Автор Гілка: Немає доступу до системних параметрів!  (Прочитано 2085 раз)

Відсутній turbosega

• Кореспондент
  • дописів: 170
Debian Lenny - Gnome!
Перестановив систему, але домашню теку користувача зберіг (на іншій партиції вона знаходиться ніж сама система).
Витер всі файли і теки із домашньої теки користувача, тільки залишив власні файли - картинки.
Витер користувача, добавив його знову.
Після встановлення системи вручну встановлював gnome.
При завантаженні графічна оболонка автоматично не завантажується, тільки консоль, тому запускаю вручну startx!

Під час завантаження граф. оболонки помилка - "Internal Error - Failure to initilize hal" .
до того ж взагалі немає доступу до сиситемних параметрів - налаштування користувачів та груп, налаштування дати та часу, і так далі.

Як виправити дану проблему?
Як зробити, що б графічна оболонка завантажувалась автоматично?
« Змінено: 2009-08-12 16:34:31 від turbosega »
Debian GNU/Linux Wheezy (x86_64), Gnome

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
Debian Lenny - Gnome!
Після встановлення системи вручну встановлював gnome.

А gdm встановлено?

до того ж взагалі немає доступу до сиситемних параметрів - налаштування користувачів та груп, налаштування дати та часу, і так далі.

Ви маєте на увазі нема графічних утиліт для цих налаштувань?  Чи ви не можете щось налаштувати з командного рядка?
Best regards,
nickat

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Проблеми з hal? Він хоч є?
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній turbosega

• Кореспондент
А gdm встановлено?

Та напевно встановлений, тому що я запускаю X-си  командою startx, і Гном завантажується!

Ви маєте на увазі нема графічних утиліт для цих налаштувань?  Чи ви не можете щось налаштувати з командного рядка?

Та є графічні утиліти, от тільки я не можу їх запускати від імені користувача, а раніше запускалися (в попередній системі - при тому коли я додавав користувача в процесі інсталяції сиситеми).

Проблеми з hal? Він хоч є?

Пакунок hal встановлений! Навіть я його переставляв через Синаптік.
Я так думаю hal не ініціалізується через те, що користувач немає достатніх прав, або щось із правами рута (хоч як це дурнувато виглядає!!!).

І ще я додав свого користувача до груп audio та dip.
Що потрібно зробити, щоб від користувача можна було б запускати графічні утиліти для налаштування системних параметрів (дати та часу, параметри користувачів та груп і таке інше)?
« Змінено: 2009-08-13 10:54:56 від turbosega »

romi

• Гість
параметри користувачів та груп
Це може тільки root.
Пакунок hal встановлений!
А він запущений? Під час завантаження системи пише, що він запускається?
« Змінено: 2009-08-13 12:03:07 від romi »

Відсутній turbosega

• Кореспондент
Я знаю що тільки рут може міняти налаштуваня користувачів і груп, але коли запускаю "Система - Адміністрування - Користувачі та групи" то в ідеалі має спитати пароль рута, а зараз натомість видає віконце із помилкою  - див. скріншот...

Відсутній turbosega

• Кореспондент
На рахунок hal !!!
У монітор процесів його немає!

Під час завантаження системи я помітив що видає якісь написи червоним шрифтом - помилки якісь напевно, але неможу подивитися лог, оскільки файл /var/log/syslog взагалі відсутній.

Що це таке може бути і як з цим боротися?

Відсутній nickat

• Письменник
  • Debian user
А gdm встановлено?
Та напевно встановлений, тому що я запускаю X-си  командою startx, і Гном завантажується!

startx до gdm ніякого відношення не має. Встановіть gdm та отримаєте графічний логін.

коли запускаю "Система - Адміністрування - Користувачі та групи" то в ідеалі має спитати пароль рута, а зараз натомість видає віконце із помилкою

напевно не встановлено gksudo, gksu

Поясніть мені, як вам вдалося встановити систему, що нічого не працює?  Не легше б було перевстановити систему, але вже без помилок?
Best regards,
nickat

Відсутній turbosega

• Кореспондент
Пояснюю як я встановив таку глючну систему! ::)

Напевне не все гаразд із диском - дистрибутивом. Я його записував із завантаженого мною образу.  :-/

Ставив я у експерт режимі - спочатку у графічному, а потім у текстовому (думав допоможе).
Перші не вдалі спроби встановлення...
Пройшов більш ніж половину пунктів. Запустив налаштування APT  - воно десь так на 20% зупинилось
і ні вліво ні вправо, все в ауті. Перезавантажився (точніше систему перезавантажив  :) ).
Ще разок те саме. Перезавантаження. Пробую експертний текстовий режим - знову зупинилось на налаштуваннях APT.
Думаю... Дійшов висновку що даний крок треба пропустити. Так і зробив, а за одне і пропустив встановлення додаткового ПЗ (разом із цим і графічну оболонку). Перейшов до пункту з завантажувачем Граб та закінчив встановлення. Перезавантажився.
Як очікувалось завантажилась гола консоль. Я взяв та й зробив apt-get install gnome
Все було добре - при завантаженні компа все завантажувалось як має бути.
Почав я налаштовувати систему під себе. Налаштував інтернет, стільницю, вигляди і т.д. і т.п.
Захотів щоб було видно прапори країн при перемиканні розкладки. Встановив один пакет - несподобався (здається чомусь не працював), ще один - теж саме. Ще міняв налаштування параметрів Qt. І вже на цей час почались якісь глюки - незапускалися деякі програми - термінал, монітор процесів та інше. Я перезавантажив систему. І сталося те про що я писав у цій темі http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1234386016
Чекав що хтось дасть якусь мудру пораду як все можна відфіксити - не сталось як гадалось.
Та й взяв я та перевстановив систему. Налаштування та тека користувача збереглись оскільки вони на іншій партиції (/home) і я її не форматував при перевстановленні системи.
І як у першому випадку знову пропустив налаштування APT, і знову вручну встановив Гноме.
Цього разу чомусь не було паролю для рута (хоча я задавав його при встановленні системи).
Ну нічого - я таки його задав завдяки passwd.
Щось знову не працювало із моїм користувачем - я його видалив, також повидаляв усі файли та теки у домашній теці користувача і заново додав цього ж користувача.

От так усе і було... (можливо щось пропустив!).

« Змінено: 2009-08-13 20:02:24 від turbosega »

Відсутній nickat

• Письменник
  • Debian user
Пройшов більш ніж половину пунктів. Запустив налаштування APT  - воно десь так на 20% зупинилось

Завантажте образ ще раз, можна тільки перший CD.  Для встановлення вистачить.  Разом з образом звантажте файл MD5SUMS та перевірте за допомогою md5sum цілісність образу.  Під час встановлення відмовтесь від автоматичного налаштування мережі та спроби звантажити оновлення.  Для початку встановить систему у нормальному (не експерт) режимі.
Best regards,
nickat