Пояснюю як я встановив таку глючну систему!
Напевне не все гаразд із диском - дистрибутивом. Я його записував із завантаженого мною образу. :-/
Ставив я у експерт режимі - спочатку у графічному, а потім у текстовому (думав допоможе).
Перші не вдалі спроби встановлення...
Пройшов більш ніж половину пунктів. Запустив налаштування APT - воно десь так на 20% зупинилось
і ні вліво ні вправо, все в ауті. Перезавантажився (точніше систему перезавантажив
).
Ще разок те саме. Перезавантаження. Пробую експертний текстовий режим - знову зупинилось на налаштуваннях APT.
Думаю... Дійшов висновку що даний крок треба пропустити. Так і зробив, а за одне і пропустив встановлення додаткового ПЗ (разом із цим і графічну оболонку). Перейшов до пункту з завантажувачем Граб та закінчив встановлення. Перезавантажився.
Як очікувалось завантажилась гола консоль. Я взяв та й зробив
apt-get install gnomeВсе було добре - при завантаженні компа все завантажувалось як має бути.
Почав я налаштовувати систему під себе. Налаштував інтернет, стільницю, вигляди і т.д. і т.п.
Захотів щоб було видно прапори країн при перемиканні розкладки. Встановив один пакет - несподобався (здається чомусь не працював), ще один - теж саме. Ще міняв налаштування параметрів Qt. І вже на цей час почались якісь глюки - незапускалися деякі програми - термінал, монітор процесів та інше. Я перезавантажив систему. І сталося те про що я писав у цій темі
http://linux.org.ua/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1234386016Чекав що хтось дасть якусь мудру пораду як все можна відфіксити - не сталось як гадалось.
Та й взяв я та перевстановив систему. Налаштування та тека користувача збереглись оскільки вони на іншій партиції (/home) і я її не форматував при перевстановленні системи.
І як у першому випадку знову пропустив налаштування APT, і знову вручну встановив Гноме.
Цього разу чомусь не було паролю для рута (хоча я задавав його при встановленні системи).
Ну нічого - я таки його задав завдяки passwd.
Щось знову не працювало із моїм користувачем - я його видалив, також повидаляв усі файли та теки у домашній теці користувача і заново додав цього ж користувача.
От так усе і було... (можливо щось пропустив!).