Автор Гілка: Видалення sudoers.so  (Прочитано 2167 раз)

Відсутній Host

• Новачок
  • *
  • дописів: 8
Видалення sudoers.so
« : 2013-08-10 11:20:32 »
Xubuntu 13.04:
Получилась така безгулзда ситуація: я видалив "/usr/lib/sudo/sudoers.so"
Я думаю наслідки не потрібно описувати...
Підкажіть бдь ласка як виправити ситуацію.
Доречі, спершу хотів відновити з допомого "LiveUSB", але і тут трабл - при загрузці просто мигає рисочка(
« Змінено: 2013-08-10 17:25:16 від Host »

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3632
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
Re: Видалення sudoers.so
« Відповідей #1 : 2013-08-10 21:57:59 »
Тобто ви не можете завантажити портативну систему? Чи після переписування з неї файла не завантажується основна система?
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue
Your word against the law

Відсутній Host

• Новачок
  • *
« Відповідей #2 : 2013-08-10 23:49:57 »
Не завантажується "LiveUSB": запхав флешку (пробував 2 флешки та різні версії ubuntu і xubuntu) -> включив ноутбук -> почалось "зчитування з флешки" - в лапках тому що дальше блимаючої рисочки ("_") діло не зайшло

Відсутній yurchor

• Видавець
  • дописів: 3632
  • Grateful for our Iron Lung
    • Вікі користувачів KDE
« Відповідей #3 : 2013-08-11 08:55:07 »
Не завантажується "LiveUSB": запхав флешку (пробував 2 флешки та різні версії ubuntu і xubuntu) -> включив ноутбук -> почалось "зчитування з флешки" - в лапках тому що дальше блимаючої рисочки ("_") діло не зайшло
Страхи які... Мені видаються можливими два варіанти: пошукати у мережі параметри ядра, які слід використати для завантаження (ключ пошуку: «Ubuntu + <модель ноутбука>») або, якщо встановлено паралельну систему з Windows, розколупити у ній пакунок sudo за допомогою 7zip і скопіювати потрібний файл за допомогою ext2fsd. Ну, і, звичайно ж, режим відновлення системи під час перевстановлення (не знаю, чи такий передбачено в Ubuntu).
Denounce the demagogues
King diamonds to discard
Deploy the dialogue
Your word against the law

Відсутній Host

• Новачок
  • *
« Відповідей #4 : 2013-08-11 09:38:56 »
Перший варіант малоймовірний тому що я недавно клав ubuntu і xubuntu 13.04, і все йшло як по маслу. А от другий. Обов'язково спробую

Відсутній Host

• Новачок
  • *
« Відповідей #5 : 2013-08-11 19:45:48 »
Проблему вирішено. Знайшов старенький LiveCD. Не знаю в чому причина, але LiveUSB який я створив на убунті без проблем загрузився.

До речі, ext2fsd - гарна річ, матиму на увазі.

Відсутній Khariton

• Дописувач
  • **
  • дописів: 62
« Відповідей #6 : 2013-08-14 22:14:29 »
То у Вас мабуть проблема якась з ЮСБ-модулями. А Ви не пробували :
1. Завантажитися з ЛівСД.
2. У грубі вибрати редагування меню завантаження і додати опцію ядра init=/bin/bash потім завантажившись в шел ввести
mount -o remount,rw /
Далі розвиток події можна двояко вести:
а) passwd root. перезавантаження/ логін в текстову консоль під рутом і перевстановлення потрібного пакету заново.
б) зарання підготувати з вашого дістрибутиву пакет sudo і ручками через dpkg встановити його.

Варінт а) найлегший, але я свого часу зустрічав граблі в Кубунту, коли мав рута запарольованого. Вони дрібні, проте було неприємно і дивно. Може вже минулося, бо це було давно і КДЕ було ще не тавой. По-друге ніхто не забороняє Вам потім пароль звести до того стану яким він є зараз, наприклад, зарання забекапивши /etc/[passwd,shadow]