Автор Гілка: Skype & Kubuntu - не працює мікрофон  (Прочитано 3304 раз)

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
Ось маємо неприємність. Поставив з репозиторію (спочатку з рідного,потім з репозиторію скайпу) Skype. Не працює мікрофон - сам скайп каже, що не вдається проінітити capturing device. Звукова вбудована, драйвер HDA Intel. Krecord працює на запис.

Сам скайп використовує alsa.

Пошукав по інету - проблема така не лише в мене. Але рецепти налаштування (поправити .conf драйверу alsa, замість dsnoop для capture прописати hw) не допомогли.

Що цікаво - out у скайпі працює лише за умови використання default  пристрою. Пробував вказати  hw0,0 (є у списку пристроїв) - не хоче.

Capture не працює ні за яких умов

Хтось боровся з цим?

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: Skype & Kubuntu - не працює мікрофон
« Відповідей #1 : 2007-07-23 17:59:49 »
Інформація не up2date, але все ж... Близько року тому я це чудо техніки ставив. Через альсу воно в мене так і не запрацювало. Але через OSS ніби забігало, я так і лишив. RHEL.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #2 : 2007-07-23 19:30:27 »
а яка версія скайпу? В 1.3 все працювало чудово, 1.4 ще не тестив.
IMHO, варто звернутися в форум Skype for Linux - там і реєстрації не треба, лише логін/пароль від skype account:
http://forum.skype.com/index.php?showforum=18

Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #3 : 2007-07-23 19:32:58 »
Інформація не up2date, але все ж... Близько року тому я це чудо техніки ставив. Через альсу воно в мене так і не запрацювало. Але через OSS ніби забігало, я так і лишив. RHEL.
зараз через альсу нормально бігає, в мене теж HDA Intel. Чекаю поки відео прикрутять. Якби не гарні смайлики, вже давно б перейшов на щось відкрите /нормальне - вони самі довго щось роблять, та й іншим не дають.
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Praporshic

• Гість
« Відповідей #4 : 2007-07-23 20:24:36 »
В мене на подібному залізі (nVidia, але дрова ті саме) він чомусь не запрацював. З тими саме симптомами. Ставив 1.4бета. Схоже що це справа у драйвері звукової картки. Але у кубунту він вже нормальний....

Відсутній PAL

• Графоман
  • дописів: 317
  • Just linux admin
« Відповідей #5 : 2007-07-25 14:51:01 »
Запрацювало.
Але
1) треба патчити .conf (для HDA Intel)
2) за допомогою kmix налаштувати міксер: увімкнути мікрофон (у мене front та back роздільні) та не забути увімкнути capture
3) остання версія (з сайту skype) так й не запрацювала. З репозитарію убунту - працює.

Відсутній frol

• Новачок
  • *
  • дописів: 2
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #6 : 2007-07-29 22:53:53 »
Ось маємо неприємність. Поставив з репозиторію (спочатку з рідного,потім з репозиторію скайпу) Skype. Не працює мікрофон - сам скайп каже, що не вдається проінітити capturing device. Звукова вбудована, драйвер HDA Intel. Krecord працює на запис.

Сам скайп використовує alsa.

Пошукав по інету - пробле
ма така не лише в мене. Але рецепти налаштування (поправити .conf драйверу alsa, замість dsnoop для capture прописати hw) не допомогли.

Що цікаво - out у скайпі працює лише за умови використання default  пристрою. Пробував вказати  hw0,0 (є у списку пристроїв) - не хоче.

Capture не працює ні за яких умов

Хтось боровся з цим?

я теж довго мучився. все оказується настроюється в мікшері.