Для носія мови це словосполучення не є кострубатим.
І воно не є новословом.
А от слово "типовий" також іноземного походження.
Можливо, одне окреме слово "default" і можна перекласти як "типовий", а як перекласти "default settings" саме УКРАЇНСЬКОЮ?
словосполучення «без оголошення», звісно, існує. але воно не є синонімом до «типовий». типові налаштування? ото усе ж є: http://dict.linux.org.ua/db/table_adv.php?word=defaultнатомість, що означає «без оголошення»? Без якого оголошення? І хто його робить, це оголошення?
Коли кажуть, що Firefox є інтернет-браузером без оголошення, детальніше це означає, що про браузер, за допомогою якого переглядаються файли інтернет, користувачу наперед не повідомлено або це не оголошено.
Крім того як носій мови Ви маєте відчувати різницю у вживанні слова чи словосполучення в сенсі побутовому і в сенсі термінологічному. І тоді не буде запитань про те, хто там і що оголошує...
ага, застосуйте цю ж логіку для вашого контраргументу проти слова «типовий» і поясніть мені, чим ваш неологізм кращий.
Погодьтесь, фраза "Відновити типові значення" може загнати в глухий кут. Чи не краще було б "Відновити налаштування "без оголошення""?
"Типовий", "типові" прикладається до якоїсь множини:-Firefox є типовим браузером для користувачів ОС Linux;-Firefox є типовим браузером для користувачів зі Східної Європи;-Типовими можуть бути налаштування для споріднених програм чи апаратури, чи операційних систем;-Типовими можуть бути численні помилки в локалізаціях дистрибутивів, якщо це робиться без залучення професійних мовознавців і т. д.
дозвольте тут я не погоджуся, бо "Відновити налаштування "без оголошення"" загонить в глухий кут мене і ще купу хороших людей...
Як перекласти фразу: «After the installation Firefox is automatically set up as the default browser without any notification» «Після інсталяції Фаєрфокс автоматично встановлює себе браузером без оголошення без жодного оголошення?»
Тепер виступить справжній мовний носій.1. "Без оголошення" - це просто божевілля.2. "Типовий" для мене чомусь має трохи інше значення, ніж "за замовчуванням".