Автор Гілка: Не бачу рівня заряду батареї на Ubuntu  (Прочитано 4848 раз)

Відсутній Akiuoki

• Новачок
  • *
  • дописів: 6
Доброго часу доби. У мене на ноутбуці Aspire 5553g встановлена ​​операційна система Linux Ubuntu 11.04, все працює добре крім індикатора заряду батареї, тобто я не бачу скільки мій ноутбук буде ще працювати якщо він не включений до розетки. Підкажіть будь-ласка що можна зробити в такій ситуації. Наперід дякую.

Відсутній nickat

• Письменник
  • дописів: 587
  • Debian user
Re: Не бачу рівня заряду батареї на Ubuntu
« Відповідей #1 : 2011-05-25 22:09:19 »
Відкриваєте термінал.
Виконуєте команду
gnome-power-preferences
У вкладці «Загальне» в розділі «Область сповіщення» обираєте «Завжди виводити значок» і тиснете на «Закрити».
Якщо значок на з’явиться, переконайтеся, що запущено аплет сповіщення:
в терміналі
pgrep -f notification-area-applet
повинно видати номер процесу, наприклад, 1607
Якщо аплет не запущено, додайте його до панелі.
Best regards,
nickat

Відсутній Akiuoki

• Новачок
  • *
« Відповідей #2 : 2011-05-27 00:43:30 »
Вибачте, можливо я пояснив, значок є виведений але він нічого не показує. цей убунту в мене була можливість встановити на ноут асус, там значок працював правильно, тобто намальована батарея яка показувала стан батареї, а на моєму блискавка яка не реагує ні на шо (не міняється)

Відсутній nickat

• Письменник
  • Debian user
« Відповідей #3 : 2011-05-27 11:20:42 »
Спробуйте пакунок battery-stats — це альтернативний індикатор батареї.  Після встановлення пакунку в списку аплетів у вас з’явиться аплет "Battery Status".  Його треба буде додати до панелі.
Best regards,
nickat

Відсутній Akiuoki

• Новачок
  • *
« Відповідей #4 : 2011-06-02 18:46:37 »
На рахунок команди:
номер процесу мені не показує хоча значок є, і я тут трохи поексперементував в налаштуваннях живлення там є такий пункт "виводити значок тільки при вставленій батареї" то значок заразу зникає. тому я думаю що ос просто не розуміє що вона є.
пробував встановити bettery-stats не вдалось, виникає помилка:
Виникла неконтрольована помилка
Схоже, виникла програмна помилка  в aptdaemon - програмі, що дозволяє встановлювати/видаляти програмне забезпечення та виконати інші пов’язані з ним завдання
деталі:
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/aptdaemon/worker.py", line 961, in simulate
    trans.unauthenticated = self._simulate_helper(trans)
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/aptdaemon/worker.py", line 1085, in _simulate_helper
    return depends, self._cache.required_download, \
  File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/apt/cache.py", line 226, in required_download
    pm.get_archives(fetcher, self._list, self._records)
SystemError: E:I wasn't able to locate file for the ttf-mscorefonts-installer package. This might mean you need to manually fix this package.

Відсутній nickat

• Письменник
  • Debian user
« Відповідей #5 : 2011-06-04 16:09:41 »
На рахунок команди:
номер процесу мені не показує хоча значок є,
Мабуть знов щось поміняли...

і я тут трохи поексперементував в налаштуваннях живлення там є такий пункт "виводити значок тільки при вставленій батареї" то значок заразу зникає. тому я думаю що ос просто не розуміє що вона є.
Так, може буте і таке.  Тут може допомогти пошуковик: «марка вашого ПК» + «Ubuntu 11.04»

пробував встановити bettery-stats не вдалось, виникає помилка:
Спробуйте просто у терміналі:
sudo aptitude install battery-stats

P.S.: ви часом ACPI не вимикали?
« Змінено: 2011-06-04 16:16:50 від nickat »
Best regards,
nickat

Відсутній Akiuoki

• Новачок
  • *
« Відповідей #6 : 2011-06-05 23:07:31 »
Я вже напевно всіх дістав, але в мене команди aptitude не знаходить і плюс до того зник апле регулятора гучності, я зараз пейшов з версії 11.04 на 10.10 бо на 11.04 ноут грівся дуже, думав згорить... взагалі думаю чи варто мені зараз розгрібати все що наробив за весь час, чи просто форматнути все і поставити систему по новому... А на рахунок ACPI вибачайте але навіть не знаю шо таке....
Короче я поставлю систему з нуля, і попробую ще раз до установки всіх програм додаткових поставити аплет батареї. і ще підкажіть де лежить фійл настройки цього аплета, бо мені підвернувся на одному форумі скрипт, правда до аспіре оне, але може підійти....

Відсутній nickat

• Письменник
  • Debian user
« Відповідей #7 : 2011-06-06 00:27:30 »
Це не нормально, що aptitude не знаходить.  Можливо система була встановлена з помилками і через це всі проблеми.

Перегрів ПК теж може бути через проблеми з ACPI (http://en.wikipedia.org/wiki/Acpi).

Подивився ще раз на bettery-stats.  Це зовсім не аплет і вам не підійде.
Best regards,
nickat

Відсутній Akiuoki

• Новачок
  • *
« Відповідей #8 : 2011-06-06 09:54:41 »
В мене на ноуті встановлені 2 ОС Windows 7 (зараз запускаю рідко, але на ньому все працює норм.) і Ubuntu 10.10, ACPI я не вимикав.

Відсутній Akiuoki

• Новачок
  • *
« Відповідей #9 : 2011-06-09 08:22:19 »
Знайшов вихід, на Acer Aspire One 521. на мій випадок теж підійшло:  http://glotych.ru/kak-ustanovit-ubuntu-10-10-na-acer-aspire-one-521/

Відсутній nickat

• Письменник
  • Debian user
« Відповідей #10 : 2011-06-13 17:35:52 »
Знайшов вихід, на Acer Aspire One 521. на мій випадок теж підійшло:  http://glotych.ru/kak-ustanovit-ubuntu-10-10-na-acer-aspire-one-521/
Ну, так і є — проблема була в ACPI...
Best regards,
nickat