Автор Гілка: Kubuntu. Чогось бракує? Чи просто туфта?  (Прочитано 3516 раз)

Відсутній tarasian666

• Графоман
  • дописів: 464
  • нульовий біт це також біт
Поставив kubuntu 7.10 ...
1. Проблеми із завантажувачем
1.1 недовстановлення - нема деяких дров і найголовніше нема зареєстрованих користувачів - ввійти майже неможливо.
1.1.1 якщо користувач є то при запуску видає помилку check your instalation подальший запуск kde не проходить
1.1.2 -//-//-//-//-//-//- не видає помилки - всеодно недовстановлення дається взнаки - нічого не монтується, і небачить ntfs взагалі, так само із cdrom, нема аудіо
2. втсановився без глюків... глюки при роботі kde - часті помилки і зависання.
2.1 Ntfs не монтується, але їх бачить. Добре хоч cdrom паше.
2.2 Звук є, нема кодеків mp3 - тут взагалі смішно:
     Amarok - "невстановлені кодеки mp3. Встановити?"
     Я - натискаю "так"
(іде процес встановлення ніби все ок, але дивно, не просить вставити диск)
     Amarok - "тепер кодеки встановлені ви можете прослуховувати mp3 файли. Зміни наступлять після перезапуску програми"
    Я - перезапускаю, вмикаю amarok натискаю play.
   Amarok - "невстановлені кодеки mp3. Встановити?"
    Я - натискаю "так"
(іде процес встановлення ніби все ок, але дивно, не просить вставити диск)
     Amarok - "тепер кодеки встановлені ви можете прослуховувати mp3 файли. Зміни наступлять після перезапуску програми"
І мене це схарило... ладно, заходжу в встановлення програм там є кодеки, але вони неактивні і помітити їх неможливо, найшов ці пакунки на диску(все що було gstrimer), та мабуть то не ті шо треба, встановились(не перевстановились!) і нічого...
2.3 Налаштовуєм дисплей і карту, найшов у списку і те і те, вибрав, тест... всьо... сірий в полоску екран, курсор у вигляді "х", так і стояв хвилину (думав попустить, наївний), прийшлось перезапустити. Таке повторювалось незалежно від вибраних опцій, навіть при типових, на яких ВОНО паше, кнопка тест робила "дива".
Далі вже не експериментував, стер.
Може цього можна було уникнути? Порадьте, чи правильно я зробив стерши його. І питання щодо Ubuntu 7.10, його ще не "їв", кращий за вищесказане "ВОНО"?
« Змінено: 2007-11-16 14:18:33 від tarasian666 »
Kernel alive - куди поділи цю "фразу" в новому ядрі?

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3632
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: Kubuntu. Чогось бракує? Чи просто туфта?
« Відповідей #1 : 2007-11-16 15:07:08 »
Ви б якось форматували текст чи що, а то поки читав ледве мозок не вибухнув...
Встановлював собі на "спробувати" все працювало! (i586)
1) Материнська плата? (фірмова назва)
1.1) cdrom з увімкненим DMA?
1.1.1) Пробували перевіряти диск на цілісність?
2.1) Типовий "трабл" для новачків -- клацніть два рази і змонтується...
2.2) Amarok намагається пробратися у сітку і скачати пакунки, коли йому це не вдається -- робить вигляд, що все чудово.
2.3) Ви і справді наївний -- а у Windows, якщо встановити невірну роздільну здатність, то що Ви побачите труси Білла Гейтса? Якщо щось неправильно -- було не чекати, а натиснути "так" чи "ні"! Назва відеокарти? Монітора?

І поменше істерики, Ви неначе якась бухгалтерша: "Нема кнопки "пуск" -- значить не працює!"
А що Ви чекаєте від Ubuntu: добрий Мігель де Ікаца все виправив і тепер Amarok працює під Гномом? Він написав нові драйвери для відео і приховує їх від прихильників KDE?
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue
Your word against the law

Відсутній tarasian666

• Графоман
« Відповідей #2 : 2007-11-16 15:31:15 »
х86_64
1 AliveNF6G-DVI
1.1 cdrom пахав коли все інсталювалось
1.1.1 диск цілий
2.1 (не новачок) іде процес монтування і вискакує помилка
2.2 а чому-це такий "неважливий" кодек не входить в комплект? неважливо... закрита тема.
2.3 Я НЕ НОВАЧОК!!!! роздільну здатність ставлю далеко не максималюну, і таблички з надписом і кнопками не було, куда натискати? На труси Білу? доречі там має бути відлік 15сек - повернення до старих настройок. GeForce 6100 nForce 430, dell E177FP

Читав деяки відгуки щодо цих двох, - в Ubuntu казали про лояльність до ntfs, де диски монтуються і навіть можна ними користуватись, а про кодеки там їх теж нема("кодеки забил на базе") про Kubuntu -як про померлого... хороше або нічого...
А як ваше враження від Kubuntu?

