Автор Гілка: Конфлікт драйверів, або що?  (Прочитано 1806 раз)

Відсутній isydor

• Графоман
  • дописів: 435
Встановивши Ubuntu 9.10, насамперед встановив пакунки з диску до материнської плати /відеокарта інтегрована/. Три пакунки: alca-driver. alca-lib. alca-utils, Після цього оновив систему і отримав: пункт 'Звук' зник з головного меню, значок звукової  системи зник із системного лотка, деякі звукові файли відтворюються з тріском і скрипом. Хоча можливості відеокарти таки стали на порядок вищі.

Наразі я перевстановив ОС і стою на перехресті. Як бути? Може спробувати встановити лиш  alca-driver? Може не встановлювати якійсь пакунки з оновлення?

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3632
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: Конфлікт драйверів, або що?
« Відповідей #1 : 2011-02-03 18:49:54 »
Не встановлюйте ніякі пакунки від виробника (я так розумію, VIA), якщо вам достеменно не відомо, що їх треба встановлювати. ALSA інтегровано до ядра системи, з системою встановлюється і драйвер до картки (те, що він не найостаннішої версії, спричинено тим, що і ядро системи не найостаннішої версії). Тріск і скрип пов’язано, ймовірно, з використанням неоптимальної передискретизації у звуковому сервері PulseAudio.

Якщо вже так хочеться експериментів, краще знайдіть PPA ядра вашої системи і оновлюйтеся з нього (за вади і непрацездатність відповідаєте лише ви). Там, принаймні, все пасує одне до одного: система і драйвер.
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue
Your word against the law

Відсутній isydor

• Графоман
  • дописів: 435
« Відповідей #2 : 2011-02-05 03:44:05 »

Якщо вже так хочеться експериментів, краще знайдіть PPA ядра вашої системи і оновлюйтеся з нього (за вади і непрацездатність відповідаєте лише ви). Там, принаймні, все пасує одне до одного: система і драйвер.

Я невпевнений, що зробив саме те, про що ви говорили, але можливості відеокарти таки покращились і суттєво!
Знайшов в Synaptic і повстановлював пакунки ALSA, ті, що із значками Убунту. Наразі система працює нормально.

А з іншою Лінукс ОС можна такий фінт зробити? Скажімо Мандріва, бо її також буду перевстановлювати.
« Змінено: 2011-02-05 03:47:02 від isydor »

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3632
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #3 : 2011-02-05 08:56:59 »

Я невпевнений, що зробив саме те, про що ви говорили, але можливості відеокарти таки покращились і суттєво!
Знайшов в Synaptic і повстановлював пакунки ALSA, ті, що із значками Убунту. Наразі система працює нормально.

А з іншою Лінукс ОС можна такий фінт зробити? Скажімо Мандріва, бо її також буду перевстановлювати.
Можна перейти на cooker (те саме, що тестовий PPA в Ubuntu). У командному рядку від імені root:
  • Вилучити носії даних для стабільного випуску:
    Цитата
    urpmi.removemedia -a
  • Додати носій для Cooker:
    Цитата
    urpmi.addmedia --distrib --mirrorlist 'http://api.mandriva.com/mirrors/basic.cooker.$ARCH.list'

• Оновити всі встановлені пакунки:
    Цитата
    urpmi --auto-update
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue
Your word against the law