Думав, що проблеми з Plymouth виникали тільки у тих, в кого пропрієтарні драйвери типу Nvidia. (мій настільний ПК).
Але, як виявилось, є і на Intel. В мене ноутбук, Intel, 1280х800. Під час завантаження системи plymouth не працює (виводиться текст або чорний екран), а ось під час ВИвантаженя - працює як треба.
Копирсався я в тому, копирсався (в /etc/default/grub), але путнього не знайшов. Єдине, що допомогло з горем наполовину, це в файл /etc/initramfs-tools/splash вписати FRAMEBUFFER=y, тоді сплеш видно і під час завантаження, але не завжди, десь у 80% випадків. І то, вичитав, що параметр FRAMEBUFFER=y змушує систему завантажити драйвер раніше, ніж потрібно, а це збільшує час її завантаження.
Ще одне. Ну не розумію, чому в цих убунтах 10.04 і 10.10 все так через одне місце зроблено, вибачте. Люблю я параметр "vga=xxx splash", щоб і текст красиво подавався і спеш було видно після цього, але... Якщо без значення vga, а просто "splash", то тоді текст лізе як горіхи великий, а потім, через декий час текст зменшується і займає 1/4 екрану, умовно я це назву фазами, бо інакше не поясню.
Перша фаза - йде гігантський текст на увесь екран, друга фаза - дрібний текст на 1/4 екрану, третя фаза - той текст (1/4) вирівнюється по ширині екрану і аж після цього йде сплеш (якщо пощастить).
І ніяк не можливо відрегулювати хоч красиве (правильне) текстове завантаження, якби це вдалось, то вже б на сплеш наплював.
Встановлюю собі, наприклад, vga=791, змінюється тільки "перша фаза", замість великого, йде гарний дрібний текст по всій ширині екрану, але в "другій фазі" - квадратик в 1/4 екрану. Хех... ні текст, ні сплеш люди не змогли зробити нормально. Чому, наприклад, у федорі ніяких бубнів зі сплеш нема, працює з коробки, у ПКЛінуксОС сплеш працює з коробки, навіть у Мінт (це ж клон убунти!) сплеш працює з коробки, ну, іноді може не з’явитись, хоч дуже рідко.
Впало око на такий рядок під час завантаження системи:
fb: conflicting fb hw usage inteldrmfb vs VESA VGA - removing generic driver
Бачу, що якийсь конфлікт, але чи можна отрмати якусь користь з цієї інформації, тобто, виправити?