Хлопці я шойно приєднався і ВЕЛИКА просьба допоможіть!!Коротко - пропозиція про непогану роботу проте слід з сервер 2003 (MS) звичайно перйти на Лінукс.Самі розумієте інше мислення. З чого ВИ запропонуєте почати?Термін зіжатий!
Доброго усім часу доби!!!Я вже досить давно задумувався над переходом на Лінукс, а особливо зараз коли підтримка Віндовс 7 скоро скінчіться. Моє питання полягає у підборі Дистрибутива заточеного під роботу з ним людьми з порушеннями зору. Так, наприклад, я маю низьку гостроту зору і це зумовлює складнощі при взаємодії з інтерфейсом ПК (усе дуже і дуже дрібне). Зараз на Віндовс 7 я використовую програму Екранна лупа і бачив таку на лінукс, проте в віндовс в Лупі є кілька можливостей які допомагають при роботі з ПК: кілька функцій які додатково змінюють фокус лупи в залежності від того в яке місце вставлений курсор вставки тексту. Цікавить питання чи є подібні функції в Лінукс, якщо так, то в яких дистрибутивах, робочих оболонках і програмах.Також, якщо хтось стикався, потрібна читалка під Лінукс яка б могла використовувати синтезатор RHvoise. В ньому вже давно є підтримка української мови -- 2 голоси: Анатоль і Наталя. На вінді я користуюсь програмою "Балаболка" і її можна встановити за допомогою Вайну на Лінукс, але -- це крайній варіант якщо нічого не знайдеться. Якщо хтось зможе дати поради -- буду радий.
Добрий день. Дякую. Дуже здивований з приводу RHvoise: адже на сайті є можливість встановити його на Лінукс.З приводу дистрибутиву здивований, але тим цікавіше.Дякую.https://github.com/Olga-Yakovleva/RHVoice/wiki/Building-on-Linux-%28Russian%29 -- Інструкція з компіляці синтезатора в лінукс російською мвою.https://github.com/Olga-Yakovleva/RHVoice/wiki/Building-on-Linux -- та сама інструкція, але англійською.
20.04
Цитата: yurchor від 2020-03-10 17:27:2020.04Релізна версія планується на квітень 23. Не варто новачкам пропонувати нестабільні версії дистриб'ютивів.
Пане Юрію, тим не менш (за моїм вже 11 річним досвідом) реліз будь якого дистрибутива Убунту супроводжується шквалом нових проблем з невідтестованого заліза. Тож я також не раджу ніколи новачкам встановлювати навіть релізну версію одразу, радше витримати 3-4 тижні.