Автор Гілка: Встановлення Debian з live CD  (Прочитано 1596 раз)

Відсутній isydor

• Графоман
  • дописів: 435
Як правильно встановити вказаний дистрибутив, щоб не пошкодити інші ОС, що вже є на жорсткому диску: два Лінукса та Вікна?

r00t x

• Гість
Re: Встановлення Debian з live CD
« Відповідей #1 : 2010-08-29 14:11:32 »
... два Лінукса та Вікна?
:-/ Для чого?
---
А які у вас Лінукси живуть? Цікаво.

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
« Відповідей #2 : 2010-08-29 16:33:06 »
За допомогою будь якого менеджера дискових розділів вивільняємо місце і туди ставимо інший дистрибутив. А якщо лише для експериментів, так під VirtualBox, тоді точно нічого не зачепите.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній isydor

• Графоман
« Відповідей #3 : 2010-08-30 09:04:31 »
За допомогою будь якого менеджера дискових розділів вивільняємо місце і туди ставимо інший дистрибутив. А якщо лише для експериментів, так під VirtualBox, тоді точно нічого не зачепите.

Стосовно дискових розділів, то якось даю раду. Проблема досить конкретна. Я встановлював і перевстановлював Лінукс ОС. Різні. Але жоден з інсталяторів не пропонував  вказувати місце для встановлення grub, а в Дебіані це необхідно. Я вибрав опціїю, що була вказана і отримав: Дебіан не встановився, одніє Лінукс ОС немає в меню вибору при запуску, хоча на ЖД вона є, а з одніє ОС зробився якийсь мутант: не те і не се.
Є в інсталері інструкція, як прописати дерикторію для встановлення grub, але я на тому ще не розуміюсь.

Не зміг додати скрін ЖД.  Дебіан планую встановити на dev/sda 8 та dev/sda 10. Яку файлову систему вибирати?

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #4 : 2010-08-30 09:37:16 »
Ставте GRUB щоразу в MBR - інсталятор визначить всі уже наявні дистрибутиви і допише їх в меню.
Але жоден з інсталяторів не пропонував  вказувати місце для встановлення grub
Ухти! А де ви скачали такий інсталятор? Чесно зізнаюся, я ні разу в житті не бачив, щоб будь який дистрибутив НЕ питав куди ставити завантажувач. (Брешу - Alt Linux School Terminal - але то виняток, про що мене чесно попередили.) Тобто, судячи з вами сказаного, десь не уважно прочитали чи подивилися.
Моя вам конкретна порада - для експериментів ставте у VirtualBox, поки не роздивитеся де воно і до чого.
Дебіан планую встановити на dev/sda 8 та dev/sda 10.
Пробачте мою нахабність, але може, спочатку, спробуйте більш лояльний до початківця дистрибутив. Якщо горить саме Debian - ознайомтеся із ось цим:
http://www.debian.org/releases/stable/i386/index.html.ru
(все не треба - розділи 4 та 5 досить)
« Змінено: 2010-08-30 09:38:31 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній isydor

• Графоман
« Відповідей #5 : 2010-08-31 08:27:26 »
Дякую! Більш лояльні дистрибутиви я вже перепробував, то. мабуть самовпевненість мене і підвела. Про засоби віртуалізації Ви не перший мені говорите. Я обома руками за, лиш не знаю з якого боку до нин підступитись.

Install
Graphical install
Advanced options       >  
Help

Я обирав Graphical instal, якщо вибрати Advanced options       > там буде щось на кшталт Save mode? /Як в більш лояльних дистрибутивах  :)/

# Чтобы пропустить установку lilo и вообще не устанавливать системный
# загрузчик, также раскомментируйте:
#d-i lilo-installer/skip boolean true

# Эту переменную можно безопасно устанавливать, она указывает, что grub
# должен устанавливаться в MBR,
# если на машине не найдено другой операционной системы.
d-i grub-installer/only_debian boolean true

# Это заставляет grub-installer устанавливаться в MBR, даже если на машине
# есть другая ОС, что менее безопасно, так как может привести к отказу
# загрузки этой другой ОС.

Тобто. потрібно ввести вказану команду, навіть якщо це Graphical install?

Вибачте, що забираю Ваш час.

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #6 : 2010-08-31 13:39:30 »
Я щось не можу в'їхати, де ви взяли отой skip boolean true?
Коли я встановлював Debian через Graphic install, то мав меню з пунктами штибу розпізнати обладнання, встановити базову систему, встановити завантажувач, встановити пакунки та інше. Там все робиться вибором пунктів меню та натисканням кнопок, нічого розкоментовувати чи редагувати не треба.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній isydor

• Графоман
« Відповідей #7 : 2010-09-01 06:07:10 »
Я все ж встановив Debian, але без grub, бо інсталятор не знайшов OpenSuse і встановлення в MBR (я зробив так перший раз) мало б вже відомий результат. Скоріше всього помилка була закладена ще тоді, коли я встановлював попередні  три ОС.

Коли я вибрав ’встановити завантажувач lillo’ , то інсталятор запропонував зробити це в dev/sda1, а там знаходиться диск С/ntfs/.

Чи корректно це буде. встановити lillo (через режим відновлення Debian,), в один розділ з Віндовс? А якщо встановити його в розділ де знаходиться корн. каталог Debian?
Файлову систему обрав ext 3, може в цьому помилка?