Автор Гілка: Допоможіть відновити систему  (Прочитано 2550 раз)

Відсутній karmeljuk

• Графоман
  • дописів: 480
Debian Lenny. Після того, як з змінив системну плату, процесор з Атлона 2500+ на Пентіум 2,8Ггц, відеокарту та замість другого жорсткого диску , на котрому були медфафайли, був IDE , а поставив SATA  - система зовсім не бажає запускатися, пише "waiting for root file system" і не завантаження. Три години гуглення нічого не дали, адже не можу зрозуміти, з чого починати.
Коли ставлю диск з Дебіан та жму rescue mode, корінь монтую там де й було, а потім рутом запускаю ікси - стартує КДЕ, хоча багато-що не працює. Ну ось так

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
Re: Допоможіть відновити систему
« Відповідей #1 : 2009-10-25 23:01:08 »
Це Ви серйозно вляпались. Найраціональніше, як на мене, перекинути важливі файла з жорсткого і встановити заново. Якщо у Вас /home на окремому розділі, то простіше — перевстановіть ОС, бо така радикальна зміна обладнання змушує перекомпілювати ядро, а ця справа не для новаків.

Praporshic

• Гість
« Відповідей #2 : 2009-10-25 23:45:17 »
Ну, не кажіть... я оно переїхав було з Intel Pentium D на Athlon X2 просто переставивши диск. Але у мене не змінився root device (це така підказка, куди шукати й що змінювати у налаштуваннях завантажувача).

Edit:
Зовсім забув. Спробуйте перезібрати initrd. Команда mkinitramfs -o initrd.img-<версія ядра> <версія ядра>
Робити це треба зробивши chroot у стару систему.
« Змінено: 2009-10-25 23:56:55 від Praporshic »

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #3 : 2009-10-25 23:58:01 »
бо така радикальна зміна обладнання змушує перекомпілювати ядро, а ця справа не для новаків.
Ммм? Хіба в Debian при встановленні ядро компілюється?
Вам треба підігнати налаштування grub та /etc/fstab до актуального стану.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній karmeljuk

• Графоман
« Відповідей #4 : 2009-10-27 19:46:35 »
Спробував вручну поставити ядро. Але apt-get install не хоче нормально працювати, пише ось що
Internel Error. Cold not perform immrdiate configuration (2) on libc6
apt-get -f install не допомагає, таким чином не можу поставити ніякого пакету. Все це я роблю через rescue system що на диску Дебіана. Може в тому libc6 і всі проблеми? Як з ним боротися?

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #5 : 2009-10-27 20:56:59 »
Спробував вручну поставити ядро. Але apt-get install не хоче нормально працювати
Так-так. Ви входите в систему через chroot, я вірно розумію? Які саме команди ви уводите для цього, окрім самого chroot? Бо я колись також відновлював систему за допомогою живчика, довелося поьурбуватися, щоб запрацював apt-get. Зокрема, поглянути в PATH, бо в живчику не було тих шляхів, що треба.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній karmeljuk

• Графоман
« Відповідей #6 : 2009-10-27 23:04:51 »
В систему входжу через su, це режим відновлення на диску з Дебіан . chroot  не використоввав.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #7 : 2009-10-28 10:42:09 »
su - то, мабуть, super user. Якщо є в наявності "живчик" - спробуйте вломитися з нього, принаймні тоді я спробую допомогти, оскільки робив це сам.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній karmeljuk

• Графоман
« Відповідей #8 : 2009-10-28 14:25:45 »
В наявності є живчик Убунту 9.10 . Тільки тоді ж я буду працювати в Убунті, а не в своєму Дебіані

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #9 : 2009-10-28 14:33:00 »
Підходить, нам для повного щастя потрібна консоль. Монтуєте розділ з Дебом, робите потім приблизно наступне:
mount -o bind /dev /mnt/debian/dev
mount -o bind /proc /mnt/debian/proc
За /tmp не впевнений, але одного разу знадобилося6
mount -o bind /tmp /mnt/debian/tmp
chroot /mnt/debian /bin/bash
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній karmeljuk

• Графоман
« Відповідей #10 : 2009-10-28 15:08:29 »
Підходить, нам для повного щастя потрібна консоль. Монтуєте розділ з Дебом, робите потім приблизно наступне:
mount -o bind /dev /mnt/debian/dev
mount -o bind /proc /mnt/debian/proc
За /tmp не впевнений, але одного разу знадобилося6
mount -o bind /tmp /mnt/debian/tmp
chroot /mnt/debian /bin/bash

Зрозуміло. А що після цього робити? Зі стану відновлення системи Debian можна це все зробити ? Там майже всі команди працюють

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #11 : 2009-10-28 19:41:23 »
Спробувати те, на чому у вас застопорилося з диску відновлення. Якщо не вийде - то вже негаразди з apt. Але, якщо ви так довго возитеся з відновленням, може у вашому випадку дійсно таки краще перевстановити. Хоча, думайте самі.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній karmeljuk

• Графоман
« Відповідей #12 : 2009-10-28 21:54:02 »
Спробувати те, на чому у вас застопорилося з диску відновлення. Якщо не вийде - то вже негаразди з apt. Але, якщо ви так довго возитеся з відновленням, може у вашому випадку дійсно таки краще перевстановити. Хоча, думайте самі.

Та в мене відновлення ні на чому не застопорилося. Я вставляю диск з Дебіаном, вибираю Expert rescue mode, ставляться деякі пакети, вибираю в якості кореневого диску свій корінь hda7, потім зявляєтсья консоль, а от в консолі поставити пакети ніяк не можу, але можу спокійно запустити КДЕ через рута, ну ось так.

Pops

• Гість
« Відповідей #13 : 2009-10-28 23:32:04 »
Стоп. Вам треба, перш за все, відновити систему, а не тинятися по rescue.
Я підказав спосіб, в який мені виходило ставити пакунки на відновлюваній системі, тобто apt працював.
Зайдіть в відновлювану систему (яким хочете способом), дайте результат fdisk -l, також покажіть ваш /boot/grub/menu.lst та /etc/fstab для початку. Якщо ви ще не переставили систему :-)

Відсутній karmeljuk

• Графоман
« Відповідей #14 : 2009-10-29 20:11:29 »
Та все, набридло відновлювати, поставив знову Дебіан попередньо скопіювавши
/var/cache/apt/  , потім все те саме кинув в створений розділ  /var , таким чином потрібні пакети дуже швидко поставив (це я вперше таким способом скористався, раніше навіть про таке не знав) . А ще замість КДЕ 3.5 поставив КДЕ 4.1.4 , симпатичне воно доволі