Автор Гілка: Ти vs Ви  (Прочитано 9726 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Re: Ти vs Ви
« Відповідей #15 : 2008-09-29 19:29:17 »
Цитата
Чому з маленькою, коли в згаданій книзі написано, що з великої?
Згадана книга не є ані Біблією, ані Кораном, а українська мова — це, на щастя, не релігія. Зрештою, навіть правопис не є (принаймні для мене) незаперечним авторитетом.

Тож цю тему можна і треба обговорювати аргументовано. Мої аргументи:
— «ви» з великої літери, хоч і є порушенням правопису, часто вживається у приватному листуванні, щоб підкреслити додаткову повагу однієї людини до іншої,,
— програма не є людиною, а тому не може виявляти «додаткову» повагу до користувача. Та й стиль системних повідомлень не той,,
— з уваги на правопис уживання «ви» завжди залишається на розсуд людини. Немає вимоги писати ви з великої літери,,
— є інші не менш увічливі звертання, як-то: пане/пані, професоре, докторе, отче,, які пишуться з маленької літери. З великої літери ми звертаємось до Бога, Президента України, патріархів християнських конфесій тощо.
« Змінено: 2008-09-29 19:29:56 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #16 : 2008-09-29 19:35:09 »
Цитата
До речі, Ви ніде не зустрічали таке повідомлення: "Якщо Ви -- початківець і тільки-но починаєте опановувати *nix-системи, то Вам сюди."?
ага, а ще отаке зустрічав:

Цитата
не використовуйте модні порушення українського правопису для того, щоб здатися більш увічливими, ніж ви є насправді. Моє ім'я "Володимир" а не "Ви" (згідно чинного українського правопису з великої літери пишуться імена, назви, скорочення та слова на початку речення чи цитати).
http://www.linux.org.ua/cgi-bin/twiki/view/Main/VolodymyrLisivka
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #17 : 2008-09-29 19:42:13 »
То давайте будемо послідовним в запозиченнях. В німецькій мові sie і Sie - справді різні речі. В англійській про себе, дорогого, треба писати "I" - з великої. Чому б не запозичити цю славну традицію і не почати писати "Я" з великої літери? Я обома руками за. Самоповага і все таке.
« Змінено: 2008-09-29 19:42:34 від Cthulhu »