Цитата: DalekiyObriy від 2009-08-02 07:00:43P.S. насправді, як на мій (не мовця) погляд, «Х-бітний» не порушує мовних норм, он існують паралельні форми динамітовий/динамітний, бісквітовий/бісквітний, але тоді «бітовий/бітний» мають теж бути тотожні, а не відрізнятися за якимсь свіжевигаданим правилом, або лишити «бітовий» для музичного біту а бітний для розрядів, але наразі я не бачу «бітний» в жодному поважному словнику... от як тільки знайдеться авторитетне джерело, що підтвердить «бітний» (я й сам на днях запитаю у знайомих мовознавців) його буде додано в наступну версію spell-uk (яка вже, між іншим, на підході, навіть відкладу на пару днів випуск заради такого питання)Будемо чекати.
P.S. насправді, як на мій (не мовця) погляд, «Х-бітний» не порушує мовних норм, он існують паралельні форми динамітовий/динамітний, бісквітовий/бісквітний, але тоді «бітовий/бітний» мають теж бути тотожні, а не відрізнятися за якимсь свіжевигаданим правилом, або лишити «бітовий» для музичного біту а бітний для розрядів, але наразі я не бачу «бітний» в жодному поважному словнику... от як тільки знайдеться авторитетне джерело, що підтвердить «бітний» (я й сам на днях запитаю у знайомих мовознавців) його буде додано в наступну версію spell-uk (яка вже, між іншим, на підході, навіть відкладу на пару днів випуск заради такого питання)
А навіщо подвійна цитата? Це ви себе цитуєте чи Лісівку?
По-моєму, правильно "бітний", адже "бітовий" походить від слова "біта" бейсбольна (чи яка там). Чи не так?
почитайте відповіді мовознавців
Цитата: DalekiyObriy від 2009-08-13 17:50:40почитайте відповіді мовознавцівДля чого? Для мене це не аргумент.Для мене, уже скоріше, ваша думка, більший аргумент, але, на жаль, у вас немає власної думки чи ви її просто не хочете висловлювати.
Я не мовознавець, але поганяю трошки зайвого трафіку. Як на мене, слово "бітовий" хоче відповісти на запитання "чий?". А "бітний" - "який?".
Для чого? Для мене це не аргумент.