Автор Гілка: extract audio from video  (Прочитано 1643 раз)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
extract audio from video
« : 2009-11-28 21:26:15 »
Google видає по сабжу багато результатів, але мені потрібно вирізати лише 2-3 хвилини з двохгодинного фільму. Не впевнений, що audacity імпортує та опрацює таку велику звукову доріжку в адекватний термін.
Тобто, чи не можна видерти звукову доріжку із заданого часового діапазону?
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
Re: extract audio from video
« Відповідей #1 : 2009-11-28 21:41:40 »
Не впевнений, що audacity імпортує та опрацює таку велику звукову доріжку в адекватний термін.
Чому ні? Робимо щось на кшталт:
ffmpeg -i my_video_file.avi extracted_audio.mp3А далі через Audacity. Він же буде обрізати(тобто не зачіпатиме всю доріжку), тому проблем з цим не має виникнути.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3636
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: extract audio from video
« Відповідей #2 : 2009-11-28 22:13:03 »
Не впевнений, що audacity імпортує та опрацює таку велику звукову доріжку в адекватний термін.
Чому ні? Робимо щось на кшталт:
ffmpeg -i my_video_file.avi extracted_audio.mp3А далі через Audacity. Він же буде обрізати(тобто не зачіпатиме всю доріжку), тому проблем з цим не має виникнути.
Не потрібно, у останніх версіях Audacity сама використовує ffmpeg для витягування звуку з відео. Достатньо вказати програмі файл, але розмір справді буде гігантським. Порізати краще чимось консольним (тим самим mencoder чи ffmpeg).

Якщо вже не хочеться консолі, скористайтеся kdenlive. Вставте кліп і поріжте як треба, програма саме зробить за вас роботу не витрачаючи зайвих ресурсів.
« Змінено: 2009-11-28 22:21:11 від yurchor »
Try to reach you before winter comes
Always a place for you in my heart
You're not alone
All used up
I'd give anything to talk to you