Автор Гілка: Автозапуск скрипта при залогіненні  (Прочитано 1945 раз)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
Ubuntu 7.10/GNOME

Потрібно, щоб після залогінення користувача (мене) запустився певний скрипт script.sh (містить набір консольних команд). Бажано, щоб цей скрипт запускався незалежно від обраної сесії, чи то гола консоль, KDE чи GNOME. Я наразі пробував у налаштуваннях сесій ґнома вставити команду «gnome-terminal --command="~/script.sh"», однак дістав помилку:

«There was an error creating the child process for this terminal»

після залогінення. В принципі, скрипт можна запустити й до запуску gdm, мені головне, щоб він від мого імені запустився.

Як це правильно зробити?
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній DalekiyObriy

• Літератор
  • дописів: 1928
Re: Автозапуск скрипта при залогіненні
« Відповідей #1 : 2008-03-06 04:15:53 »
покласти команду в
~/.bash_profile

P.S. це якщо grep `whoami` /etc/passwd | awk -F : '{print $7}' дає /bin/bash
Fedora 35 (x86-64)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #2 : 2008-03-08 14:00:49 »
дякую, але спрацьовує лише для голої консолі (ну і ssh, відповідно). а як тепер для сесії GNOME зробити?

Off-topic:
а чи не простіше:
cat /etc/passwd | grep noddeat
хоча ваш метод більш універсальний і дозволяє дізнатися свою оболонку навіть при сильній алкогольній інтоксикації, коли не пам’ятаєш власного імені й логіна (і не можеш прочитати його в рядку термінала) :)
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Praporshic

• Гість
« Відповідей #3 : 2008-03-08 14:22:56 »
main % echo $SHELL $USER
/bin/zsh sergey
::)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
« Відповідей #4 : 2008-03-08 17:31:51 »
Методом наукового тику знайдено вихід:

в /etc/gdm/PostLogin лежить файлик Default.sample. Він порожній, лише містить коментарі корисні. Перейменовуємо в Default, і вставляємо свою команду:

sudo -u noddeat /home/nodddeat/script.sh
використання sudo є важливим, інакше скрипт запуститься від рута (хоч і з правильним $HOME)

це для GNOME, для KDE не знаю.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #5 : 2008-03-08 17:33:53 »
це для GNOME, для KDE не знаю.

~/.kde/Autostart/