Доброго вечора.
Сам працюю з Слакою. Хочу дещо запитати про убунту, тому що все перепробував і нічого не виходить з цією Віндоубунтою. Отже,
є машинка з убунтою 10,04, здається ця версія, а може 10.10 не пам'ятаю, слугував він як шлюз між двома мережами. Для того, щоб він шлюзував я поставив у комп додаткову карточку і всі налаштування проводив через НетворкМенеджер. Тільки прокидання трафіку і НАТ робив через скрипт iptables. Потім потреба в шлюзові пропала і я просто витягнув мережеву карточку, якій була надана адреса внутрішньої мережі, а на інтегранті була відповідно зовнішня адреса. Ввімкнув лінукс і побачив, що НетворкМенеджер всеодно показує 2 мережеві картки. Я через нього другу картку видалив, але ніякі налаштування айпі-адрес не проводив. Потім назначив інтегрантові замість зовнішньої адреси - внутрішню адресу, яка ніби осталась на вийнятій карточці. І після цього убунта перестала працювати з мережею. Хоча через менеджер і через ifconfig локальну адресу на інтерфейсі видно, але в мережі він не працює. Я вже все перепробував і навіть зніс нетворкМенеджера. Но нічого не допомогло. цікаво, що комп нікого в локалці не пінгує, а його компи пінгують. TCPDUMP показує лише броадкасти, а також, що цікаво, і колишню зовнішню адресу 10.ххх.ххх.ххх. Як бути незнаю. уже і налаштування мережі прописав в конфігах системи (/etc/network/...), після знесення НетворкМенеджера. І нічого. Правда мережа запрацювала лише в режимі відновлення, коли Ікси не піднімалися, таке враженя ніби Ікси переписують усі налаштування мережі. Порадьте як бути в цій ситуації, щоб для лікування цієї ситуації не використовувати віндовсвей - переінсталяцію.
Дякую.