Автор Гілка: Куди встановлювати програми?  (Прочитано 1365 раз)

Відсутній Odisseus

• Новачок
  • *
  • дописів: 8
  • Лінуксоїд-початківець
Я користуюся Ubuntu 9.10. Зазвичай я отримую нові програми з репозиторіїв, і система автоматично встановлює їх туди, куди треба. Але деякі програми, як-от Eclipse (насправді вона  є і в репозиторії) чи Processing, скачуються з сайту розробника в готовому до використання вигляді і не потребують установлення.
Де краще розміщувати такі програми і як додати їх у системне меню?

Відсутній Code_Warrior

• Кореспондент
  • дописів: 141
  • OpenSuse 11.2
Re: Куди встановлювати програми?
« Відповідей #1 : 2010-04-21 17:06:14 »
Програми що не потребують встановлення я зазвичай кладу або до ~/bin або ~/Розробка/Програми в залежності від того що за програма.
В KDE додати елементи в меню можна клацнувши по ньому правою кнопкою миші - редактор меню - новий елемент. В Гномі мабуть так само...  ::)

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
Re: Куди встановлювати програми?
« Відповідей #2 : 2010-04-21 22:48:52 »
Якщо хочете зробити ці програми доступними всім користувачам комп’ютера та зробити все у відповідності до FHS (http://www.pathname.com/fhs/), то розмістіть програми у /usr/local.

Візьмемо eclipse:  всі файли копіюєте до /usr/local/lib/eclipse/, а в /usr/local/bin/ створюєте shell script, який запускає відповідний скрипт/виконуваний файл з /usr/local/lib/eclipse/

Щодо GNOME menu: у контекстному меню (клік правою кнопкою по значку GNOME menu) обираєте Правка меню, потім кнопкою Створити елемент додаєте елемент до меню.
Best regards,
nickat