Автор Гілка: Не можу заставити працювати інтернет через РРРОе!  (Прочитано 1794 раз)

Відсутній Jelik

• Новачок
  • *
  • дописів: 17
  • Що новенького?
Поставив Ubuntu 9.10. Мережу знайшло автоматично, в закладці DSL ввід логін, пароль, але підєднання нема до інтернету :( Що робити?

З Лінуксом на Ви, тобто новачок.

Відсутній case0lc

• Графоман
  • дописів: 310
В першу чергу переключити DSL модем в режим "роутер"

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
1 - якщо Jelik є нещасливим власником модема bridge-only, то точно не вийде.
2 - Інколи треба, щоб з'єднання встановлював не модем, а комп'ютер. В знайомого так через наявний wifi та VPN в ньому, щоб ніхто не тирив інтернети.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній Jelik

• Новачок
  • *
  • дописів: 17
  • Що новенького?
В першу чергу переключити DSL модем в режим "роутер"
Модем? Я очевидно не так запитав :-/ В мене комп підєднаний до мережі і через РРРоЕ до інтернету. Підєднання до мережі здійснено через мережеву карту. До речі, підєднання до мережі в Лінуксі працює, а от інет ні. Що не так я роблю?

Відсутній turbosega

• Кореспондент
  • дописів: 170
Встановіть пакунки pppoe та pppoeconf
та спробуйте налаштувати з'єднання запустивши pppoeconf.
Debian GNU/Linux Wheezy (x86_64), Gnome

Відсутній skier

• Новачок
  • *
  • дописів: 20
  • Kubuntu 9.10
Ми з Сусідом вже якось спілкувались на цю тему. Так і не договорили.
По-перше не слухайте дурниць про те, що інтернет можливий лише з DSL модемом в режимі роутера. Прекрасно працює в обох режимах. З цією різницею, що якщо dsl-модем в режимі моста (bridge) то тобі потрібні пакети pppoe(власне для з’єднання з провайдером) та pppoeconf (для спрощення налаштувань). Якщо в режимі роутера, то вони НЕ ПОТРІБНІ.
Для початку потрібно знати що у тебе з’єднано з провайдером (прилад куди вставлено телефонний кабель). Можна його назву. Припускаю, що потім він з’єднаний з комутатором ( або світч) з ним же з’єднаний і твій комп’ютер.
Потім стандартно вивід cat /etc/network/interfaces  та вивід ifconfigЗ’єднання з вкладки DSL краще видалити.