Автор Гілка: Підключення принткру  (Прочитано 2344 раз)

Відсутній klim

• Графоман
  • дописів: 287
  • The True Lamer. Beware of fakes.
Намагаюсь підключити в Debian 4.0 лазерний принтер Samsung ML-1615. CUPS пропонує драйвери лише для Dymo, Epson, HP, Okidata, Raw i Zebra. На CD є драйвери для Linux, алея не можу запустити скрипт (встановлено лише базову систему, KDE, GIMP, OpenOffice). Підкажіть, будь-ласка, що потрібно для запуску скриптів, та де шукати помилку, якщо нібито встановлений принтер не працює.
P.S. Вибачте за "складність" питання.

Praporshic

• Гість
Re: Підключення принткру
« Відповідей #1 : 2008-03-04 17:42:15 »
Достеменно не пам'ятаю, але для такого саме принтера (Xerox Phaser 3122  :D) робив приблизно так:
apt-get install foo2zjs foomatic-db foomatic-db-engine foomatic-db-gutenprint foomatic-filters foomatic-filters-ppds

Відсутній klim

• Графоман
« Відповідей #2 : 2008-03-04 21:02:53 »
Дякую за допомогу. При встановленні драйверу через центр управління KDE до моєї моделі принтеру пропонується 2 драйвери foomatic+splix (який рекомендується, але система не може його знайти), і foomatic+gdi, який втановлюється, але тестова сторінка на друк не подається, хоча стоїть в завданнях. і може щось порадите для запуску скрипту autorun для встановлення драцверів.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #3 : 2008-03-04 21:11:00 »
1. Встановлюйте через localhost:631, або подивіться що там кажуть про той пристрій.
2. Більш правильним є GDI.
3. "Рідні" драйвери варті лише смітника або слакварі - роблять у системі дикий безлад.
4. Якщо є така можливість, то встановіть пакунок splix з Lenny (testing).
« Змінено: 2008-03-04 21:14:10 від Praporshic »

Відсутній klim

• Графоман
« Відповідей #4 : 2008-03-04 23:07:54 »
Але ж через localhost:631 взагалі не пропонують драйвери до Samsung. А з приводу splix - натякніть як йогокорректновстановити, бовін при встановленні через dpkg вимагає ще 3 бібліотеки, які, в свою чергу, з усім конфліктують.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #5 : 2008-03-04 23:15:27 »
Тоді хіба що спробувати перезібрати. Я наразі допомогти (окрім відсилання до манів) не можу - зараз жодної системи з Etch під рукою.
Що до відсутності у веб-пиці CUPS драйвера - спробуйте зробити від рута invoke-rc.d cupsys restart. Воно має передивитись наявні драйвери та додати їх у перелік.
А ще є файл /var/log/cups/error.log - якби побачити його вміст, то було б легше шукати причину проблеми.

P.S. Трохи помилився, мій Phaser - то 2010, а для 1615 в мене в переліку лише один драйвер з GDI.

Відсутній klim

• Графоман
« Відповідей #6 : 2008-03-05 18:59:53 »
Сьогодні перевстановив систему по дефолту (з гномом і купою хламу). Принтер змонтувався "на ура". Де ж справедливість?

Praporshic

• Гість
« Відповідей #7 : 2008-03-05 19:42:17 »
Для новачка - цілком типово ;).

Відсутній Fakel._Enterpuer

• Кореспондент
  • дописів: 164
  • Debian Gnu/Linux
« Відповідей #8 : 2008-03-05 20:14:16 »
на скільки понвню виконується скрипт яких генерує список драйверів (genppd).
При встановленні пакета, чи компіляції/встановленні вручну.
« Змінено: 2008-03-05 20:14:37 від Fakel._Enterpuer »
LUG irc.id.km.ua

Відсутній klim

• Графоман
« Відповідей #9 : 2008-03-05 22:24:59 »
Все вдалось. Я так зрозумів, щомені бракувало пакетів з групи foomatic.