Автор Гілка: Lenny i ноут, чи варто?  (Прочитано 3258 раз)

Відсутній d-kolia

• Новачок
  • *
  • дописів: 19
Lenny i ноут, чи варто?
« : 2008-07-21 16:20:53 »
Постало гарне питання: чи варто ставити на ноут Lenny? Питання стосується того чи він побачить різноманітне залізяччя? debian 4.0 etch r3 не справив враження. Залізо TOSHIBA платформа  AMD, відео Radeon Х1150.
Можливо хтось вже ставив на ноут..Цікавлять вряження.

Відсутній bo

• Новачок
  • *
  • дописів: 1
  • Що новенького?
Re: Lenny i ноут, чи варто?
« Відповідей #1 : 2008-07-21 21:16:16 »
На мій Ацер став чудово з відійом щоправда Інтеловським.
--&&Think different? I will happy if people would just think...

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
« Відповідей #2 : 2008-07-21 23:20:16 »
debian 4.0 etch r3 не справив враження
Мабуть спочатку треба з'ясувати, чому саме Еtch не справив враження?  Може для твоїх потреб/вподобань просто потрібен інший дистрибутив і тоді питання з Lenny відпаде.

Питання стосується того чи він побачить різноманітне залізяччя?
Ну, можна просто спробувати :)

1. Спробуйте пошукати у Інтернеті за "<марка ноутбука> lenny", "<марка ноутбука> linux".
2. Подивіться для кожної ключової компоненти, чи вона підтримується у linux.

Щодо питання "чи варто ставити stable, testing, unstable?" взагалі, існує гарне FAQ
(http://people.cornell.edu/pages/kk288/debian_choosing_distribution.html)(англ.)

Я зараз ставлю Lenny на Fujitsu Siemens pa2510 (AMD Turion(tm) 64 X2 Mobile, ATI Radeon Xpress 1200, Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter).  Поки що не працює suspend/hibernate та LCD-back-light control.  Обидві проблеми стосуються HAL.  Інших проблем поки не знайшов.  Відео, звук, WiFi працює.  Обрав Lenny через новіше ПЗ, та просто хотів спробувати.  На десктопі стоїть Etch.
Best regards,
nickat

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #3 : 2008-07-21 23:37:30 »
Постало гарне питання: чи варто ставити на ноут Lenny? Питання стосується того чи він побачить різноманітне залізяччя? debian 4.0 etch r3 не справив враження. Залізо TOSHIBA платформа  AMD, відео Radeon Х1150.
Можливо хтось вже ставив на ноут..Цікавлять вряження.
https://wiki.ubuntu.com/LaptopTestingTeam#head-ed3bfabb533fe8032b87405aab057e3f5835f724
можливо, знайдете там свій ноут.
« Змінено: 2008-07-21 23:39:01 від noddeat »
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній nickat

• Письменник
  • Debian user
« Відповідей #4 : 2008-07-22 02:57:49 »
Я зараз ставлю Lenny на Fujitsu Siemens pa2510 (AMD Turion(tm) 64 X2 Mobile, ATI Radeon Xpress 1200, Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter).  Поки що не працює suspend/hibernate та LCD-back-light control.

Із suspend/hibernate розібрався.  Рішення:

# adduser [user_name] powerdev

Все дуже просто.  HAL тут був не до чого, збило з пантелику повідомлення гномівського аплету.

Залишився LCD-back-light.
Best regards,
nickat

Praporshic

• Гість
« Відповідей #5 : 2008-07-22 07:31:16 »
Я ще не бачив, щоб LCD-back-light control працював так, як від нього треба. Тобто клавіші працюють, але програмно нічого не виходить.

Відсутній d-kolia

• Новачок
  • *
« Відповідей #6 : 2008-07-22 13:47:00 »
Я трохи не правильно сформулював питання. Потрібно було спитати : чи варто ставити Lenny взамін  Debian 4.0 r0 -r3 ?  Бо на стаціонарному компі він у мене стоїть давно і я ним повністю задоволений. Особливо цікавить стабільність Lenny і така штука як відсутність можливості обновлень.

Відсутній nickat

• Письменник
  • Debian user
« Відповідей #7 : 2008-07-22 16:40:08 »
Я ще не бачив, щоб LCD-back-light control працював так, як від нього треба [...] програмно нічого не виходить.

Тобто програмно?
Best regards,
nickat

Відсутній nickat

• Письменник
  • Debian user
« Відповідей #8 : 2008-07-22 17:02:46 »
чи варто ставити Lenny взамін  Debian 4.0 r0 -r3 ? Особливо цікавить стабільність Lenny і така штука як відсутність можливості обновлень.

1. "стабільність"
Для найвищої стабільності існує stable.  Все інше суб'єктивно і залежить від етапу розвитку конкретної гілки.  Часом unstable більш "стабільна" ніж testing.

2. "відсутність можливості оновлень"
У всіх гілках є можливість оновлення: apt-get upgrade.  Testing оновлюється частіше за stable.  У stable є лише security-updates, а в testing приходять і нові версії програм, і різні патчі.  Якщо ти маєш на увазі саме security-updates, вони у testing теж є, але надходять туди можливо із деяким запізненням, тому що мають спочатку пройти unstable.

Ще раз раджу прочитати FAQ
http://people.cornell.edu/pages/kk288/debian_choosing_distribution.html (англ.)
Там є відповіді мабуть на всі твої можливі питання...
Best regards,
nickat

Відсутній d-kolia

• Новачок
  • *
« Відповідей #9 : 2008-07-22 17:15:25 »

2. "відсутність можливості оновлень"
У всіх гілках є можливість оновлення: apt-get upgrade.  Testing оновлюється частіше за stable.  У stable є лише security-updates, а в testing приходять і нові версії програм, і різні патчі.  Якщо ти маєш на увазі саме security-updates, вони у testing теж є, але надходять туди можливо із деяким запізненням, тому що мають спочатку пройти unstable.

Ти мене не правильно поняв. Я маю на увазі те що коли прямого підключення до нету немає і я не можу робити йому udpate&upgrade. Цікавить те чи будуть граблі з встановленням пакетів. Бо я догадуюсь що будуть

« Змінено: 2008-07-22 17:21:25 від d-kolia »

Praporshic

• Гість
« Відповідей #10 : 2008-07-22 17:36:38 »
Якщо скористатись офіційним "зрізом", то проблем при встановленні пакунків не буде.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #11 : 2008-07-22 17:37:42 »
Тобто програмно?
Тобто система не може контролювати це самостійно.