« Змінено: 2007-11-16 15:33:21 від tarasian666 »

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #3 : 2007-11-16 16:34:02 »
це дуже дивно. подібних проблем в убунту просто нема. про кодеки — читайте офіційну документацію. Або підключіть репозиторій medibuntu та встановіть з нього пакунок w64codecs (інструкції тут: https://help.ubuntu.com/community/Medibuntu )

про роздільну здатність не підкажу, але ж убунту спеціально зроблена як LiveCD, щоб перед встановленням могли її потестити.

про монтування ntfs:
1. покажіть ваш /etc/fstab
2. спробуйте вручну змонтувати під рутом
sudo -s
mkdir /media/winda
fdisk -l
#дивитеся, як називаються диск С у вінді, та прописуєте назву замість /dev/sdXy нижче:
mount /media/winda /dev/sdXy
cd /media/winda
ls -l

спрацювало чи ні? а якщо mount -t ntfs-3g /media/winda /dev/sdXy?

у мене Убунту і диски вінди працюють автоматично. а в LiveCD я можу їх монтанути вручну як показано вище.
« Змінено: 2007-11-16 16:34:49 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній tarasian666

• Графоман
« Відповідей #4 : 2007-11-16 18:31:35 »
Це дуже дивно, але тільки шо перевстановив і диски змонтувались! незнаю шо за глюк то був.
Дякую за інструкцію і за код

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #5 : 2007-11-16 19:27:10 »
Вибачте за те, що образив :-[
"Глюк" з монтуванням -- відомий http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=590178 або http://kubuntuforums.net/forums/index.php?topic=3087978.0;wap2 Власне, це не "глюк", а "фіча". Причина у Вашому ж повідомленні: немає користувачів -- нікому монтувати. Як тільки Ви створили користувача, монтування стає можливим.
Щодо монітора, то це глюк вільних драйверів, встановіть пропрієтарні і все буде в порядку... Тим більше, що Ваш виробник пише непогані драйвери.
Загалом, покрутивши систему години дві описаних Вами зависань і глюків не виявив. У мене відеокарта ATi і режими змінюються нормально (помилка 64-бітової збірки?)
« Змінено: 2007-11-16 19:36:07 від yurchor »
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue

Відсутній tarasian666

• Графоман
« Відповідей #6 : 2007-11-17 17:02:19 »
Щодо глюківз відео - глюки тільки коли нажимати тест, а коли вибрав "все своє" застосував без перевірки перезапустив "Х" і все добре. І режими теж змінюються без проблем. Ставлення до кубунту у мене покращилось.
А може хтось допоможе із bluetooth dial up?

Відсутній -LsLaYeR-

• Новачок
  • *
  • дописів: 7
  • Magician!
« Відповідей #7 : 2007-12-03 10:01:48 »
Відносно Кубунта:
Скачав Kubuntu 7.10 - Gutsy Gibbon з нету ( в мене вдома нету немайе, тільки на роботі) поставив собі вдома. Чортівня йакась. апт-гет не працюйе, матюкайеться на те що неналаштовані репозитарії, міднайт командера встановити не можу.

Навіть така простячина як встановити _щось_  з установочного диску - і то не працюйе, каже "Perhaps non Debian disk".
Драйвери поставилися, але але те, що качав з АТІ не підтримало 3Д, лише Радеон віа Веса :( Рідний фрглх теж не працює.

А тепер саме питання: де можна скачати нормальний ДвД з кубунтою, на якому йе всі пакети, що йдуть разом з кубунтою. А то викачувати по одному - якось не весело.
Дякую :)
Магія - частина тебе, і з її допомогою ти можеш змінити світ!

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #8 : 2007-12-03 11:38:10 »
Можна замовити тут. Досить дешево і все у комплекті... Щодо завантажити, то Вам з UA, чи байдуже звідки? Тоді шукайте тут.
« Змінено: 2007-12-03 11:40:03 від yurchor »
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue