Автор Гілка: Debian повністю з source?  (Прочитано 2397 раз)

Відсутній Yury_Bulka

• Графоман
  • дописів: 440
  • муз́ика
Debian повністю з source?
« : 2007-08-16 10:54:21 »
Хтось має досвід збирання Debian'а повністю з source?
В мене така ситуація: є 3 машини, 2 з яких мають архітектуру i386, а одна - amd64.
Якби я на Lafox'і замовив сорс до Debian Etch то чи зміг би без проблем зібрати з них 2 ідентичні системи на 2 різні архітектури?
Мені здається що це цілком реально, але я ніколи не пробував такого робити, тому вирішив спрочатку поцікавитися;)
« Змінено: 2007-08-16 10:56:23 від Yury_Bulka »
http://freeUser.org.ua/ — колективний досвід із застосування вільних програм

Відсутній rangel

• Новачок
  • *
  • дописів: 33
  • I hate YaBB 2!
Re: Debian повністю з source?
« Відповідей #1 : 2007-08-16 13:12:58 »
Вам свого часу не шкода?

Я колись збирав систему на Gentoo за дві доби (Athlon XP 2600+), це при тому, що Gentoo проектована під збирання з сирців та є купа документації - бери й збирай :)
Roman Suprotkin
Читайте мануали - вони рулять!
Google's power :D

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #2 : 2007-08-16 14:33:50 »
Якщо у вас просто стоїть задача поставити на різні архітектури дистрибутив з одних і тих же дисків - тоді ставте і386 і не збочуйтесь. Якщо ж пан відносить себе до гурманів ;) ...
Лінк1
Лінк2
Лінк3
Лінк4
Це те, що з ходу пригадалось як таке, що приблизно відповідає темі.
Читайте документацію - вона кермує.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #3 : 2007-08-16 14:34:38 »
Я колись вирішив слаку перезібрати. І перезібрав... [smiley=36.gif]

Yury_Bulka, вам сюди: http://www.linuxfromscratch.org/

Відсутній Yury_Bulka

• Графоман
  • муз́ика
« Відповідей #4 : 2007-08-16 15:54:27 »
Цитата
Якщо у вас просто стоїть задача поставити на різні архітектури дистрибутив з одних і тих же дисків...
Не без того;)
Просто мати джерельні коди до програм дає багато переваг:
- можна збирати їх по-своєму(з іншими параметрами ./configure)
- можна мінімізувати систему(не включати непотрібні залежності)
- можна на них вчитися, краще розуміти як вони працюють
- повна віддача на amd64

План такий:
- дістати сирці
- скласти список потрібних програм,
- скомпілювати іх(amd64),
- скласти з них інсталяційний DVD,
- заінсталювати
А далі, для забави, можна і:
- скомпілювати іх на i686 з оптимізаціями(щоб швидше працювало на старому Pentium 350MHz,якщо це щось міняє, бо i386 Etch в мене вже є;))

От тільки весь час вагаюся чи воно того варте...
А пригода була б цікава...
Крім того, не конче збирати все, а тільки те, що потрібно, хоча це не так вже й мало:)
Ви б як вчинили?

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1929
« Відповідей #5 : 2007-08-16 18:04:06 »
В кожного, звичайно свої пріоритети, але для мене це було б страшенною витратою часу. По пунктах:
1. Дууууже рідко дійсно потрібно міняти параметри ./configure для пакунків в дистрибутиві, більше того це небезпечно, оскільки інші пакунки можуть залежати від цих опцій, ламається система оновлень... Навіть коли це треба, як правило для мізерної кількості пакунків - перезбирати весь дистр - це холодильником душити тараканів -  можна, звичайно, багато вбити, але курка в морозилці дасть дуба від інфаркту :)
2. непотрібні залежності - це проблеми дистру, краще написати звіт про помилку в дистр; окрім того, якщо залежність формальна, нарпиклад, в rpm можна зробити --nodeps, думаю і в дебіановському має щось бути
3. вчитися краще на LFS
4. для повної віддачі візміть дистрибутив для x86-64, скажімо, коли я експерементував у мене на ноутбуці стояло дві (майде) ідентичні системи - Мандріва для i586 та x86-64, все воно там оптимізовано, оновлюється з репозитаріїв, і працює... компілюючи власноручно (якщо ви не дока в програмуванні і архітектурах ЦП) немає ніякої гарантії, що воно буде працювати швидше та надійніше, скоріше навпаки

Переваги? окрім вже протестованого ПЗ та надійної системи оновлень, економиться купу часу, а час - це не тільки гроші, але й здоров'я, можливість зайнятися чимсь суспільно-корисним і багато іншого...

тобто ідея в тому, щоб не винаходити ровер, якщо у вас є робоче завдання, краще взяти те, на що люди вже потратили купу часу і зробили і на ньому робити рішення

єдиним винятком є навчання - але це зовсім окрема тема, і тут знову краще б підійшов LFS...
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній 235

• Кореспондент
  • дописів: 238
« Відповідей #6 : 2007-08-17 01:53:57 »
- повна віддача на amd64
...
- скомпілювати іх(amd64),
...
Ви б як вчинили?
поставив би Деб-amd64, що уже успішно працює понад двох років на одній машині... й сам поновлюється, й ніяких клопот щоразу щось перезбирати. До відома - варто почитати оті лінки й взагалі документацію, деб можна попросити ставити сорс пакети й самому їх збирати відразу ж - наскільки пам'ятаю це було до генту й досі є, та от необхідності в такому не бачив поки.
Олександр Приймак |  Google Web Toolkit

Відсутній Yury_Bulka

• Графоман
  • муз́ика
« Відповідей #7 : 2007-08-17 10:50:54 »
Що ж, ви мене переконали:)
Мене з самого початку тягне до LFS, але це вимагає завантажувати все з інтернету, позбавляє всіх привілеїв apt-*, а от джерельні пакунки до Дебіена це щось на зразок компромісу: apt збирає їх сам, створює з них *.deb'и, які зовсім не обов'язково зразу інсталювати, але разом з тим це дає доступ до джерельного коду.
Але, дійсно, джерельний код потрібен десь у 1% із всіх пакунків, який ще можна собі дозволити завантажити з репозиторію.
Хоча, все ж таки, бажання зібрати свою систему десь в глибині душі не зникло, може колись і прийде на це нагода і час:)

P.S.
Цитата
До відома - варто почитати оті лінки й взагалі документацію...
Читав, а як без цього?:)

P.P.S.
Дякую що втримали мене від цієї ризикованої забави:)