Автор Гілка: Відео онлайн в Убунту  (Прочитано 3000 раз)

Відсутній starling-

• Новачок
  • *
  • дописів: 29
Розказав своєму другові про Лінукс. Він встановив собі Ubuntu 12.04. Радів від цього десь місяць  ;D. Усе робив в Убунту, віндою не користувався зовсім. А потім почав дивитися фільми онлайн, а відео дуже гальмувало. Майже покадрово йшло, дивитися було неможливо >:(. Гугл сказав що можливо це через вбудовану відеокарту ATI (Для них погані драйвери пишуть), або через те що Лінукс не використовує якесь там прискорення, яке використовується в Windows. Так і не знайшов виходу з цієї ситуації. А друг почав користуватися Віндовс.

Відсутній starling-

• Новачок
  • *
Re: Відео онлайн в Убунту
« Відповідей #1 : 2012-06-11 18:32:40 »
Забув написати. Flash встановили.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #2 : 2012-06-11 21:37:24 »
А html5 пробували? Взагалі-то є таке, проблема з драйверами. У мене на восьмирічної давності вбудована ATI лише інколи гальмувала, принаймні flash ще був нормальним порівняно з html5. Якщо там закриті драйвера, то спробуйте відкриті.

Відсутній starling-

• Новачок
  • *
« Відповідей #3 : 2012-06-12 10:21:02 »
Дякую. Я не дуже досвідчений користувач, тому не знаю що треба робити щоб застосувати HTML5. Якщо це пакунок, то як змусити браузер дивитися все через нього? І як перевірити вільні драйвери чи ні? Ніколи в Лінуксі не встановлював драйверів, вони якось самі це робили :). Вибачаюся, якщо  дурне питання.

Відсутній starling-

• Новачок
  • *
« Відповідей #4 : 2012-06-12 10:24:15 »
Все таки я думаю це через драйвери. Бо в мене все працює нормально.

Відсутній Re.

• Загальний модератор
  • Літератор
  • дописів: 1898
« Відповідей #5 : 2012-06-12 11:05:13 »
lspci | grep VGAПокаже, що за відеоплата.
xf86-video-ati — назва пакунка з відкритими драйверами,сatalyst — з закритими, здається.
Як правильно їх установити у вашому дистрибутиві— нехай радить гугл або його користувачі, бо я сам «у танку». :)

Відсутній starling-

• Новачок
  • *
« Відповідей #6 : 2012-06-12 11:22:46 »
Дякую. Спробую встановити.

Відсутній Yury_Bulka

• Графоман
  • дописів: 440
  • муз́ика
« Відповідей #7 : 2012-06-27 10:09:17 »
Дякую. Я не дуже досвідчений користувач, тому не знаю що треба робити щоб застосувати HTML5. Якщо це пакунок, то як змусити браузер дивитися все через нього? І як перевірити вільні драйвери чи ні? Ніколи в Лінуксі не встановлював драйверів, вони якось самі це робили :). Вибачаюся, якщо  дурне питання.
http://youtube.com/html5 Нічого встановлювати не треба [в сенсі для html5] (але сайт мусить підтримувати).

До слова, у на одному лептопі була Radeon Mobility якась-там (старенька досить), на відкритих драйверах усе працювало гладенько.
« Змінено: 2012-06-27 10:10:05 від Yury_Bulka »
http://freeUser.org.ua/ — колективний досвід із застосування вільних програм

Відсутній starling-

• Новачок
  • *
« Відповідей #8 : 2012-07-06 16:32:56 »
Запрацювало краще коли драйвер встановив, вже дивитись можна. Спробую потім штмл 5 встановити ( і собі теж ).