Автор Гілка: Гальмує система (курсор)  (Прочитано 2292 раз)

Відсутній unknown

• Графоман
  • дописів: 256
  • Tux файний хлопака
Ubuntu 10.10. Ноутбук, залізо Intel. Помітив таке: час від часу ні з того, ні з сього починає пригальмовувати курсор, якщо ним пересуватись, незалежно від того, трекпоінт це, тачпад, чи миша. Гальмує, перескакує (в якісь секунди неактивний курсор, тому й ефект уривчастого перескакування). Гугл каже, що я не один такий, навіть більше - нас багато. Але переважно інформація англіцькою, а я, на жаль не знаю французької ;). І то, багато інформації - мало що говорить, бо викладена в основному на багтрекері.
Що каже система під час цих пригальмовувань:
В top показує якийсь процес "kslowd", і їх одночасно 4, якщо не помиляюсь; (kslowd 000, kslowd 001, kslowd 002, kslowd 003).
В dmesg таке: Skipping EDID probe due to cached edid (за цим виразом в гуглі багато інфи, про що я писав вище, але ситуації мабуть різні).
Є два ресурси, де проблема схожа з моєю, але дивно, кожна з тем на них закінчується словами (суть така): всім дякую, проблема вирішена, детальніше про це тут... і посилається на інший ресурс. А на тому, закінчується схожими словами і посиланням на попередній ресурс. Тобто, замкнене коло виходить. Знущаються чи що? маразм якийсь.
Ось ці дві теми для ознайомлення:
1. http://archlinux.org.ru/forum/viewtopic.php?f=17&t=4899&hilit=&p=40117
2. http://www.linux.org.ru/forum/desktop/5507841?lastmod=1288701255924
cat /dev/ass > /dev/head

Відсутній Andriy

• Новачок
  • *
  • дописів: 22
Re: Гальмує система (курсор)
« Відповідей #1 : 2011-04-07 19:18:12 »
# echo "options drm_kms_helper poll=N">/etc/modprobe.d/local.conf

Відсутній unknown

• Графоман
  • дописів: 256
  • Tux файний хлопака
Re: Гальмує система (курсор)
« Відповідей #2 : 2011-04-07 21:27:10 »
# echo "options drm_kms_helper poll=N">/etc/modprobe.d/local.conf
Це що означає, можна пояснення?
Я спробував у /etc/default/grub в GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT дописати "nolapic_timer clocksource=jiffies"
Не знаю чи було з цим пов’язано, але гальмувати припинило.
cat /dev/ass > /dev/head