Автор Гілка: Убунту 8.10 --> Убунту 9.  (Прочитано 5321 раз)

Відсутній karmeljuk

• Графоман
  • дописів: 480
В оновленні появилася можливість оновити Убунту до 9-го, але все то буде займати 1100Мб і тянути в мене  11год.
То ж питання, чи потрібно мені його оновлювати, якщо хтось оновив - розкажіть про враження

Відсутній BACbOK

• Новачок
  • *
  • дописів: 29
Re: Убунту 8.10 --> Убунту 9.
« Відповідей #1 : 2009-04-23 21:21:33 »
Я не оновлював, а качнув сд образ через торенти. Вже поставив. Пишу з-під 9.04.  :)
Поки що тільки не завелась мережа через нітворк менеджер, прийшлося правити руцями.
Так вроді все ок, тільки різні обновлення з дзеркал убунти качає ДУЖЕ довго, ну то зрозуміло чому.

Відсутній karmeljuk

• Графоман
« Відповідей #2 : 2009-04-23 22:18:27 »
до-речі, цілий день не міг зайти на сайт Убунту, думаю зрозуміла причина

То які враження, які відмінності, варто мені тягнути його?

Відсутній BACbOK

• Новачок
  • *
  • дописів: 29
« Відповідей #3 : 2009-04-23 23:27:27 »
Я ще сильно в ньому не колупався, але перше, що помітив це трохи швидше завантаження ОС (правда розділи я перевів у ext4), в графіці трохи помітні зміни, а так, в роботі, нормально, на перший погляд не сильно змінилась. Як я зазначав вище, network manager з коробки мережі не налаштував.

Відсутній karmeljuk

• Графоман
« Відповідей #4 : 2009-04-24 14:10:35 »
Питання може й дурнувати, але - чи можна готові розділи з ЕХТ3 переробити в ЕХТ4 без втрати даних

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #5 : 2009-04-24 14:28:21 »
Я-б не рекомендував відразу кидатися на "тільки_з_печі" реліз, не тільки Ubuntu. Трошки зачекайте, місяць-другий, почитайте в Інтернетах як його матюкають, а тоді і оновлюйтеся.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній karmeljuk

• Графоман
« Відповідей #6 : 2009-04-24 15:52:48 »
В мене теж така думка, тому то я його і не качаю.

А взагалі, через місяць мені мають 10 дисків з  9-тим Убунту прислати по пошті, от тоді й буду ставити.

Відсутній noddeat

• Кореспондент
  • дописів: 197
« Відповідей #7 : 2009-04-24 16:00:16 »
Цитата
правда розділи я перевів у ext4
куди ж ви так поспішаєте? там наразі багато неприємних моментів, воно ще сире. утім, якщо на диску немає нічого важливого, як знаєте...
Filenames are infinite in length, where infinity is set to to 255 characters. Peter Collinson, "The Unix File System"

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
« Відповідей #8 : 2009-04-25 15:36:34 »
Canonical всі проблеми ext4 обіцяли виправити. Вже поставив Ubuntu на ext4 :)

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3632
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #9 : 2009-04-25 17:03:40 »
Canonical всі проблеми ext4 обіцяли виправити. Вже поставив Ubuntu на ext4 :)
У-у-х, класно. Компанія, яка не брала участі у розробці все виправить!
Помилки у розробці, звісно ж, пов’язані з неправильною компанією, де працює розробник (Novell).

