Автор Гілка: Kubuntu 13.10 альфа  (Прочитано 1783 раз)

Відсутній Khariton

• Дописувач
  • **
  • дописів: 62
Kubuntu 13.10 альфа
« : 2013-07-28 21:20:05 »
На стільки вдалої альфи мені ще не доводилося зустрічати...
От до чого була крива 13.04 (у мене вона так і не втрималася - відкотився до 12.10) і до чого 13.10 у вигляді альфи в радість!))) Поки...)))
Окрім одного - зломали ґібернейт та суспенд(в багтрекері є теми). До релизу думаю поладнають, проте прийшлося примусово прописувати сон через pm-suspend...
Дуже багато незрозумілого в acpi. Таке враження що багато чого з функционалу вилучено та віддано на розсуд DE. Деяких з скриптів не побачив коли встановив.
Наприклад:
# apt-file search /etc/acpi                                                                                                                    
acpi-support: /etc/acpi/asus-keyboard-backlight.sh                                                                                                                                    
acpi-support: /etc/acpi/asus-wireless.sh                                                                                                                                              
acpi-support: /etc/acpi/events/asus-keyboard-backlight-down                                                                                                                            
acpi-support: /etc/acpi/events/asus-keyboard-backlight-up                                                                                                                              
acpi-support: /etc/acpi/events/asus-wireless-off                                                                                                                                      
acpi-support: /etc/acpi/events/asus-wireless-on                                                                                                                                        
acpi-support: /etc/acpi/events/ibm-wireless                                                                                                                                            
acpi-support: /etc/acpi/events/lenovo-undock                                                                                                                                          
acpi-support: /etc/acpi/events/thinkpad-cmos                                                                                                                                          
acpi-support: /etc/acpi/events/tosh-wireless                                                                                                                                          
acpi-support: /etc/acpi/ibm-wireless.sh                                                                                                                                                
acpi-support: /etc/acpi/tosh-wireless.sh                                                                                                                                              
acpi-support: /etc/acpi/undock.sh
acpid: /etc/acpi/events/powerbtn
acpid: /etc/acpi/powerbtn.sh
fglrx: /etc/acpi/events/fglrx-ac-aticonfig
fglrx: /etc/acpi/events/fglrx-lid-aticonfig
fglrx: /etc/acpi/fglrx-powermode.sh
fglrx: /usr/share/doc/fglrx/examples/etc/acpi/ati-powermode.sh
fglrx: /usr/share/doc/fglrx/examples/etc/acpi/events/a-ac-aticonfig
fglrx: /usr/share/doc/fglrx/examples/etc/acpi/events/a-lid-aticonfig
fglrx-updates: /etc/acpi/events/fglrx-ac-aticonfig
fglrx-updates: /etc/acpi/events/fglrx-lid-aticonfig
fglrx-updates: /etc/acpi/fglrx-powermode.sh
fglrx-updates: /usr/share/doc/fglrx-updates/examples/etc/acpi/ati-powermode.sh
fglrx-updates: /usr/share/doc/fglrx-updates/examples/etc/acpi/events/a-ac-aticonfig
fglrx-updates: /usr/share/doc/fglrx-updates/examples/etc/acpi/events/a-lid-aticonfig
Дуже малий перелік /etc/acpi. Нема lid.sh.
Дякую богу, що завжди бекаплюсь і старі скрипти є в наявності та ходять зі мною з версії у версію і їх можна вернути . Це не кожному треба, але якщо захочеться чогось дивного, то воно згодиться. Наприклад, у мене ноут при закритті кришки присипляється, якщо не грає audacious.
Знов таки глючило після сну відмалювання GUI, якщо включено ефекти в OpenGL. Виявилось - грає роль нова опція "Покращений вивід вікон". Ось вони "Покращення вже сьогодні"! Якщо їх прибрати, то все Ок. На всяк випадок я ще прибрав антитіарінг(VSync, там доречі нові опції з"явилися), потім гляну як він впливає на відмальовування GUI після пробудження.
А так все добре. В черговий раз все наче швидше працює...))) Але це швидко зміниться.
Єдине - не зрозумілі гальма при логіні в КДЕ4. Раніше все якось швидко загвантажувалось, а тепер всі іконки при прогресі завантаження воно вже відмалювало (і винт, і монитор, и КДЕ вже намальовано), проте декілька секундначе нічого не відбуваєтсья. Ну може змінилося відображення автостарту і тепер, поки всі підпроцеси, що є в автостарті не завантажаться - він не відмальовує плазмостіл.
Все працює непагано на моєму залізі (Acer Travelmate B-113). Гірше не стало. Але й краще теж ні. Маю проблему з кардрідером.
На диво всі програми працюють, з того що я перевіряв. В 13.04 goldendict не працездатним був. А зараз навіть з переробленим дизайном нова версія.
Доречі доробили ГТК інтеграцію. Наче всі ГТК додатки відтворюються в єдиному стилі КДЕ. Не можу натішитись...
Був глюк з апаратними кнопками вайфай-блютуз броадком, але вимкнув acer_wmi модуль і пропрієтарний модуль запрацював нормально. Поки що...)))
Все таки КДЕ 4.11 - це фінальна версія цієї гілки. Наче воно схоже вже на стабільну... Альфу...

Додаток:
Виявилося, що ще й звук у мене перестав грати. ))). Мабуть це результат моїх налаштувань, які прийшли з попередніх версій КДЕ4. Вирішилося правкою файлу /etc/pulse/client.cfg:
default-server = asm@asm-b113Доречі Kmix в KDE 4.11 вважають вже за стабільну версію керування гучністю(http://kmix5.wordpress.com/2013/07/26/kmix-mission-statement-2013/).
Після правки все через Пульсаудіо запрацювало, чого й Вам бажаю.
« Змінено: 2013-07-29 00:35:04 від Khariton »

Відсутній Khariton

• Дописувач
  • **
  • дописів: 62
Re: Kubuntu 13.10 альфа
« Відповідей #1 : 2013-07-29 09:49:33 »
Не все так радісно як показалося в перші 2 дні користування.
Все таки суспенд та пульсаудіо не працюють так як хотілося б, навіть, якщо прикрутити все, як я писав. Лагає менше, але лагає. Альфа вона і є альфа.
Відкотився назад, але повен бажання встановити його, коли вийде реліз або кандидат-реліз хоча б!