apt-cache search <що шукаємо>apt-cache show <щось що вас зацікавило>apt-get install <що вам треба>
Зі звуком  — не знаю, як чинити. Колись вже мав такий клопіт, і також з ядром 2,6. Але тоді я насправді трохи експериментував  — додав нове ядро з його приблудами до системи, яку вже було цілком відконфігуровано для роботи з ядром 2,4. І всі налаштування нове ядро сприйняло від свого старшого сусіди, хіба деякі дрібниці довелось руками змінити (маю на увазі перш за все опціі в fstab). Тобто звук сам працював (після налаштування за допомогою alsaconf, звісно), його не треба було щоразу пинками підганяти.Не маю жодної версії, в чому може полягати причина такої незбагненної поведінки. Лікується (у моєму випадку) лише на час роботи і лише руками: # modprobe -iv snd-[відповідний_драйвер] (у мене це snd-sb16 і, відповідно,  «креативовийй» чіп на системній платі; та хіба з таким звуком ще можуть бути хоч найменші негаразди?). Звісно, можна вказати в стартових скриптах, аби воно робило так щоразу. Отака дурницяя…
О, до речі, згадав, про що хотів ще минулого разу написати: є чудова програма на заміну topp’у  — htop. Може, це у мене вже маразм, але таки приємно бачити програми, які ощадливо споживають мегагерци й мегабайти.
Цитата: ra від 2007-09-15 04:06:19Спробуйте додати snd-sb16 у /etc/modules :-)Красно дякую! Пан має рацію, у згаданому файлі потрібного запису не було. (Замисленно чухає макітру) і навіщось вигадали alsaconf?
Спробуйте додати snd-sb16 у /etc/modules :-)
alias rmlogs='sudo find /var/ \( -name "*.log" -o -name "*%" \) -type f \-exec rm --verbose {} \;'
У своїй системі [поміж іншим] маю такий аліас в файлі .bashrc:Код: [Вибрати]alias rmlogs='sudo find /var/ \( -name "*.log" -o -name "*%" \) -type f \-exec rm --verbose {} \;'
цікаво... а що з цим записом не так? :-)Чи ви просто вирішили поділитися рецептами? ;-)Прошу Вашого дозволу на додання цього рецепту до власного блогу :-)
# enable color support of ls and also add handy aliasesif [ "$TERM" != "dumb" ]; then eval "`dircolors -b`" alias ls='ls --color=auto' #alias dir='ls --color=auto --format=vertical' #alias vdir='ls --color=auto --format=long' GREP_OPTIONS='--color=auto' export GREP_OPTIONS='--color=auto'fi
export QT_XFT=1# ...export CLICOLOR=1
Видається, що значно продуктивніше буде оформити власний збірник рецептів та викласти його сюди :-)
А щодо файлів налаштувань - я не профі в цьому питанні. Хоча, якщо є бажання, і спрямуєте мене до певної літератури - то можна буде. :-)