Автор Гілка: Як редагувати текстову інформацію про звук.  дор.  (Прочитано 3957 раз)

Відсутній isydor

• Графоман
  • дописів: 435
Як редагувати текстову інформацію про звукову  доріжку в Аmarok ? Чомусь Змінити відомості про композицію/вкладка Мітки (де б це можна було зробити) не активується?

Відсутній peinguin

• Літератор
  • дописів: 1419

Відсутній isydor

• Графоман
mp3?

Коли слухаю деякі аудіщ диски (саморобного виробництва), то назви пісень, виконавці відображаються якимись значками. ні кирилиця. ні латиниця. Тобто лише на слух можна визначити що то таке. Ось такий текст  потрібно відредагувати. А формат таки mp 3.

Відсутній peinguin

• Літератор
  • дописів: 1419
А як ви будете редагувати, якшо воно вже записано на диск????

Відсутній isydor

• Графоман
А як ви будете редагувати, якшо воно вже записано на диск????

Редагування CD-R., то не мій рівень Йдеться про редагування списку відтворення в Amarok, бо Аudacious відображае нормально, Rythmbox і ще один менеджер (в Gnome) без проблем дають можливість редагування, але на рівні своїх власних списків відтворення. То значить справа не тому,  як записано, а в тому чим редагуєш.

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • дописів: 829
  • Linux 4ever!
Як редагувати текстову інформацію про звукову  доріжку в Аmarok ? Чомусь Змінити відомості про композицію/вкладка Мітки (де б це можна було зробити) не активується?
Наприклад встановити Kid3. Взагалі таких програм повно, пошукайте в себе в описі пакетів по слову id3.

Коли слухаю деякі аудіщ диски (саморобного виробництва), то назви пісень, виконавці відображаються якимись значками. ні кирилиця. ні латиниця. Тобто лише на слух можна визначити що то таке. Ось такий текст  потрібно відредагувати. А формат таки mp 3.
Це тому що тег id3 версії 1 передбачав використання кодування тільки ISO 8859-1, але зазвичай використовувалось національне кодування. В нашому випадку переважно cp1251(windows1251). Kid3 дозволяє одночасно відредагувати теги першої та другої версії.

Редагування CD-R., то не мій рівень Йдеться про редагування списку відтворення в Amarok, бо Аudacious відображае нормально, Rythmbox і ще один менеджер (в Gnome) без проблем дають можливість редагування, але на рівні своїх власних списків відтворення. То значить справа не тому,  як записано, а в тому чим редагуєш.
Це проблеми самих плейєрів, одні навчились розуміти id3v1 в національних кодування, іншим треба примусово виставляти кодування cp1251, а інші так і сприймають все в ISO 8859-1. Тому шукайте в налаштуваннях Amarok’а кодування тегів...
Linux. The future is open.

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
Ось:
Тільки там пише, що Амарок скористається інструментом Мозилла для визначання кодування...
« Змінено: 2011-03-14 19:07:57 від Ign1111 »

Відсутній isydor

• Графоман
Ось:
Тільки там пише, що Амарок скористається інструментом Мозилла для визначання кодування...

Дякую. Класна річ Kid3, але не вдається зберегти відредаговане. Запускаю  Kid3, відкриваю файл, редагую тег 1, тег 2, тисну Safe., отримую повідомлення про помилку.
Що не так роблю?

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
Дякую. Класна річ Kid3, але не вдається зберегти відредаговане. Запускаю  Kid3, відкриваю файл, редагую тег 1, тег 2, тисну Safe., отримую повідомлення про помилку.
Що не так роблю?

Яку помилку? Я так розумію ви редагуєте mp3 на компакт-диску?

Відсутній isydor

• Графоман
Яку помилку? Я так розумію ви редагуєте mp3 на компакт-диску?

Так, я також пробував, але насамперед редагував скопійовані на ж/д файли та запущені в Amarok. При спробі зберегти відредаговане, отримую: ’Помилка під час запису файлу’
Скорше всього цей конкретний баг, був допущений в процесі створення цієї збірки. Знайшов ще один диск, з цієї ж "фабрики" - те саме :).
А Малюк3 таки гарна програма!

Відсутній Ign1111

• Письменник
  • Linux 4ever!
Так, я також пробував, але насамперед редагував скопійовані на ж/д файли та запущені в Amarok.

Спробуйте закрити Amarok перед тим як будете редагувати теги. Також не завадило б перевірити права на запис для файла.

Відсутній isydor

• Графоман
Так, я також пробував, але насамперед редагував скопійовані на ж/д файли та запущені в Amarok.

Спробуйте закрити Amarok перед тим як будете редагувати теги. Також не завадило б перевірити права на запис для файла.

Все вже працює!!! З правами все було гаразд, а після чергового оновлення інтерфейс Малюка став англійським і раптом все стало працювати: і в Amarok, і самостійно! :)
Дякую за терпіння, бо вже був готовий дати поки і списати все на неякісне виготовлення диску.

Відсутній isydor

• Графоман
Є ще два альбоми, з двомовними мітками саундтреків: латиниця відображалась коректно, а кирилиця - некоректно.  Малюк вирішив цю проблемку на раз..два :D