Автор Гілка: Періодично не працює клавіатура. Linux?!  (Прочитано 2686 раз)

Відсутній unknown

• Графоман
  • дописів: 256
  • Tux файний хлопака
Ось вже два дні, як ця болячка почала турбувати мою Ubuntu (10.10). Нічого подібного у попередніх дистрибутивах не спостерігалося. Ні з того ні з сього, раптово, клавіатура відмовляється працювати, лампочки на ній починають мерехтіти, і нічого не можливо набрати, не працює жодна клавіша. Миша тоді працює. Або, буває, відкриваєш Gedit, намагаєшся щось набрати - не виходить нічого декілька секунд, а потім "автоматом" набирає вже замість мене, символ, який востаннє натиснув, напр: "титртррррррррррррррррррррррррррррррррррр" і так поки не вийдеш з Gedit. Глянув у журнал, і щось там напорпав. Може це воно? -
kernel: [ 4273.270886] atkbd serio0: Spurious NAK on isa0060/serio0. Some program might be trying access hardware directly.
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3632
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Була одна проблема, якраз у цьому випуску. Проблему пов’язано з некоректною латкою, накладеною Canonical на gnome-settings-daemon. Спробуйте оновити пакунок g-s-d (проблему має бути виправлено).
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue
Your word against the law

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
Була одна проблема, якраз у цьому випуску. Проблему пов’язано з некоректною латкою, накладеною Canonical на gnome-settings-daemon. Спробуйте оновити пакунок g-s-d (проблему має бути виправлено).
На рахунок оновлень, то вони у мене в джерелах увімкнені усі (по backports включно) і поки нема що оновлювати. Дуже сумніваюсь, але все можливо - могла і клавіатура почати працювати не коректно, хоча до цього не виникало подібного. Їй вже десь 4 роки :)
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
Яка версія пакунка gnome-settings-daemon, 2.32.0-0ubuntu3 або старша?
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
Яка версія пакунка gnome-settings-daemon, 2.32.0-0ubuntu3 або старша?
2.32.0-0ubuntu3.1
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
Спробуйте запустити програму зі спостереження за навантаженням на систему. Чи немає під час підвисання значного навантаження на процесор. Можливо, у проблемні моменти відтворюється музика чи працюють якісь програми з роботи з торентами?
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue

Відсутній unknown

• Графоман
  • Tux файний хлопака
Спробуйте запустити програму зі спостереження за навантаженням на систему. Чи немає під час підвисання значного навантаження на процесор. Можливо, у проблемні моменти відтворюється музика чи працюють якісь програми з роботи з торентами?
Клавіатура відмовляла в різних випадках (відкрито щось чи ні), думаєте я не дивився, завжди в схожих випадках дивлюсь htop, не було ніякого навантаження. Більше того, відмовляла найчастіше тоді, коли все було неактивним (ішов пити каву чи щось поїсти). Чому я тепер написав "відмовляла", бо вже не працює взагалі. Хоч і індикатори загораються (в момент увімкнення пк), але вона мертва, клавіші вже не реагують. Але коли ще працювала 70 на 30, а потім 50 на 50, то допомагало витягнення шнура, а потім перестало й це допомагати. І це тривало всього декілька днів - від неполадок до повного відмирання. Ну і ще може бути підозра на вхід PS/2 (як я їх тепер зненавидів), хочу придбати USB-клавіатуру, бо в мене тих USB входів і так забагато і то пустують, а PS/2 всього два входи - один на клаву, інший на мишу. І той що на мишу вийшов з ладу давно, миша в мене чисто USB, але була з перехідником на PS/2, хоч і перехідник вже не потрібний.
Так що, або PS/2 несправний, в що не дуже віриться, але все можливо, або клава вмерла і можна вже її закопувати, якраз пора року доречна - морозу нема, земля розмерзлася й мяка, тільки бери лопату і вперед ;)
cat /dev/ass > /dev/head