Автор Гілка: "Explorer"  (Прочитано 2357 раз)

Відсутній D@rs

• Новачок
  • *
  • дописів: 24
"Explorer"
« : 2008-06-01 13:33:46 »
Після Оновлення Убунти до версії 8.04 побачив що досить багато пакетів призначених для Evolution. я вирішив що то є поштовиком, і відклав оновлення. Потім Adept_manager-ом спробував його й видалити (та ще декілька супутніх пакетів). після перезавантаження, отримав не досить радісну картину: сам робочий стіл наявний, навіть є три ярлика до ntfs-ких дисків. неможливо ні створити кнопок запуску, відсутні панелі запуску, не реагує навіть на комбінацію кнопок Alt+F1, хіба що на Alt+Ctrl+Del. Знаю, що чогось не знати чого видаляти не можна, але... (

Спробував запуститися із аварійного консольного сеансу, звідти вже викликав той же Adept_manager, подовстановлював все що хоч будь-чим пов'язане із Evolution, але не допомогло :(

Таке враження що просто видалив аналог вікнового Explorer-a. Одну рекомендацію вже маю, перевстановити. Хтось знає менш болючіший вихід???? Буду вдячним за допомогу :)

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Re: "Explorer"
« Відповідей #1 : 2008-06-01 13:50:57 »
/me побачив слово "Експлорер" і подумав, яка епатажна тема, зараз там будуть коїтися цікаві речі...
Давайте розберемося, що-ж то за Експлорер? Може Gnome? А якщо спробувати перевстановити його (Гнома)?
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній D@rs

• Новачок
  • *
« Відповідей #2 : 2008-06-01 16:19:44 »
Вибачайте, але назвав, як знав, за аналогією (подібна ситуація у віндовсі, коли відключити експлорер).

Так як убунта, то звісно що Гном. І якщо перевстановити його, то які потрібні команди??? (я в консолі м'яко кожучи не вельми %) )

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #3 : 2008-06-01 16:26:43 »
я думаю, що ви випадково видалили evolution-data-server, який і потягнув півгнома, який дійсно, на нього зав’язаний.

Найпростіший вихід — це перевстановити пакунок ubuntu-desktop. Тільки робити це треба з консолі або сінаптіком (synaptic package manager).
« Змінено: 2008-06-01 16:27:54 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній D@rs

• Новачок
  • *
« Відповідей #4 : 2008-06-01 16:43:44 »
Так саме цікаве, що я вже відновив все, що хоч якимось чином прив'язане до Evolution. Зараз спробую перевстановити з синаптика. якщо ні, буду звертатися за допомогою в консолі ;)

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #5 : 2008-06-01 16:58:39 »
Так саме цікаве, що я вже відновив все, що хоч якимось чином прив'язане до Evolution. Зараз спробую перевстановити з синаптика. якщо ні, буду звертатися за допомогою в консолі ;)
а це не означає, що все решта встановиться назад :)
при видаленні пакета видаляються всі пакети, що залежать від нього, але не навпаки. в синаптику встановіть все, що починається з gnome- (або просто ubuntu-desktop видаліть і встановіть ще раз — він потягне все, що треба).
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній D@rs

• Новачок
  • *
« Відповідей #6 : 2008-06-01 16:59:57 »
Дякую, вже пишу з Ліня. Саме цікаво, що дійство відбувалося в вільній wi-fi зоні, але без утиліти пошуку бездротової мережі воно просто сконфігурувало все.... після перезавантаження працює... Всім велике Дякую за допомогу.