Автор Гілка: Локальне дзеркало Ubuntu  (Прочитано 1340 раз)

Відсутній k0l0b0k

• Новачок
  • *
  • дописів: 26
  • I Hate YaBB 2! :-)
Доброго дня шановні!

Було в мене дзеркало Ubuntu Hardy (8.04) для місцевої локальної мережі. Нещодавно додав нові url в mirror.list (для apt-mirror) для завантаження Ubuntu Intrepid (8.10). Через кілька днів дзеркало було завантажено, та от біда - ubuntu налаштована на Hardy (в sources.list) "не бачить" нового релізу з локального репозиторію. dist-upgrade мовчить (0 пакетів). Я пам'ятаю що коли оновлював 7.10 на 8.04, система видала повідомлення про наявність нового дистрибутиву (це було з офіційного дзеркала). Основне запитання - яким чином aptitude виявляє нову версію дистру на сервері? Що треба почитати/подивитись/підкрутити для того щоб бунта зреагувала на появу нового дистру на сервері?

Спробував додати intrepid до sources.list - dist-upgrade бовкнув що потрібно оновити 830 пакетів (та не всі можна оновити через якісь помилки). Жодного натяку на те що з'явився новий дистр.

Відсутній funtik

• Кореспондент
  • дописів: 138
  • Linux... because life is too short for reboots!
Re: Локальне дзеркало Ubuntu
« Відповідей #1 : 2008-10-30 21:01:58 »
По-перше, після того, як прописано нові URL, необхідно зробити наступне: sudo aptitude update. Тоді під час пошуку та встановлення apitude уже буде використовувати нові прописані URL.

Можливо, треба підключити гілку experimental, ім'я якої в Debian аж ніяк не означає, що там містяться ненадійні пакети. Тоді виконати apt-cache policy пакет, і якщо він лежить в experimental, то робимо наступне:

sudo aptitude -t experimental install пакет.
« Змінено: 2008-10-30 21:47:25 від funtik »

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
« Відповідей #2 : 2008-10-31 17:51:52 »
Спробував додати intrepid до sources.list - dist-upgrade бовкнув що потрібно оновити 830 пакетів (та не всі можна оновити через якісь помилки). Жодного натяку на те що з'явився новий дистр.

Треба просто поновити всі 830 пакетів і перезавантажитись

Відсутній k0l0b0k

• Новачок
  • *
  • дописів: 26
  • I Hate YaBB 2! :-)
« Відповідей #3 : 2008-11-02 10:20:09 »
Цитата
По-перше, після того, як прописано нові URL, необхідно зробити наступне: sudo aptitude update. Тоді під час пошуку та встановлення apitude уже буде використовувати нові прописані URL.
Ну то зрозуміло, але результату не було ніякого.

Все вирiшилося саме собою. Як тільки ubuntu.com оголосив про реліз - після apt-get update, update-manager показав що intrepid доступний. На мою думку Ubuntu вирішує про показ нового дистру після "команди" на http://ubuntu.com. Оновлення до речі зачепило 1645 пакетів (замість 830). Проблема вирішена, щиро дякую учасникам!

PS. та тепер нова проблема, на Intel GMA950 система почала добре гальмувати, особливо графічна підсистема. Грішу на X.Org 1.5, буду длубатись далі в гуглі з цього приводу.