Автор Гілка: Hibernate в Убунту  (Прочитано 4181 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Hibernate в Убунту
« : 2007-06-22 23:29:10 »
Тема про hibernate в Убунту, думаю що не я один зіткнувся з цими проблемами - ubuntuforums.org має чимало повідомлень про невіришену проблему hibernate.
маю 7.04 з ґномом, "коробочна" версія режиму спання після кількох місяців роботи здохла - після того, як перестворив своп.
Зараз при спробі за допомогою меню це зробити - після невдалої спроби повертається назад. Я колись це фіксив, і навіть домігся того, щоб відбувалося відновлення з цього режиму, але при цьому блокувалася клавіатура і миша, й витягати батарею з ноута не дуже виявилось приємно.

Однак, зараз встановив консольну програму hibernate, яка працює як годинник. Однак вимагає права рута. Чи можна якось зробити, щоб ця прога не вимагала прав рута (не треба було через sudo її запускати)? Друге питання, чи можна щоб в меню ґнома запускалася ця програма, а не те, що воно зараз запускає? І відтак при натисненні на кномку вимкнення компа щоб саме ця програма запускалася (очевидно, відповідь зв"язана з попереднім питанням, бо це гном на цю кнопку реагує)

також інші рецепти щодо того, як підняти hibernate, вітаю
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
Re: Hibernate в Убунту
« Відповідей #1 : 2007-06-26 20:52:31 »
Щодо hibernate та sudo - а у чому проблема?
Пароль набирати? Так поправити sudoers таким чином, щоб пароль не питало, тай годі :)
А якщо важко набрати sudo hibernate - можно у шелі аліаса на команду створити, щось на кшалт - gosleep ;)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #2 : 2007-06-26 20:55:06 »
Щодо hibernate та sudo - а у чому проблема?
Пароль набирати? Так поправити sudoers таким чином, щоб пароль не питало, тай годі :)
А якщо важко набрати sudo hibernate - можно у шелі аліаса на команду створити, щось на кшалт - gosleep ;)
та це не вихід.  в мене й гном-термінал однією кнопкою запускається, але хочеться, щоб система йшла в hibernate після натиснення кнопки вимкнення живлення  :'(
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #3 : 2007-06-26 21:40:25 »
подивіться в /etc/acpi - я так налаштовував раніше команду, що виконується при натисканні кнопки живлення на севрерах, а також зараз її налаштував гібернувати ноутбук при закритті кришки ( якщо не запущено sshd або amule :) )

P.S. має бути встановлено та запущено acpid
« Змінено: 2007-06-26 21:42:00 від DalekiyObriy »
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній rangel

• Графоман
  • дописів: 281
  • Python programmer
« Відповідей #4 : 2007-06-28 11:05:07 »
Ось тут
є як це зробити в Arch. Думаю, що Ви можете зробити аналогічно.
Roman Suprotkin

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #5 : 2007-06-29 00:17:47 »
DalekiyObriy, rangel дуже дякую.
/etc/acpi/events/powerbtn - тут воно лежить. До цього передавало керування ґному, режим спання якого у мене не хоче працювати.
Хороша папка - /etc/acpi/events  - треба ще батарею налаштувати щоб спати ноут йшов, коли заряд на нулі

Відсутній rangel

• Графоман
  • Python programmer
« Відповідей #6 : 2007-06-29 17:11:09 »
Хороша папка - /etc/acpi/events  - треба ще батарею налаштувати щоб спати ноут йшов, коли заряд на нулі
Зробите - поділіться. В мене все руки не доходять  :-[
Roman Suprotkin

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #7 : 2007-07-04 14:35:42 »
два разі підряд після виходу з режиму спання блокувалася клавіатура і миша. оскільки це ноут, то довелось витягати батарею.
Десь читав що це проблема з dbus або gnome network manager. Але щойно глюк повторити не вдалось. Ніхто не підкаже, що можна додати в скрипт hibernate (в сенсі перезапустити якийсь сервіс?), щоб такого точно не було?

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #8 : 2007-07-04 16:04:17 »
два разі підряд після виходу з режиму спання блокувалася клавіатура і миша. оскільки це ноут, то довелось витягати батарею.
не зовсім по питанню, але спробуйте натиснути кнопку живлення і потримати її 4-5 сек, має вимкнутись без витягання батарей...
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #9 : 2007-07-09 13:02:30 »
не зовсім по питанню, але спробуйте натиснути кнопку живлення і потримати її 4-5 сек, має вимкнутись без витягання батарей...
дякую, так і є. холєрне глючне убунту, ось /var/log/messages (# - мої коментарі)
Цитата
Jul  8 23:08:34 noddeat-laptop gnome-power-manager: (noddeat) Hibernating computer because the power button has been pressed #hibernate пройшов успішно                                
Jul  9 10:35:50 noddeat-laptop gnome-power-manager: (noddeat) An unknown error occured code='32' quark='g-exec-error-quark'                                  
Jul  9 10:35:50 noddeat-laptop gnome-power-manager: (noddeat) Resuming computer                                                                               #відповився
Jul  9 10:35:50 noddeat-laptop gnome-power-manager: (noddeat) hibernate failed #тут було повідомлення "HAL failed to hibernate" - гадаю нічого страшного                                                                                
Jul  9 10:36:04 noddeat-laptop dhcdbd: message_handler: message handler not found under /com/redhat/dhcp/eth0 for sub-path eth0.dbus.get.host_name          
Jul  9 10:36:04 noddeat-laptop dhcdbd: message_handler: message handler not found under /com/redhat/dhcp/eth0 for sub-path eth0.dbus.get.domain_name        
Jul  9 10:36:04 noddeat-laptop dhcdbd: message_handler: message handler not found under /com/redhat/dhcp/eth0 for sub-path eth0.dbus.get.nis_domain          
Jul  9 10:36:04 noddeat-laptop dhcdbd: message_handler: message handler not found under /com/redhat/dhcp/eth0 for sub-path eth0.dbus.get.nis_servers        
#через хвилини 3 висне ґном - не реагує на мишу. Тисну Ctrl-Alt-Backspace:
Jul  9 10:46:37 noddeat-laptop syslogd 1.4.1#20ubuntu4: restart.
...і зависає ще більше - не працює ані миша ані клавіатура...
« Змінено: 2007-07-09 13:03:05 від noddeat »

Відсутній rangel

• Графоман
  • Python programmer
« Відповідей #10 : 2007-07-14 23:20:35 »
Не зовсім в тему, але при налаштуванні hibernate в Arch я курив цю доку (російська).

Може на щось наштовхне?
Roman Suprotkin

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #11 : 2007-07-20 09:26:48 »
Не зовсім в тему, але при налаштуванні hibernate в Arch я курив цю доку (російська).

Може на щось наштовхне?
дякую!
встановлення powersaved мало наслідком видалення apmd. Тепер hibernate працює нормально, але лище запущений через скрипт
/usr/sbin/hibernate - поки що ліньки колупатися, що він конкретно робить - напевно якісь сервіси зупиняє й запускає.

Запуск hibernate/suspend з меню ґнома не працює - при виході з suspend система зависає.