1. О, тепер значно більше корисної інформації!
! LaTeX Error: File `wrapfig.sty' not found.
! LaTeX Error: File `pstricks.sty' not found.
Це означає, що wrapfig і pstricks не встановлено в системі. Принаймні система TeX їх не бачить, навіть якщо файли «десь» є.
а от тепер я розгубився зовсім
! LaTeX Error: File `pstricks.tex' not found.
Тут нічого страшного немає. PSTricks має працювати як з Plain TeX, так і з LaTeX. Тому файл
pstricks.sty — це тільки заглушка для LaTeX, яка викликає загальний файл
pstricks.tex. Оскільки відповідний пакунок не встановлено, звісно, ні того, ні того файла в системі немає. У робочий каталог покласти файл
pstricks.sty — цього мало.
Я рекомендую не брати приклад з автора mydebianblog, який всі потрібні файли пхає в один архів разом з шаблоном візитки. На мій погляд, такий підхід неефективний, ідеологічно неправильний і складний. Краще правильно встановити в систему ті пакунки, яких не вистачає, а потім, коли треба, використовувати їх для візиток або інших проектів. І зі CTAN, звісно, файли тягнути немає потреби. Майже все, що треба, майже завжди є в дистрибутиві Linux.
2 гіга — це багато, але там купа всякої смакоти. :-) Але 2 гіга тягнути немає сенсу: можна встановити базовий набір (який уже є, напевно?), а потім довстановлювати потрібні пакунки.
Я так зрозумів, що у Вас Дебіан-подібна операційна система, так? Тоді знаходимо, у якому Дебіан-пакунку міститься, наприклад, ЛаТеХ-пакунок wrapfig:
username@hostname:~$ aptitude search ~dwrapfig
i texlive-latex-extra - TeX Live: LaTeX supplementary packages
(Ви бачите, що в мене він уже є.)
Якщо немає, встановлюємо texlive-latex-extra:
root@hostname:~# aptitude install texlive-latex-extra
(чи відповідна модифікація команди на Ваш смак).
Раніше я б ще сказав, що після встановлення будь-яких компонентів TeX треба оновити базу даних імен файлів. Але з того часу, як підсів на Дебіан, мені не доводилося це робити. Вона сама все робить.
Все, що вище написано, — для випадку, якщо Ви використовуєте TeX Live, наданий Вашим дистрибутивом Linux (найімовірніше, так і є). Якщо ж раптом Ви встановили оригінальний TeX Live від оригінальних супровідників, то там у комплекті має бути програмний засіб tlmgr для додавання нових компонентів TeX. (Також tlmgr може бути в інших дистрибутивах, не в Дебіан; але я про це нічого не знаю.)
2. Компілювати файл
poopkinv_businesscard.tex треба в DVI. А потім (якщо треба) робити PS-файл і PDF-файл. Якщо безпосередньо в PDF, то PS-вставки, які робить pst-barcode, у цей PDF-файл не потраплять. Це зрозумілі особливості роботи PSTricks.
3. Щодо текстового редактора, то Ви сформулювали запитання так, що я цілком міг відповісти: використовуйте Емакс. А потім завітав би сюди вімер, розповів би, чому я помиляюся. Ну, Ви розумієте… :-)
Ви ж не сказали, які редактори вже пробували, що не задовольняє в них, і взагалі аж тепер з’ясувалося, що такими речами раніше не користувалися.
Текстовий редактор — річ абсолютно незалежна від системи TeX. Тому я можу ще раз повторити, що найкраще використовувати улюблений текстовий редактор. Наприклад, я переважно редагую файли, пов’язані з TeX. Але інколи ще HTML, CSS, нещодавно довелося ще й CSV-файли і Perl-скрипти. І для всього цього один редактор — Emacs. Звісно, зручно, якщо улюблений текстовий редактор знає про TeX: інтеграція з системою, підсвітка синтаксису тощо.
Про Gummi я нічого сказати не можу, ніколи його не бачив. Але якщо Ви підозрюєте, що він винен у якихось проблемах, то компілюйте LaTeX-файл з командного рядка, щоб виключити вплив текстового редактора. Якщо тоді все ок, то точно треба шукати, що там Gummi робить неправильно.