непарні сторінки.5. Відкриваємо адекватний переглядач файлів postscript — у моєму випадку це виявився KGhostScript — і друкуємо з нього всі непарні сторінки. Перевертаємо стос і друкуємо на ньому всі парні сторінки, тільки в зворотному порядку. Все. І ніяких impose та інших нічних жахіть.
Ех, я намагався про це сказати минулого заходу, але topinambur88 сказав, що все одно нічого не вийде...
Взагалі дану тему можна розмістити в Поради та Рецепти чи шось таке, щоб всі зацікавленні відразу бачили як друкувати складні документи