Автор Гілка: Драйвер чи карта  (Прочитано 6583 раз)

Відсутній Djalin

• Письменник
  • дописів: 661
Драйвер чи карта
« : 2012-07-27 21:20:11 »
Власне сабж, після встановлення відеокарти, можливо пошкоджена, я подумав, що було б не погана карта о поставити пропрієтарний драйвер - щоб монітор перестав миготіти - в результаті ікси не стартують (може драйвер доконав карту)

1. Чи можна відктити драйвер?
2. Якщо поставити іншу какрту - чи буде використано новий вбудований драйвер? чи треба буде таки зносити той, що зараз?

в атачі логи - при помилці startx - писало ніби туди

Відсутній xuser13

• Графоман
  • дописів: 486
Re: Драйвер чи карта
« Відповідей #1 : 2012-07-27 21:53:21 »
1. Попробуйте просто видалити пропрієтарний драйвер.
2. Я не знаю. Яку іншу картку? Якщо у вас відсутній xorg.conf  і X’кси "правильної" версії, то буде використано модуль спеціально для тієї відеокарти яку ви вставите, якщо підходящий модуль знайдеться, якщо ж ви підключите іншу відеокарту від NVIDIA, то буде викор. цей ваш пропрієтарний драйвер. Как-то так.

Можливо монітор у вас мигоить через низьку частоту оновлення?
чи планетяне щче не подали блакитне свитло?

Відсутній xuser13

• Графоман
« Відповідей #2 : 2012-07-27 22:02:16 »
1. Попробуйте просто видалити пропрієтарний драйвер. І, можливо встановити заново не пропрієтарний, якщо його видалило. У мене така каша в мозку :(

Off-topic:
А що воно взагалі робить при встановленні драйвера? Воно ж, ніби, якось там його вкомпільовує в ядро? Можливо у є два ядра — одне із пропрієтарним а інше без?

r00t x

• Гість
« Відповідей #3 : 2012-07-27 22:52:50 »
1. Попробуйте просто видалити пропрієтарний драйвер. І, можливо встановити заново не пропрієтарний, якщо його видалило. У мене така каша в мозку :(

Off-topic:
А що воно взагалі робить при встановленні драйвера? Воно ж, ніби, якось там його вкомпільовує в ядро? Можливо у є два ядра — одне із пропрієтарним а інше без?
Та ні, невкомпілювує. Назаль зараз я не в Лінуксі. Темку забукмакав.

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3632
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #4 : 2012-07-27 22:54:24 »
Хоч би написали, що за картка (у журналі не видно)? Чи увімкнено у BIOS?

Мій прогноз: у BIOS забули перемкнути на дискретне відео, набилося пороху у PCI-E або забули увімкнути кабель додаткового живлення у картку.
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue
Your word against the law

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #5 : 2012-07-27 22:55:14 »

Off-topic:
Та ні, невкомпілювує. Назаль зараз я не в Лінуксі. Темку забукмакав.
Хто б ото вас «забукмакав»? Бажано за IP-адресою...
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue

Відсутній xuser13

• Графоман
« Відповідей #6 : 2012-07-27 23:15:12 »
А ви зараз звідки пишете? З Windows (іншим дистрибутивом на цьому ж ПК) все нормально?

Відсутній Djalin

• Письменник
« Відповідей #7 : 2012-07-28 09:16:10 »
Писав з живчика - встановлений дистр на жаль працює лише в консольному режимі, а я там лише раз щось пробував робити (встановлював программу) підозра все ж на карту бо букви в біосі тепер мають червоний відтінок.

Свою карту на жаль довелося позичити - може скоро поверну.

як саме видаляються драйвери?

От якраз з консолькою я не дуже дружу... - зате редагування конфігів з живчика йде краще - тому підкажіть, якщо можна так.

З.І. - ікси пробують стартувати - принаймні прогрес-бар йде в графічному режимі - але потім щось йде не так..

Логи нічим не допомогли?
« Змінено: 2012-07-28 09:17:35 від djalin »

Відсутній Djalin

• Письменник
« Відповідей #8 : 2012-07-28 09:19:43 »

Можливо монітор у вас мигоить через низьку частоту оновлення?
КЕП?

