Хочу отримати пару відповідей з приводу можливості створення роутера з лінукс машини. Отже ця машина має виконувати такі функції:
1. Безпроблемна роздача інтернету з можливістю перегляду на клієнтському пк IPTV і користуванням торрентами на обох машинах;
2. Доступ на лінукс машину якимось із віддалених роб столів і комфортна робота як за своїм ПК, тобто той рівень комфорту який забезпечує Radmin.
3. Завантаження лінукс-роутера без монітора.
Що я робив і що вийшло:
1. Роздачу нета робив через пару записів в iptables, конкретно код не пам'ятаю, але там було щось пов'язано з "маскарадингом".
- При таких налаштуваннях інтернет на клієнтській машині був лише для веб серфінгу й можливо навіть безпоблемно можна було пограти в щось мережеве. При спробі використати торрент секунд через 15 мережа падала і не піднімалась самостійно. IPTV не працювало.
2. Для реалізації віддаленого робочого столу використовував як VNC, RDP з різним ПЗ так і NX в якому здається використовується SSH.
- Результат всюди був приблизно однаковим і далеким від ідеалу, тобто користуватись можна, але затримки надто не комфортні. Що ще більш не приємно ніде на знайшов однозначної відповіді чи можливе те що я хочу(ВРС без помітних затримок) чи ні. Можливо я не правильно шукав чи питання саме по собі мутне. Максимум, що найшов, це радили NX, але повторю, якось кращого за інших результату я не побачив.
3. Для завантаження використовував монітор, але доступ до цього системника дуже не зручний тому це не варіант. Як?