А PulseAudio вони теж виправлять, ви, бува, не знаєте? Бажано хоч одне маленьке посиланнячко на обіцянки, одне маленьке, ну будьласочка...
І тут те саме, але на цей раз Red Hat.
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue
Your word against the law

Відсутній case0lc

• Графоман
« Відповідей #10 : 2009-04-25 23:06:10 »
А що розробка ext4 стала закритою?
Ця проблема була офіційно визнана Canonical, коли вони випустили 9.04 RC. Була обіцянка її виправити. А вірити їм чи ні - це вже інша справа :)

PS. Стосовно PulseAudio в Ubuntu, чесно кажучи, про це не знаю. Давно вже Ubuntu не користувався

Алексей

• Гість
« Відповідей #11 : 2009-04-26 16:52:46 »
у 9,04 виявилася несумісність з драйверами ATI; або без 3д з комплектним драйвером, або встановлювати від ATI і - як пощастить (нормально на кшталт ні від кого не працює), варіанти: зависло при згрузці граф. режиму, гальма при відтворенні відео, виліт при переході відео в фулскрін. У мене набір був такий: після перезавантаження фриз при завантаженні граф. режиму; скинув настроювання aticonfig --initial -f, після чого в роб.стіл потрапив, наслідки такі: відео гальмує нещадно, резайз плеера вводить систему в хвилинний ступор, catalyst control center є, але чіпати його поки боюся, але рендеринг Google Earth став набагато швидше (з комплектними драйверами ледве ворочалося); іграшки не пробував
-----------
М.: Останнє китайське ... >:(
« Змінено: 2009-04-26 19:43:22 від cadca »

Відсутній case0lc

• Графоман
« Відповідей #12 : 2009-04-26 23:45:33 »
Що це за система така, що драйвер не працює? Використовую драйвер radeon. З відео ніяких проблем нема.
Правда для ігр він не годиться. Пробував запускати doom3. Так там не те що темно, а дуже темно :) (половина текстур просто напросто відсутні). Залишається лише чекати, поки зроблять по-справжньому робочий відкритий драйвер

Відсутній klim

• Графоман
  • дописів: 287
  • The True Lamer. Beware of fakes.
« Відповідей #13 : 2009-04-27 16:34:30 »
Доброго здоров’я всім!
Оновив SuperUbuntu до 9.04. При спробі вимкнути чи перезавантажити комп’ютера виводиться повідомлення: " The computer will be shut down (restart) in 60 sec". Чи можна прибрати цю фічу?

Відсутній karmeljuk

• Графоман
« Відповідей #14 : 2009-05-08 22:48:40 »
На днях прийшли мені прямо з міста Бреда (Нідерланди) 10 дисків з Убунту 9.04, симпатичні такі, запаковані, плюс чотири наклейки. Замовляв їх місяць тому. І прийшли вони надзвичайно вчасно, адже над своїм Убунту 8.10 я так познущався, що в мене в результаті пропав повністю звук, вилітав весь час ОО, глючив Скайп, крім того змінював відеокарту, і тепер відео не правильно працювало.  Повний набір проблем ще більший, до деяких файлів пропав доступ, по-трохи Убунту став гальмувати, адже змінив також систему, з мамки Асрок перейшов на Гігабіт, змінив Семпрон на Атлон.

Так от, Убунту 9.04 прийшов надзвичайно вчасно, бо тянути з інтернету мені було ліньки. Поставив я його (не хотів просто оновлювати, адже проблеми могли б зберегтися ), попередньо форматнувши корінь в ext4 (кажуть швидше працює). Запустив. Нового майжк нічого, лише пару програм. За пару годин, поки дивився футбол Шахтар-Динамо натянув з нету всі необхідні додаткоів програми, все налаштував і , це точно, мені дуже сподобалося. Система працює значно швидше,   звук налаштувався сам і безпроблемно, деякі програми оновилися, що мені дуже сподобалося. Цікаво що тепер можна блутузом через Наутілос залазити прямо в память телефона, чого я зовсім не очікував, адже навіть на Віндовсі з офіційними дровами та програмами від Нокіі такого не міг добитися.

Словом, скажу , що мені дуже сподобалося, проблем ще ніяких не було. Не дарма ж писали , що Убунту стає головним конкурентом Вісти у боротьбі за домашнього користувача, дистрибутив стає все більш зручним та простим, а його властивість повністю автоматично налаштовувати майже всі залізяки думаю сподобається багатьом любителям Вінди