саме тому й ставив драйвер - через те, що стандартні не підтримували нормальну частоту, але очевидно що краще так ніж ніяк - мені лише цікаво - як я поставлю нормальну картку - чи можна буде взагалі видалити ту пропрієтарщину? щоб і не смерділо

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #9 : 2012-07-28 09:26:42 »
Писав з живчика - встановлений дистр на жаль працює лише в консольному режимі, а я там лише раз щось пробував робити (встановлював программу) підозра все ж на карту бо букви в біосі тепер мають червоний відтінок.

Свою карту на жаль довелося позичити - може скоро поверну.

як саме видаляються драйвери?

Залежить від способу встановлення. Якщо ви використали пакунок, вилучати слід за допомогою sudo apt-get remove. Якщо було використано встановлювач з сайта NVIDIA, запустіть його ще раз з параметром --uninstall.

Цитата
От якраз з консолькою я не дуже дружу... - зате редагування конфігів з живчика йде краще - тому підкажіть, якщо можна так.

З.І. - ікси пробують стартувати - принаймні прогрес-бар йде в графічному режимі - але потім щось йде не так..

Логи нічим не допомогли?
На жаль, ні. Драйвер не може отримати від картки даних щодо специфікації мікросхеми (ядра графічного процесора) і завершує роботу у аварійному режимі. Тому я б все вияняв і ретельно почистив материнську плату та саму картку.
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue

Відсутній Djalin

• Письменник
« Відповідей #10 : 2012-07-30 15:35:07 »
Ситуація частково вирішилась зміною карти, але - зявилась нова проблема - не можу увійти під своїм обліковим записом,

Xubuntu 12.x

Причому коли пароль вводжу правильно знову викидає на вікно входу (саме вікно трохи не стандартне, але принскрін зняти не вийшло), якщо не правильно - то лається на неправильний пароль, зараз увійшов під  guest.

Як повернути обліковий запис?

Які ще потрібні додаткові дані?

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #11 : 2012-07-30 17:41:52 »
Ситуація частково вирішилась зміною карти, але - зявилась нова проблема - не можу увійти під своїм обліковим записом,

Xubuntu 12.x

Причому коли пароль вводжу правильно знову викидає на вікно входу (саме вікно трохи не стандартне, але принскрін зняти не вийшло), якщо не правильно - то лається на неправильний пароль, зараз увійшов під  guest.

Як повернути обліковий запис?

Які ще потрібні додаткові дані?
Це Ubuntu... Тут root немає. Тому десь так: Esc під час завантаження Grub, "Recovery mode", Drop to root shell mode". Далі passwd djalin
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue

djalit

• Гість
« Відповідей #12 : 2012-08-07 11:01:09 »
вирішив перестановкою - драйвер теж піднявся.. знаю що не кошерно - але ...

Відсутній Djalin

• Письменник
« Відповідей #13 : 2012-08-08 22:12:35 »
Вітаю у мене знову глюк - ситуація ніби трохи змінилась але розширення та частота  - не ті якіб мені хотілось, крім того монітор визначається як дефолтний.

ось знову логи - може хтось допоможе? (вибачаюсь, що на файлообмінник http://zalil.ru/33658617)

Відсутній yurchor

• Видавець
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #14 : 2012-08-08 22:18:48 »
Вітаю у мене знову глюк - ситуація ніби трохи змінилась але розширення та частота  - не ті якіб мені хотілось, крім того монітор визначається як дефолтний.

ось знову логи - може хтось допоможе? (вибачаюсь, що на файлообмінник http://zalil.ru/33658617)

Як на мене, все «ор лайт»: ваш LG Electronics F700B визначається, роздільні здатності виставляються. Підкрутіть параметри відповідною системною утилітою. Якщо не виходитиме, перенесіть xorg.conf у безпечне місце і перезавантажте комп’ютер без xorg.conf (потім перенесете до нього все корисне або повернете на місце, якщо не вдасться).
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue