Автор Гілка: Убунта і НетворкМенеджер  (Прочитано 2712 раз)

Відсутній kisil

• Графоман
  • дописів: 353
  • Toruble in Windows reboot, toruble in Unix be root
    • About me
Доброго вечора.
Сам працюю з Слакою. Хочу дещо запитати про убунту, тому що все перепробував і нічого не  виходить з цією Віндоубунтою. Отже,
є машинка з убунтою 10,04, здається ця версія, а може 10.10 не пам'ятаю, слугував він як шлюз між двома мережами. Для того, щоб він шлюзував я поставив у комп додаткову карточку і всі налаштування проводив через НетворкМенеджер. Тільки прокидання трафіку і НАТ робив через скрипт iptables. Потім потреба в шлюзові пропала і я просто витягнув мережеву карточку, якій була надана адреса внутрішньої мережі, а на інтегранті була відповідно зовнішня адреса. Ввімкнув лінукс і побачив, що НетворкМенеджер всеодно показує 2 мережеві картки. Я через нього другу картку видалив, але ніякі налаштування айпі-адрес не проводив. Потім назначив інтегрантові замість зовнішньої адреси - внутрішню адресу, яка ніби осталась на вийнятій карточці. І після цього убунта перестала працювати з мережею. Хоча через менеджер і через ifconfig локальну адресу на інтерфейсі видно,  але в мережі він не працює. Я вже все перепробував і навіть зніс нетворкМенеджера. Но нічого не допомогло. цікаво, що комп нікого в локалці не пінгує, а його компи пінгують. TCPDUMP  показує лише броадкасти, а також, що цікаво, і колишню зовнішню адресу 10.ххх.ххх.ххх. Як бути незнаю. уже і налаштування мережі прописав в конфігах системи (/etc/network/...), після знесення НетворкМенеджера. І нічого. Правда мережа запрацювала лише в режимі відновлення, коли Ікси не піднімалися, таке враженя ніби Ікси переписують усі налаштування мережі. Порадьте як бути в цій ситуації, щоб для лікування цієї ситуації не використовувати віндовсвей - переінсталяцію.
Дякую.
« Змінено: 2011-10-02 23:18:45 від kisil »

Відсутній piktor

• Видавець
  • дописів: 3396
Re: Убунта і НетворкМенеджер
« Відповідей #1 : 2011-10-03 09:01:21 »
А route що каже? Ну і ifconfig можна для цікавості.
Всим, хто тоне й не знає,
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я не колода,
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній kisil

• Графоман
    • About me
« Відповідей #2 : 2011-10-03 11:24:21 »
Показати не можу, тому що комп мережі не бачить, но можу з впевненістю сказати, що  мережа прописується правильно. На рахунок маршруту провірю. ;D

Відсутній kisil

• Графоман
    • About me
« Відповідей #3 : 2011-10-03 11:30:55 »
Перевірив. Маршрути по замовчуванню стоять на lo i локальну мережу 192.168.0.0
Де може  нетворкменеджер тримати налаштування????? :'( :o

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #4 : 2011-10-03 13:05:35 »
А який із них default? Можна спробувати для початку вручну через команду route додати потрібний маршрут та зробити типовим, якщо працюватиме, то знести NetworkManager і написати все в /etc/network/interfaces
« Змінено: 2011-10-03 13:06:27 від Piktor »
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній kisil

• Графоман
    • About me
« Відповідей #5 : 2011-10-03 22:28:34 »
Та ні з маршрутами тут нема проблеми, адже нет через проксю. А проблема в тому, що навіть пінги не ідуть на інші компи, так що маршрут тут не причому. А налаштування я прописав в /etc/network/interfaces і нетворкменеджера зніс. Мережа ніби піднімається, так принаймні каже ifconfig, але всеодно пакети не ідуть нікуди. А ось коли завантажитись в режимі відновлення, я так розумію це сингл режим, то тоді мережа працює і пінги ідуть. Ось так, якщо не стартують ікси то мережа працює. Це все спаскудив той нетворкменеджер. Як бути???

Відсутній piktor

• Видавець
« Відповідей #6 : 2011-10-04 21:27:47 »
Можливо, він не забув за вийняту мережеву картку. Знесіть його і напишіть усе в /etc/network/interfaces — ви-ж не маєте постійно перемикати мережу.
За що вхопитись,
Хто вже з останніх
Вибився сил:
Попереджаю - я крокодил.

Відсутній kisil

• Графоман
    • About me
« Відповідей #7 : 2011-10-05 08:25:59 »
Я ж писав на початку теми. НетворкМенеджер знесено. Мережу налаштовано через /etc/network/intrfaces. Після завантаження ifconfig  показує що інтерфейс eth0 піднявся і йому назначена відповідна адреса 192.168.0.161. Але комп всеодно не ходить в мережу і не бачить проксі. А ось з іншого компа пінг на 192.168.0.161 ідуть. Коли зробити ifconfig eth0 down то пінги перестають іти. При пінгуванні 192.168.0.161 tcpdump на ньому не показує ICPM запитів з компа який пінгує. А лише броадкасти з мережі і днс запити з старої адреси 10.ххх.ххх.ххх. Ось такі шаманства.
 :-[ :-X :-/

Відсутній kisil

• Графоман
    • About me
« Відповідей #8 : 2011-10-07 13:51:24 »
Ау. Так, що  ні в кого немає ніяких ідей????

:-/

:'(

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #9 : 2011-10-07 14:10:20 »
DNS виставлено?

Відсутній karlos

• Новачок
  • *
  • дописів: 9
« Відповідей #10 : 2011-10-07 16:45:32 »
А що iptables, досі працює чи вимкнений? Може він рубає..

Відсутній kisil

• Графоман
    • About me
« Відповідей #11 : 2011-10-08 20:24:04 »
Ну до чого тут ДНС якщо я навіть неможу компютер поайпі пінганути. Н рахунок файрволу, то по зомовчуванню стоять політики на ACCEPT, навіть коли я скидаю усі правила то нічого не міняється. Я ж писав, що комп пінгується з інших компів, тобто вінвіддає пакети, але сам він нікого не пінгує.
Ось так. Напевне піду по віндовсвею - ПЕРЕІНСТАЛЯЦІЯ.

Відсутній kisil

• Графоман
    • About me
« Відповідей #12 : 2011-10-28 22:26:04 »
Дякую всім за допомогу, поборов дану проблему просто видаленням правила udev /etc/udev/rules.d, чи якось так, що відноситься до мережі і перезавантаженням лінукса і все прекрасно запрацювало. Доречі даний спосіб мені підказали тут. Так, що Убунта це  все ж таки лінукс і ніякий там віндовоз.
 8-)
Я  :-* UNIX.
« Змінено: 2011-10-30 16:46:53 від kisil »