Автор Гілка: /var/lib/fetchmail - права  (Прочитано 1676 раз)

Відсутній vanessa

• Графоман
  • дописів: 468
/var/lib/fetchmail - права
« : 2007-08-06 18:36:16 »
у мене пошта від провайдера забирається fetchmail'ом і сортується по скриньках користувачів. Чомусь домашній каталог для користувача fetchmail знаходиться в /var/lib/fetchmai. так мені воно встановилось командою apt-get install fetchmail . туди я положив свої файли .fetchmailrc та .procmail і в /etc/crontab написав запускати fetchmail від імені користувача fetchmail так от проблема виявилась в тому що права доступу на /var/lib/fetchmail  - 666 і відбовідно процес, який забирає пошту неможе добратись до файлів .fetchmailrc та .procmail. ну права поміняти не проблема. chown fetchmail /var/lib/fetchmail && chmod 766 /var/lib/fetchmail проблему вирішило, але як виявилось - тимчасово.
Сьогодні вже вдруге помітив що права на цей каталог якимось незбагненним чином змінились знову на 666. З якого це дива вони так ?....
« Змінено: 2007-08-06 18:38:37 від vano_vvv »

Відсутній d-kolia

• Новачок
  • *
  • дописів: 19
Re: /var/lib/fetchmail - права
« Відповідей #1 : 2007-09-24 22:00:54 »
1.Якого дива не знаю, а от ви можете написати скрипт який буде періодично ставити права такі , які вам потрібно на цей каталок. Ну і впишіть його у crontab , або ж у автозапуск.
2. Ви попробуйте вручну запустити рядок з кронтабу який ви записали  і подивіться чи зміняться права.
« Змінено: 2007-09-24 22:02:34 від d-kolia »

Praporshic

• Гість
Re: /var/lib/fetchmail - права
« Відповідей #2 : 2007-09-24 22:57:42 »
Відредагуйте /etc/fetchmailrc як Вам треба, та перезапустіть демона (invoke-rc.d fetchmail restart). Це буде те, що треба.