Я в лінуксі новачок, перепробував багато дистрибутивів (поверхово визначав найкращий на своє ламерське око) і дійшов висновку що найкраще на моєму компі працює Debain. Зкачав на офіційному сайті перший із 19-ти cd (маю непогане підключення до інтернету і качати всі диски не бачу потреби) і встановив на комп'ютер.
Встановлення проходить нормально, після перезавантаження теж все ОК. Ставлю програми, налаштовую під себе вигляд але через декілька годин несподівано все зависає, не діють ні клавіатура ні мишка, взагалі нічого не діє окрім Reset`у. Думав, може криво встановилося, проте і після повторної установки справа повторилася через 10 годин...
Що може бути причиною такого ступора?.. кривий файл-образ?.. старе залізо? (хоча не таке воно і древнє, Гіндовз СП3 літає)
Товарищ каже що проблеми із HDD, хоча знову ж Віндовз працює нормально, і Ubuntu, з якої я пишу зараз, працює нормально - наставив купу програм, повмикав всі качалки.. ніяких особливих проблем.
Я розумію що питання із розряду гадання на кавовій гущі, але може дасте пораду із якої сторони підходити до вирішення проблеми. Бо хочеться використовувати саме Debian....