Автор Гілка: Debian Etch & Beryl/XGL  (Прочитано 9888 раз)

Praporshic

• Гість
Debian Etch & Beryl/XGL
« : 2007-01-18 22:45:56 »
Виникло бажання трохи побавитись та запустити на домашньому компі beryl/XGL. Але виникло питання: чи потягне його система  :-/. Конфігурація така: Debian Etch AMD64 (kernel - vanilla + pom 2.6.18.6), Athlon64 3200+ (AM2), 1Gb DDRII 667, int. GeForce 6150 + 16 Mb shared memory (віста дала усьому цьому оцінку 1 :D ). Власне, кількість shared memory можна майже безболісно підняти до 64. Чи мав хтось досвід встановлення беріла та подібних на деб? Чи варто з ним зв'язуватись?

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
Re: Debian Etch & Beryl/XGL
« Відповідей #1 : 2007-01-18 23:46:47 »
У мене є досвід встановлення на слаку. Zenwalk-4.0, AthlonXP 2500, 1Gb RAM, ATI Radeon 7500 через AIGLX, compiz запахав зі свистом (правда, я набавився і через день його викинув). Тому у вас теж має чудово працювати. Тільки через Xgl))

zzandy

• Гість
« Відповідей #2 : 2007-01-19 11:40:05 »
Я ставив цю штуку на SUSE. Тут може бути корисна для вас інформація.

Мушу погодитися з Cthulhu, що це штука на погратися. Для роботи воно не дуже підходить.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #3 : 2007-01-19 12:08:32 »
Власне, для погратись воно і потрібно (показати мастдайникам, що віста відпочіває).

zzandy

• Гість
« Відповідей #4 : 2007-01-19 13:20:20 »
Я не пробував Вісту але може висунути непопулярну думку, що Віста не зовсім відпочиває, бо саме поліровки і притирки до, в моєму випадку KDE, не вистачає Берилу. Впевнений, що з usability і productivity у Вісти все ок.

Я маю на увазі, що Берил конфліктує з налаштуваннями клавіатурних акселераторів, регулярно падає і має купу дрібних (в тому числі візуальних) недоліків. Тобто штука сама по собі класна, але в мікрософті до таких речей ставляться більш серйозно.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #5 : 2007-01-19 13:38:01 »
Я не пробував Вісту але може висунути непопулярну думку, що Віста не зовсім відпочиває, бо саме поліровки і притирки до, в моєму випадку KDE, не вистачає Берилу. Впевнений, що з usability і productivity у Вісти все ок.

В тому й річ, що я вісту вже "покуштував". Як я вже казав, моє залізо було визнано не придатним для використання Aero, а без нього гуя вісти відпочіває. Та й швидкість роботи просто вражає. У тих саме умовах SUN Java Desktop очувається значно краще. Якщо повимикати усі сервіси, що вантажаться в мене при старті лінукса, то віста - повний тормоз у плані швидкості. Те, чого чекали, нарешті сталось ;).

Відсутній miwa

• Літератор
  • дописів: 1111
« Відповідей #6 : 2007-01-19 15:56:23 »
Не зовсім в тему, але якби ті учасники, що тут відписались, опублікували у галереї кілька знімків стільниці, то я б навіть побачив що воно таке - отой Берил - не виходячи за межі форуму ;о)
Читайте документацію - вона кермує.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #7 : 2007-01-19 16:05:50 »
Не зовсім в тему, але якби ті учасники, що тут відписались, опублікували у галереї кілька знімків стільниці, то я б навіть побачив що воно таке - отой Берил - не виходячи за межі форуму ;о)
Дістанусь до дому, встановлю та викладу. На ноут ставити сенсу немає - sis_dri не підтримує 661MX.

Відсутній Cthulhu

• Кореспондент
  • дописів: 183
« Відповідей #8 : 2007-01-19 16:29:48 »
Насправді, якщо хочеться цяцьок "на подивитись", то найпростіше варіант - взяти kororaa.

zzandy

• Гість
« Відповідей #9 : 2007-01-19 16:55:30 »
Ось один скрін http://files.opensuse.org/opensuse/en/7/72/Beryl_3Dplugin_Trans_Cube.jpg, а тут - http://www.beryl-project.org/features.php можна почитати можливості і подивитися скріни.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #10 : 2007-02-15 20:55:34 »
Таки встановив цю іграшку. Ставив через XGL але не на деб, а на openSUSE 10.2. Пів дня пішло на те, щоб до мене дійшло - на 16 метрах відео воно не працюватиме :-[.  Погрався.. вимкнув - перелаштовувати йому усі "гарячі", щоб працювали звичні КДЄ-шні - занадто.
"А все ж таки, вона обертається" © Галілей

p.s. Найбільша радість - в мене нарешті запрацював Suspend-to-disk з дровами від nVIDIA.  8-)
« Змінено: 2007-02-15 21:00:35 від Praporshic »

Відсутній knedlyk

• Дописувач
  • **
  • дописів: 99
  • Archlinux форева!
« Відповідей #11 : 2007-03-05 17:36:52 »
Я б на слабу машину, якщо вже така охота жертвувати апаратними засобами але  при тому зберегти принаймні трохи швидкодію системи, ставив би compiz - щось подібне як берил, але більше light.  Лінк тут http://en.wikipedia.org/wiki/Compiz

Praporshic

• Гість
« Відповідей #12 : 2007-03-05 19:26:58 »
А навіщо воно взагалі? Я впевнився, що так працювати не можна, більше мені й не треба :)

Відсутній knedlyk

• Дописувач
  • **
  • дописів: 99
  • Archlinux форева!
« Відповідей #13 : 2007-03-05 20:40:18 »
Я аналогічно, але ж попробувати треба... :P

Відсутній sergkh

• Новачок
  • *
  • дописів: 21
  • I Love YaBB 2!
« Відповідей #14 : 2007-03-14 16:12:34 »
Виникло бажання трохи побавитись та запустити на домашньому компі beryl/XGL. Але виникло питання: чи потягне його система  :-/. Конфігурація така: Debian Etch AMD64 (kernel - vanilla + pom 2.6.18.6), Athlon64 3200+ (AM2), 1Gb DDRII 667, int. GeForce 6150 + 16 Mb shared memory (віста дала усьому цьому оцінку 1 :D ). Власне, кількість shared memory можна майже безболісно підняти до 64. Чи мав хтось досвід встановлення беріла та подібних на деб? Чи варто з ним зв'язуватись?
Моя особиста  думка потягне зі свистом.  В мене він запрацював  на 2 ДЖфорсі  і працювало без питань. Єдине потрібно буде  Х з nvidia  а не nv.