Section "InputDevice" Identifier "Generic Keyboard" Driver "kbd" Option "XkbRules" "xorg" Option "XkbModel" "sp_inet" Option "XkbLayout" "us,ua" Option "XkbVariant" ",unicode" Option "XkbOptions" "lv3:win_switch,grp:ctrl_shift_toggle,grp_led:scroll,compose:rwin" EndSection
[ 73.585230] nepomukservices[3910]: segfault at 48 ip 7fc0a102ab2e sp 7fffa96298e0 error 4 in libQtCore.so.4.5.1[7fc0a0fc1000+23f000]
Наскільки я розумію, середовище міняє розкладку за допомогою kxkb. На написане у xorg.conf воно в принципі не особливо звертає увагу (у цьому легко переконатися відкриттям налаштувань kxkb).
Сама проблема полягає в слідуючому: при завантаженні системи я не можу перемикнути розкладку клавіатури в плазмі (наприклад на нотатці). В інших програмах, наприклад опері, розкладка успішно міняється. Хоча, буває, що і в опері не перемикається, це вирішується її перезапуском. Щойно попробував перезапустити KDE - стала мінятись розкладка і в плазмі. Але ж не робити це кожного разу після запуску системи...Порадьде, будь ласка, як позбутися цих незручностей.
чи налаштовані розкладки в systemsettings KDE ? якщо ні можливо варту увімкнути перемикач розкладок в режимі індикатора (тоді він збереже всі налаштування x.org але спробує показувати поточну розкладку)
Цитатачи налаштовані розкладки в systemsettings KDE ? якщо ні можливо варту увімкнути перемикач розкладок в режимі індикатора (тоді він збереже всі налаштування x.org але спробує показувати поточну розкладку)Увімкнув перемикач (був вимкнутий). Та розкладки в плазмі так і не перемикаються. Перемикаю їх з допомогою Alt+Shift+K (пробував і мишкою), індикатор міняється, а мова вводу - ні.P.S Індикатор перемикання розкладки клавіатури в КДЕ вимикаю, так як при цьому не можу налаштувати, щоб розкладки перемикались з допомогою ctrl+shift.
можете, kxkb дозволяє виставляти опції xkb, тобто маєте все те саме, що і в xorg.conf але з гуйом
Цитатаможете, kxkb дозволяє виставляти опції xkb, тобто маєте все те саме, що і в xorg.conf але з гуйом Чомусь у мене не получається зробити так як хотілося б. Коли вмикаю індикатор, то розкладка перемикається з допомогою ctrl+shift, але індикатор не змінюється. Змінюється він коли перемикаю розкладки з допомогою Alt+Shift+K. Коли в настройках КДЕ пробую поміняти комбінацію клавіш Alt+Shift+K на ctrl+shift, то бачу помилку: The key you just pressed isn't supported by Qt.
setxkbmap -option -option grp:shift_toggle,grp_led:scroll,compose:rwin,lv3:ralt_switch,grp:ctrl_shift_toggle
В мене та ж )(ерня.--------------------М: Гадаєте, замінивши літеру х на дужки, не отримати * за ненормативну лексику?
В мене та ж )(ерня.--------------------Модератор-то людина
Section "InputDevice" # generated from default Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" Option "XkbRules" "xorg" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "us,ua,ru" Option "XkbVariant" ",winkeys" Option "XkbOptions" "grp:ctrl_shift_toggle,grp:win_switch"EndSection
Option "XkbOptions" "grp:mod4"