Автор Гілка: Календар у GNOME  (Прочитано 2285 раз)

Відсутній Анатолій Сахнік

• Дописувач
  • **
  • дописів: 58
  • Що новенького?
Календар у GNOME
« : 2008-03-04 11:30:02 »
Панове!

Щойно помітив, що у GNOME мені пропонують починати тиждень у вівторок:

Проте консольний календар працює нормально (отже, думаю, локаль вибрана правильно):

Може, хто знає як поправити справу?
Життя — це диво!

Відсутній Володимир Лісівка

• Адміністратор ЩОДО
  • Видавець
  • дописів: 3809
  • Програміст
Re: Календар у GNOME
« Відповідей #1 : 2008-03-04 19:38:54 »
Дуже цікаво. :-)

Судячи зі знімку екрану, у вас стоїть моя локаль. Ульріх Дрепер її закомітив рік тому в glibc. Я там, здається, міняв дату, з якої починається тиждень. Див. http://sources.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=58

Але на федорі 8/9 я не можу відтворити вашу помилку. :-/

Гном показує календар нормально - з понеділка. cal як завжди забиває на все і показує календар з неділі.

Можна детальніше розповісти що за дистрибутив?

Можете спробувати погратися з моєю локаллю (див. долучення). Спробуйте погратися з week, first_weekday, first_workday. Варіант ...utf-8 - розкодований для легкого читання людиною.
[Fedora Linux]

• Дописувач
  • **
  • Що новенького?
« Відповідей #2 : 2008-03-04 19:46:00 »
Дуже цікаво. :-)

Судячи зі знімку екрану, у вас стоїть моя локаль. Ульріх Дрепер її закомітив рік тому в glibc. Я там, здається, міняв дату, з якої починається тиждень. Див. http://sources.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=58

Але на федорі 8/9 я не можу відтворити вашу помилку. :-/

Гном показує календар нормально - з понеділка. cal як завжди забиває на все і показує календар з неділі.

Можна детальніше розповісти що за дистрибутив?

Можете спробувати погратися з моєю локаллю (див. долучення). Спробуйте погратися з week, first_weekday, first_workday. Варіант ...utf-8 - розкодований для легкого читання людиною.

У вебі розшукав вирішення. Отже, у файлі /usr/share/i18n/locales/uk_UA явним чином вказано 'first_weekday 2'
Поставив 1, sudo locale-gen, і ось воно!

Цим хворіють дистрибутиви дебіану (Убунту теж). Схоже, що починається плутанина з нумерацією від нуля чи одиниці ;-)
Життя — це диво!

Відсутній Сашко Кравчук

• Графоман
  • дописів: 490
  • Debian GNU/Linux
« Відповідей #3 : 2008-03-05 12:06:13 »
У вебі розшукав вирішення. Отже, у файлі /usr/share/i18n/locales/uk_UA явним чином вказано 'first_weekday 2'
Поставив 1, sudo locale-gen, і ось воно!
Отаке я і сам колись наґуґлив. Не вилікувало! :-(

• Дописувач
  • **
  • Що новенького?
« Відповідей #4 : 2008-03-05 12:15:18 »
Отаке я і сам колись наґуґлив. Не вилікувало! :-(

Справа отримала продовження. На linuxforum.org.ua підказали, що локаль насправді правильна, це в GNOME проблеми. Дійсно, після виправлення локалі поплив уперед консольний календар.
Життя — це диво!