Автор Гілка: Роутер з лінукс пк  (Прочитано 1862 раз)

Відсутній MFX

• Дописувач
  • **
  • дописів: 51
Роутер з лінукс пк
« : 2012-10-19 15:09:01 »
Хочу отримати пару відповідей з приводу можливості створення роутера з лінукс машини. Отже ця машина має виконувати такі функції:
1. Безпроблемна роздача інтернету з можливістю перегляду на клієнтському пк IPTV і користуванням торрентами на обох машинах;
2. Доступ на лінукс машину якимось із віддалених роб столів і комфортна робота як за своїм ПК, тобто той рівень комфорту який забезпечує Radmin.
3. Завантаження лінукс-роутера без монітора.

Що я робив і що вийшло:
1. Роздачу нета робив через пару записів в iptables, конкретно код не пам'ятаю, але там було щось пов'язано з "маскарадингом".
 - При таких налаштуваннях інтернет на клієнтській машині був лише для веб серфінгу й можливо навіть безпоблемно можна було пограти в щось мережеве. При спробі використати торрент секунд через 15 мережа падала і не піднімалась самостійно. IPTV не працювало.

2. Для реалізації віддаленого робочого столу використовував як VNC, RDP з різним ПЗ так і NX в якому здається використовується SSH.
 - Результат всюди був приблизно однаковим і далеким від ідеалу, тобто користуватись можна, але затримки надто не комфортні. Що ще більш не приємно ніде на знайшов однозначної відповіді чи можливе те що я хочу(ВРС без помітних затримок) чи ні. Можливо я не правильно шукав чи питання саме по собі мутне. Максимум, що найшов, це радили NX, але повторю, якось кращого за інших результату я не побачив.

3. Для завантаження використовував монітор, але доступ до цього системника дуже не зручний тому це не варіант. Як?

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
Re: Роутер з лінукс пк
« Відповідей #1 : 2012-10-19 15:23:34 »
А для чого на роутері взагалі ікси? Для адміністрування цілком достатньо ssh. Якщо потрібні конкретні іксові програми - можна взяти ssh -X.

Торенти робляться призначенням окремих зовнішніх портів на кожну машину і переспрямуванням вхідного трафіку на них до конкретних машин (через iptables). Як мережа на роутері може падати від торентів на клієнтах - я не знаю. IPTV - хйз, не користувався.

Відсутній MFX

• Дописувач
  • **
  • дописів: 51
« Відповідей #2 : 2012-10-20 00:10:30 »
А для чого на роутері взагалі ікси?
Хочеться користуватись повноцінним лінуксовим десктопом, але з віддаленої машини.

Відсутній Михайло Даниленко

• Адміністратор ЩОДО
  • Літератор
  • дописів: 1262
  • [Debian Stretch]
« Відповідей #3 : 2012-10-20 00:17:33 »
Хочеться користуватись повноцінним лінуксовим десктопом, але з віддаленої машини.
Чому не можна поставити на віддаленій машині паралельно лінукс, якщо хочеться?
Альтернативно (нема місця/...) можете підняти ltsp, і бутитися звідти. Я деякий час назад (десь у часи lenny) таке робив - достатньо прийнятна швидкість була, але то був гном 2 (здається, може ion) без наворотів.